LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11089

• Glor
  • Glor profilkép
  • Nem elérhető
Kimni: Mi ott leszünk, bár nem tudom, hogy pontosan melyik az a játszótér, de remélem megtalálak benneteket!

Szép estét Mindenkinek!
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11090

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Kimni: amire emlékszel az a leszakadt a redőny oldal. :) És anya volt nagyon ideges, apa megpróbálta megszerelni. :D
No mondanom sem kell, nem ez a kedvenc oldala. Amúgy megfigyeltem, ezekre a szitukra mindig rettenetesen vihorászik. Ezen az oldalon is, meg van egy hasonló sztori, mikor megnyitotta a slagot vendégségben, hiába mondták, hogy nem szabad. Most ezt rajzoltam feladat közben, hogy mit kellett volna csinálni, miért mérges az a másik apuka. Hát végig röhögött. Pedig tudja, hogy rosszat csinált, csak valahogy nem jól reagálja le. És ilyenkor igen nehéz nem idegesnek lennei, mert tényleg olyan, mintha szerinte ez irtó vicces lenne. Pedig csak lehet nem tudja, mit kell ilyenkor éreznie, kis bűntudat, vagy kényelmetlenség. Nem, ő röhög. :unsure: És oké, hogy én ezt tudom róla, de más nem, és mások igenis irtó dühösek lesznek rá emiatt. Gyerekek és felnőttek egyaránt.
Látod, lehet erről is csinálok egy oldalt. Mikor valaki mérges rám, akkor nem vihogok. :D

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11091

• Glor
  • Glor profilkép
  • Nem elérhető

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11092

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Labolen:
Ez a röhögés dolog nálunk kb. ugyan így van, de úgy veszem észre, hogy javul a helyzet.
Nekem mostanában pl. nagyon sunnyog. Van egy csomó TV logós kártyánk lelaminálva. Nagyon picik, 2-3 cm-es képek és kb. 200 db van belőlük. Minden reggel összepakol néhányat a kis pénztárcájába, hogy vigye magával az oviba. Mindig valamilyen szisztéma szerint válogatja össze: a magyar közszolgálati csatornák, gyerekműsorok, ma a német nyelvű csatornák logóit pakolta. Mindig figyelek, hogy ne vigyen túl sokat, mert piszkosul tudja, hogy mennyit vitt magával, de vigyázni nem mindig tud rájuk. Aztán ha hiányos a leltár, akkor kitör a III. világháború! :woohoo: Szóval reggel rászóltam, hogy ne pakoljon többet. Kimentem a szobából, odasomfordált a dobozához, és amíg én utánam lesett, csak pakolta, pakolta a kártyákat. Tök komoly képpel, tudta, hogy valami tiltott dolgot művel. Aztán csak megköszörültem a torkom, és egy pillanat alatt eltűnt a szekrénytől, a kártyák meg repültek szanaszét! Mint egy vígjátékban! :laugh: Ő már bepróbálkozik, de én ezt a fejlődés egyik jeleként élem meg.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11093

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Glor, igen, ez az :D

Csak, hogy a múltkori kézmosós sztorim után ne tűnjek tényleg elmebetegnek: jövő hét péntekre kaptunk időpontot altatásos MR vizsgálatra a kicsinek az epilepszia miatt, az altatás miatt viszont náthás sem lehet, úgyhogy nem megy addig oviba nálunk senki. Ez azt is jelenti, hogy kerülnünk kell az akár csak picit taknyos gyerekeket is. Úgyhogy, ha holnap valakinek van picit is beteg gyermeke, aki jönne, kérem, jelezze nekem, mert sajnos, nem tudunk csak úgy új időpontot kapni :( (mert akkor ki kell vennem minimum 2 hétre az oviból mindkét gyereket valszeg az MR előtt és csak havonta 1 alkalommal van ilyen MR, arra is csak 6 gyereket tesznek egy napra)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11094

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Kimni: én megértelek. :)

És akkor egy apró csoda nálunk is! (Szanya tök szuper, hogy mennyire meglódult a fiad! Nálunk is volt idő, mikor írtam a gyerek szavait, és eljön az a mennyiség, mikor már nem is győzöd számolni! :cheer: )
Szóval a fiam összesütött zsömlét eszik, (ez ugye a mindennapi eledele, pirítós kenyér különféle gépekkel előállítva...), de most sajttal!!! Eddig még sosem kóstolta meg a sajtot. :)
Egy mesében látta, hogy hamburgert esznek, és szerinte a sima hamburger ilyen. Hát ezt a kis tévedést már nem javítgatjuk, és azért túl sokat sem várok tőle, hogy hús, netán paradicsom legyen benne, de most egyelőre ez is jó. Remélem ezt bevehetjük majd a repertoárba! Azt mondta ő csak meleg sajtot eszik. Eddig csak ropogósakat evett igazán, most akkor megyünk a meleg felé...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11095

