LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11109

champ:
Írtam privit.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11110

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Kisstim, persze, gyertek! Én nem viszem a gyerekeket úgysem akkor.

Képzeljétek, a férjem tegnap este 11kor viccelődve mesélte, mint valami sztorit, hogy lehet, hogy 1-2 évig Prestonban lesz egy banknál, mint ügyfélnél hosszú távú projekten. Holnap írná alá a londoni albérlet szerződését, és tenné le az 1300 font depositot (360ft egy font...). Totál ki vagyok akadva, hogy nem érti, hogy ilyeneket meg kell beszénie a főnökével, mert nem lehet havi 700fontért lakást bérelnünk az éhezés szélén, ha 1 évig oda sem megy??? De nem tud ilyeneket lekommunikálni a főnökével. Én feladom, nem tudom innen elmenedzselni őt, nem megy.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11111

Kimni!

Nagyon sajnálom... :-(
Barátnőd nem tud segíteni?

Azt hiszem anyagi ügyekben tényleg nem lehet magára hagyni a férjedet.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11112

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Barátnőm és a pasija nem bírják a férjemet, állandóan beszél, nem tudják, miben bízhatnak benne és miben nem, nem értik a viselkedését, kiszámíthatatlannak hiszik (pedig csak a férjem egyszerűen nem érti a dolgokat, nem kiszámíthatatlan, de aki nem ismeri az autizmust, annak így csapódik le), szóval lényegében szept 10-ével kiteszik, mert nem bírják. Szóltak pár napja, hogy ezt a határidőt adják neki. Nagyon nincsenek rendben ezek a dolgok... a munkahelyén bírják, hogy ennyire sokat tud, ott OK a dolog. Csak a szociális dolgok...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11113

:-(

Hát elég nehéz helyzet... Sajnálom. Mhelyi lakás? Ott nem tudnak neki segíteni lakást keríteni?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11114

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Nem segítenek neki, túl nagy multi, itt nincs ilyenre ember...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11115

@Kimni

Az alapján amit írsz, a férjednek úgy tűnik tényleg nem ártana, ha lenne kint segítsége. Nem tudom, hogy a férjed mennyire lenne partner ilyesmiben, de ha pl. a pénzügyekkel ilyen gondok vannak, akkor lehet, hogy nem ártana felvenni a kapcsolatot pl. a National Autistic Society valamelyik közelben lévő központjával. Van mentorhálózat is,ahol segítenek heti pár órában olyan területen ,ami gondot okoz; beletartozik ebbe a pénzügyek megbeszélése, kicsit az életük szervezésében való segítség ilyesmi.
A www.autism.org.uk/ oldalon találsz információkat

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11116

Folyik az orra, hőemelkedése van. :( Ezt most kénytelenek vagyunk kihagyni. :(
Ha most lefertőzi az apját... :( Éjjel is orroztunk, most meg már tüsszög is, de durván. :( Most kéne indulnom a megbeszélésre és non-stop prüszköl! :unsure:

HáromMackó, azt én már elég rég mondogatom, hogy maradjon már csendben. :laugh: Most majd az jön (remélem), hogy ne dumálj már annyit! :laugh:

Kimni, sajnálom, hogy ennyire nem érti a férjed ezt a dolgot. :( Ezt a főnökéék találták ki gondolom, hogy menjen Prestonba, ugye? És ott hol lakna? Biztosítanának neki szállást? Vagy ott is bérelni kéne?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11117

Szanya!

Nagyon sajnálom.

Jobbulást neki!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11118

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Szanya, sajnálom :( Jobbulást a fiadnak és drukk, hogy a férjed ne kapja el!!!!!!
A kérdéseidre, ha tudnám a választ, tudnék segíteni a férjemnek :( Az a baj, hogy ilyeneket nem tud kommunikálni a cégével, most adtam neki pár kérdést, amit fel kell tennie (ilyesmiket), várok egyelőre a válaszokra.

Marcoverde, én is néztem ezt a honlapot, nagyon klassz! A férjem sajnos nem fogad el segítséget. Az a legnagyobb baj vele, hogy látszólag elismeri az aspergert, de amikor ott tartunk, hogy tisztában kéne lennie, hogy ebben és ebben segítségre szorul, nekem támad és nem hagyja magát, csak ha már nagy gáz van. Szóval, ő nem megy el sehova, hogy beismerje, hogy ASes és segítségre szorul. A gyógyped szerint kéne neki a konkrét papír, mert arra nem volt pénzünk eddig (40ezer), mert nem tudja elfogadni mélyen az Ast és ezért nem tud egyről a kettőre jutni.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11119

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Kimni, én is sajnálom a pároddal a történteket, remélem ellavírozik még így! Itthon nem fajult veszekedésig a Te segítőszándékod? Pedig eddig úgy tűnt elfogadja a Te segítségedet...

