LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11279

Ráadásul a Suzukira szinte folyamatosan hirdetik a roncsautó beszámításos árengedményes konstrukciókat.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11280

Az álmaimat csakis a "házibank" segítségével merem szövögetni.

Terveim vannak (voltak erre az évre is) a következő évre, ütném a vasat amíg lehet.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11281

Szanya lehet. Csak nekünk még akkor sem lenne reális a hozzájutás.

Állami cégnél dolgozunk a férjemmel :-)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11282

• sephora
  • sephora profilkép
  • Nem elérhető
  • Levi 4 és fél (AS), Marci 2 és fél éves
Szanya! Annyira jóóóók vagytok! YouTube, FaceBook, BM Share. :)

Szeretnék egy kis technikai segítséget kérni. Most gyártom épp az ovis napirendkártyákat.
Mi itthon mágnes táblát használunk, az oviban tépőzáras lesz.
A tépőzár tüskés vagy szőrös oldalát kell a kártyák hátuljára ragasztani? Vagy mindegy?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11284

Sephora, elkapott a modern idők technológiája. :cheer:

A kemény megy az alapra, a puha a kártyákra. Leszedősre csinálod? Hova teszi majd a leszedetteket?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11285

• sephora
  • sephora profilkép
  • Nem elérhető
Köszi, Szanya!
A másik csoportban, ahová egy érintett kisfiú jár, ott a levett kártyákat egy kis dobozba teszik, hogy ne kallódjanak el. Így fogjuk mi is csinálni.
Holnap megyünk délelőtt kb. másfél-2 óra időtartamra, izgulok nagyon....

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11286

És hogyan rögzíted? Én azért nem csináltam leszedőset, mert attól tartok, abban a pici szobában folyton odébbrugdalnák a dobozkát.
Drukkolok majd! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11287

• sephora
  • sephora profilkép
  • Nem elérhető
Remélem a kétoldalas TESA ragasztó meg fogja tartani a lambérián az alapot, amire majd a kártyák kerülnek. Majd megnézem, hogy a másik csoportban hogyan rögzítették a falra.
Mi itthon mágnes tábláztunk, szerintem sokkal egyszerűbb. De nem akartam variálni, ők a tépőzáras megoldást részesítik előnyben.
A másik csoportban úgy csinálják, hogy a kisfiú veszi le a kártyát az alapról. A kártyás doboz magasan van a polcon, azt az óvónéni veszi le és együtt teszik el a kártyát.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11288

Ez elég rossz megoldás, mert ennek teljesen önállóan kellene tudni mennie. Én sem tudok jobbat, de ez se jó.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11289

sephora:
Nálunk faliújságra van egy csík öntapadós tépőzár felragasztva. Erre tesszük fel a kártyákat aminek a hátoldalán a tépőzár másik fele van. Nálunk is kis dobozka van ugyanezen a faliújságon felrögzítve hasonlóan tépőzárral. Elég magasan van, hogy a legkisebb ne érje el, de Zolika már eléri.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11290

Sephora:
A miénk nem túl szabályos, de ha érdekel küldök képet róla ha megadod priviben az e-mail címedet.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11291

Szisztok!

Nyáron csak nagyon kevés időm volt olvasgatni benneteket. Gyakorlatilag leköltöztünk a nyaralóba (a babaházba, ahogy a fiam hívja) és onnan jártunk dolgozni felváltva Apával. Itt direkt nincs se kábel tv se internet. Úgyhogy nem győztem utolérni magam az olvasással, hogy nagyagyából képbe legyek.
Jó volt olvasni, hogy milyen ügyesek a gyerkőceitek! Gratulálok mindenkinek!
Nekünk is volt minek örülni! Marci elkezdett egyszerűbb bővített mondatokat használni. Egyenlőre még csak a szükségletei kifejezésére,de én ennek is nagyon örülök! pl.barátnőm 14 éves lánya megkérdezte tőle kér-e paradicsomot, válasz: „én most nem kérek paradicsomot”. És ezt még sok ilyen követte. Egyre gyakrabban használja az „is” kötőszót. Lassan kezdem elhinni, hogy egyszer fog „normálisan „ beszélni.
A legnagyobb változás a játékában állt be. Tegnap rollerezés közben kitalálta, hogy a fű a tenger és őt körbevették a cápák, és Apának ki kellett mentenie a vízből, után a partról horgászott sügérre!!
Egyre többet játszik ehhez hasonlóan.
Szóval mi is fejlődtünk kicsit a nyáron!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11292

• sephora
  • sephora profilkép
  • Nem elérhető
Szia HáromMackó!

