Labolen !Nagyon tetszettek a szociális szituk,amit Latkával csináltál (csináltok ).Ezek a képek ,képsorok tényleg jók ..
Manka ! a fiam hasonlóképp szokott barátokat választani a játszón (már ,ha érti a szitut,hogy mit csinálnak a gyerekek ). Ha nem tetszik a gyerek arca ,nem áll szóba vele . (bár lehet ez egyfajta kifogás is ,ahogy Labolen is írta ).Nálunk ez az "arcos sztori "'erősebb . Konkrétan leszólja a gyereket ,felnőttet ,ha nem tetszik neki .Múltkor a SOtE-n voltunk a diagnózis papírért (amit évente újítanak ). Semmi baja nem volt azidáig Marcellnak ,amíg meg nem jelent számára a"csúnya nő ". Na ,onnantól kezdve ,fejeket vágott a nőnek ,kalimpált felé a kezével "Ne nézz rám !-szöveg ,meg effélék . Szerintem a nő számára nem volt kérdéses ,hogy valamiért ott várakoztunk a pszichiáternél . ..Amúgy az én fiam is szokott velünk csúnyán beszélni (olvastam ,hogy ez nálatok is probléma a lányodnál . Ti ezt ,hogy kezelitek ?Mi szempontkártyázni próbálunk .A napirend mellé van téve a szempontkártya ,hogy mit nem szabad az adott napirendi pontban . Ilyen pl .a verekedés ,csúnya beszéd ... CSak akkor kap piros pontot ,ha a szempontoknak sikerült teljesülniük .. A pirosokat beválthatja később valamire . Jó motiváló erő ,de nem tűntek el azért teljesen a viselkedésproblémái . Úgy viselkedik néha ,mint egy kiskamasz . (Ha haragszik ránk ,költözni akar ,kizárni a családból ,vagy csúnyán beszél . Most már legalább eltűnt ez a "személyiséghasadásos "dolog

"a másik anya ",másik Marcika ",aki haragszik . Most már akár kárörvendő,cinikus is tud lenni a maga módján

:

"anya ,most ezt jól megérdemelted ,hogy bevágtad a fejed ,mert gonoszkodtál velem .. "Te tehetsz az egészről ,hogy összevesztünk a telefonon, nem dugtad el a telefonod jól (nem tud lepattanni a telefonról ,állandóan ezt nyomogatná ).Máskor meg elmondja ,hogy szeret minket ,apát pl .úgy ,ahogy Angelika az édesapját (A hercegnő és a koboldból ),és mindig legyünk vele ,legalább az egyikünk ... Nagyon nehéz vele ,olyan az egész néha,mint egy brazil szappanoperában a kapcsolatok (hol gyűlöl ,hol imád ,tényleg ,mint egy kamasz ... )Mi lesz később?