Szanya, Nektek is jobbulást! Én sem tudok kimozdulni rendesen, konkrétan a nagyomnak nem bírom beiktatni a könyvvásárlást, pedig már nagyon kellene, mert még be is kell kötni. De a kicsinek nem megy le a hője csak max hőemelkedésig. Ma 3. napja.

Kisstim, igen jó lenne majd beszélgetni, de ha lesz szülőtali, az is jó lesz, de sztem szeptemberre ne tervezzünk. De ha igen én nem tudok majd menni mert annyi minden feklhalmozódott...
Kisstim, Glor, melyik héten kezdtek a Koraiban? Mi csak 20-val, mert annyi az új a csoportban, addigra kerülünk sorra a beszoktatásban. Nem bánom, mert addig csak a normál ovira koncentrálunk és az mélyvíz lesz.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11120

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Kimni:
Nagyon sajnálom, ami veletek történik, de csodállak is egyben, hogy ezt így bírod. Én sajnos helyből kiakadok a tehetetlen férfiaktól, ezt tuti nem tudnám csinálni. Az öcsémet 20 évesen tanítottam meg postai sárga csekket feledni, mert a jogsiját tök egyedül akarta intézni! Kitartás, remélem valahogy helyrerázódtok!

Szanya, Tomger: jobbulást nektek, remélem minket messze kerülnek a hasonló nyavalyák, bár a lányom már kb. egy hónapja tiszta allergia!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11121

Tomger!

Mi 10-én kezdünk.
Gergő gyógyulgat?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11122

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Felhívtam az oktatási osztályt, sikerült-e asszisztenst találni Vikinek:
kiderült még óvodát sem, mert ahova befogadták februárban az autizmussal, ott nem tudják ellátni a diabeteszét és 27 gyerek van.
A Neszmélyi oviban már nincs hely, bár ott csak 17 gyerek van a csoportban, és itt sem ért senki a diabéteszhez.
Pompás. Ügyintéző szerint, írassam be a körzetes óvodába, kérjem a felmentését az óvoda látogatása alól, és oldja meg a család a fejlesztését, felügyeletét ugyanúgy ahogy eddig.
No, akkor délután hívom a bizottságot, nem akarom megkerülni őket, hogy hogyan tovább.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11123

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Bundáskenyér:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11124

Köszi mindenkinek! Közben rájöttem, hogy teljesen idióta vagyok. :( Már ezen a héten egyáltalán nem lett volna szabad közösségbe vinni a gyereket. Sőt, talán már múlt héten se. :( Valamiért abban a hitben voltam, hogy szeptembertől támadnak csak a vírusok. Mivel egész nyáron nem volt beteg.

Bundáskenyér, ezen az egészen nem csodálkozom. Volt régebben egy műsor arról, hogy a cukorbeteg gyerekek integrációja mekkora kihívás. :(

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11125

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
Budapest 11. kerület

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11126

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
Szanya!
Igen, számítottam is ilyesmire. A dolog bája, hogy simán felvenné a lányomat a körzeti óvoda, felvenné az emelt normatívát a diabjára, miközben a gyereket nem is látná soha.
Én pedig oldjam meg a szakértő felügyeletét, a fejlesztését saját költségemen. He-he!
A bizottságot nem értem el írok nekik délután mailt, megkérdezem az álláspontjukat és azután elkezdem az ügyintézést.
Lehetőségek: továbbra is itthon marad a kislány :evil: , és fizetem a fejlesztését, de részben kifizettetem az önkormányzattal- ezzel elzárom a kislányt a kortárscsoportjától, ami szerintem "bűncselekmény". :sick:
Keresek egy óvodát és az önkormányzattal kifizettetem.
Írok egy levelet a jegyzőnek-ombicmanónak-jóistennek és kiharcolok egy helyet a kislánynak a kerületemben. De ezzel, kb elmegy az év.
Vagy ezek kombinációja... :whistle:
Ötletek? :cheer:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11127

Ez valóban bájos. :angry:

Én a magánovit mondanám külön asszisztenssel, de hogy kivitelezhető-e, arról fogalmam sincs.
Iskolából létezik olyan, amelyik cukorbeteget és autit is integrál. Oviról még nem hallottam.
Jól meg vagytok lőve. Ötletem sincs. :(

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11128

Hát ez duplacsavar. :(

Nem gondoltam volna, hogy ennyire félnek a cukorbeteg gyerekektől. Ha a szülő meg tudja tanulni, az óvodában miért nem lehet ezt megoldani. De sok rejtélyes dolog van, amit nem értek ...
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)
Oldalmegjelenítési idő: 0.558 másodperc