Köszönöm szépen, ha küldesz képet! Ha minden igaz, aláírásként most látható alul az e-mail címem.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11293

sephora:

Leírtam, hamarosan készítek képeket. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11294

• sephora
  • sephora profilkép
  • Nem elérhető
Köszönöm szépen!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11295

A képeket átküldtem. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11296

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Szanya, nagyon nagyon klasszak az újítások, fantasztikusan ügyesek vagytok!!!!

Bocsánat, hogy így le vagyok maradva és nem tudok írni, most nagyon nem érek rá.
Képzeljétek, új kényszeres mozdulata van a fiamnak. A bal tenyerét nézi úgy, hogy kifeszíti az ujjait egyenesre és állandóan meg-megnézi. Azt mondja, mindig azt hiszi, hogy van ott valami kosz, de nincs. De elég szörnyű... És csak a balt. Hát, nem tudom, hogy fog erről leszokni, nem tudok mit mondani neki, hogy miért ne.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11297

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Szanya, tényleg nagyon szépen fejlesztgettek, csak gratulálni tudok én is!

Curasso, a gastrós doktornőhöz, ha jól emlékszem csak bizonyos napokon 8-10-ig lehet bejelentkezni, Szanyának szerencséje volt:) Nekünk sem volt szerencsénk anno, több napig hívogattam.

A kicsim csak szerdán kezd, a múlt heti betegség miatt, sajnos a speciális étrendje miatti kérvényünkre még nem reagáltak, holnap még azt is intéznem kell.
Szanya, már az első nap, mikor Ti kezdtetek anno, a fiad rögtön napirenddel kezdett?
Valószínűleg az lenne a szerencsés ugye, vagy megkockáztathatok egy(két) napirend mentes napot?
Ami ez ellen szól, hogy most, a betegség óta, nagyon hisztis lett, egyfolytában cipelteti magát, amikor az utcára kimegyünk akkor is és ha nem veszem fel, lefekszik a járdára. Azt hiszem most elég rossz paszban van viselkedésügyileg. Semmi sem lehet máshogy mint ahogy Ő ,,parancsolja,, különben égtelen vonyítással számolhatunk.
Jó kis bemutatkozás lesz ha ezt az oviban is hozza majd, remélem csitul ez az öntörvényűség, nem volt ez korábban ennyire rossz. :angry:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11298

• andidem
  • andidem profilkép
  • Nem elérhető
  • Kisfiam 7 eves asperger, kislanyom 4 eves NT.
Sziasztok nekem is alig volt idom olvasgatni benneteket mostanaban. En is az oviba szeretnek csinalni egy napirendet. Van olyan megoldas is hogy a kartyakat ne keljen leszedegetni mert akkor tuti el fognak veszni?
Andi

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11299

Szia Kriszti!
Ez nagyon szép fejlődés, gratula! :)

Tomger, én semmiképp nem kezdenék napirend nélkül. Látnia kellene, hogy itt ez a szabály! Akkor nem lesz semmi gond.

Andi, a leszedhetőség mindenképp szükséges, hogy variálni lehessen, de leszedni a gyereknek nem kötelező, ha egyébbel tudod jelezni, hogy épp hol tartotok. Mi nem jelezzük, már elég a fiamnak csak annyi, hogy kint van, tudja azonosítani, hol tart, de ezt azért nem javaslom másnak. A kártyák nekünk még nem vesztek el, de a dobozkába leszedős verziónál esélyesen elkeveredhet.
Oldalmegjelenítési idő: 0.648 másodperc