Marcoverde, ha hagynám

, nálunk is ugyanezt tenné a google-lel is, a szinbeállításokkal, a nyelvrendszerrel

Ebben lehet, hogy túl szigorú voltam, de mivel észleltem már marha korán, hogy a gyerek zseniálisan kezeli a műszaki eszközöket és bármit, bármikor beállít mindenen, de nem ez a baj, hanem, hogy rá is kattan ezekre és nem lehet leállítani, így tulajdonképpen 1 éves kora óta minden ilyen tabu és tilos. Nem nyúlhat semmihez. Na, persze, ígyis tökéletesen tudja, hogy kell elindítani a számítógépet, ami a tv-re van kötve és külön be kell állítani máshol a hangkimenetet is (a szüleimnek nem ment...), tökéletesen kezeli a lejátszókat és a google-t (nagypapánál van módja rá mostanában). Na, de nem ezt akartam mondani, hanem,hogy el tudom képzelni, mennyire idegesítő lehet ez a vizuális és audio ingertenger. És igen, vicces, hogy magától megtanult írni, olvasni, mégsem érdekli annyira, hoy mondjuk leüljünk elolvasni valami bébikönyvet (1-1 mondatos oldalakkal). Az már nem kell neki. Szerintem a történetek nem érdeklik, ezért a mondatok sem igazán. Mi sem jutunk túl ezen a mondatot értelmezzünk dolgon, kivéve, ha rövid. Nem érdekli, már jár keze lába, amikor olvasnia kéne valami iylesmit (mert esetleg, véletlenül megkérem rá, bízván abban, hogy ez elősegíti a szövegértését), ez már azt jelenti, hogy nincs itt igazán a figyelme, már nem is fogja érteni, ami ezután jön.
Nekünk tutira az lesz a legnagyobb baj, hogy annyira NTnek látszik a fiam, hogy ezzel fog menni a harc a suliban, hogy NT viselkedést fognak tőle elvárni. Tudat alatt is, hiába lehet esetleg sni-s. Még én is ezen kapom magam. De ugye nem megy neki, ennyire egyszerű dolgokat nem fog fel, mint ez a kis versike a sehalselát Dömötörről. És, ha nincs ott a vizuális segítség, akkor annyi, nincs az a sztori, amit elsőre felfogna, ha nincs lerajzolva. Ahhoz képest, hogy első ránézésre és még egy ideig is totál NTnek tűnik, ez mondjuk elég nagy sérülés. Bár nem tudom,nekem marhára nem tűnik NTnek, de én tudom, mi a kényszeres viselkedése, mik a panelek, amiket használ, más meg nem tudja ugye. Ahogyan ezt a verset elmondta, na hát ez tökéletes volt, a hangsúly, az arca is annak megfelelően változott, hihetetlen volt. És mégsem fogott belőle semmit, marhára nem azért hangsúlyozott, mert felfogta, hogy az mit jelent.
Szanya, az unokatesónk 6.5 éves, totál NT, évek óta rágja a kabátjait
Tomger, szerintem nagyon jó volt ez az ovi ma nektek, drukkolok, hogy maradjon így! És ne becsüld alá a fiadat, nem biztos, hogy kell neki az asszisztencia, amit te fontosnak tartasz

Nem téged minősítelek ezzel

, szerintem minden anyuka aggódik ilyeneken, én is, csak azt akarom mondani, hogy lehet, hogy Gergő meglepetést fog neked okozni!