Champ, persze, a riporteres is ugyanarról szól!
A fiad fenyegetőzése beszédszintre is jó magas, logikai készségei is jók. :) Azt meg úgyis megtanítod majd, mikor-mit lehet mondani (és kinek). :) A sunnyogás se semmi. :laugh:

Labolen, ne haragudj, de ezen a vihorászáson annyira vihogtam... :laugh: Tök érthető. :cheer: De sejtem, hogy élőben nem vicces. :unsure:
Gratula a sajthoz!!!!!! Ez nagyszerű! Abban már van kalória, kalcium! tök jó! :) :)

Kimni, az enyim folyton taknyos az allergiától. :( Épp ezért gőzöm sincs, mikor lappang benne valami. :( Most is épp gyanús. :( Reggel megmérem a hőjét, ha hőemelkedése van, inkább nem megyünk. Amúgy is eléggé el vagyunk havazva, nagyon zsufi ez a hét, csak viszont utána 1 hónapig nem tudok mozogni semerre.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11096

• Glor
  • Glor profilkép
  • Nem elérhető
Csak kapkodom a fejem! Nagyon fáradt vagyok most, de annyira jó olvasni ezt a sok pozitív dolgot!
Mindennek örülök, a sajttól az igenekig!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11097

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Champ, nem írtam az előbb, de nagyon jófej a fiad :D

Labolen, gratulaaaaa a zsemléhez :D És a meleg sajthoz is természetesen, az jó kis kaja :D Megy ez, csak így tovább :)

Szanya, na éppen ezért kértem, hogy jelezd, mert nehogymár ti ne gyertek! Majd mi nem megyünk, ez a mi pechünk, miattunk ne szívjon más! Vagy csak a nagyot viszem, vagy egyedül elmegyek picit :D Ha reggel azt mondod, nincs hőemelkedés sem, akkor a nagyot elviszem, de a kicsit mindenképpen otthon hagyom, ha van hőemelkedés, akkor meg csak egyedül megyek, de ti és más is mindenképpen jöjjön. Az allergia gáz :( A sógornőm is allergiás és mindig mondja, hogy fogalma sincs, mikor kapott el valamit és jön ki rajta vagy csak az allergia durvul. Erősen gondolkodom, hogy halasztom ezt az MR-t mégiscsak, mert nem túl valószínű, hogy ki fogjuk bírni búrában tartani a gyereket még 10 napig. Pont most, amikor végre itt vannak a haverjai, mehetnénk a sok játszóra, indulhat az ovi, hát... bizonytalan vagyok. Különben is ott motoszkál bennem, hogy egész nyáron nem volt rohama, hátha elmúlt és akkor úgyis minek az MR...

Mindenesetre, úgy készülök, hogy megyek a naggyal mindenképpen, csinálok most neki napirendet, kivételesen. Nagyon szét van csúszva a sok ügyintézés miatt, ahová mind magammal kell vinnem őket.

Apropo. Ki hogyan oldja meg ezeket a szitukat? Elindulunk reggel, megyünk egy dokihoz MÁK papírért, de az nem egyszerű, mire megtaláljuk, meg az asszisztenst megtalálni, az egyik az egyik felét tölti, a másik a másikat, azt sem tudom, melyik épületben leszünk, mennyi ideig, mit kell pontosan csinálni. Közben ebédidő lett, mindenki éhes, ott kell sajnos ebédelni spontán. Utána szintén nem tudom, mennyi idő még, kimegyünk-bejövünk. Kb 3 órát voltunk ott. És utána vásárolni kellett, amit még délelőttre terveztem, de nyilván délután lett belőle. Olyan szinten szétcsúszott szegény, hogy amikor találkoztunk a kis barátjával délután a parkban, nem lehetett vele kapcsolatba lépni, nagyon kemény volt, futott összevissza, hangokat adott ki, a barátjának nekiment (röhögött végig) és nem reagált semmire, a barátja apukája próbálta megfogni, de kirántotta magát a karjából. Ti hogy napirendeznétek le egy ilyen napot? Nekünk ez a héten a második ilyen nap volt...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11098

• Dreamer
  • Dreamer profilkép
Én szeretek írni, többek szerint elég jól is megy. Ha van igény konkrét témában bármi kis történetre, szóljatok, ide kérek rendelést, és megírom. Csak ne nekem kelljen most kitalálni, mert nincsenek egy korosztályban a gyerekek, nem vagyok benne biztos, hogy aktuális lennék saját kútfőből. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11099

• Dreamer
  • Dreamer profilkép
Hát ... rajzolnék egy kínzókamrát? :D
Na de félre a tréfával! Ezen nem biztos, hogy segít egy napirend, mert ez önmagában bármely gyereknek megterhelő lenne.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11100

• Dreamer
  • Dreamer profilkép
Ez tényleg a fejlődés jele. Örülni kell neki, csak nem szabad hagyni elharapózni! :D

Nálunk az a gond az ilyen susmus dolgokkal, hogy mostanában a színlelet reakciói nagyon hasonlítanak az őszinte reakcióira. Nem arról van szó, hogy jó színész, hanem hogy a valós érzelmei kifejezését is félig-meddig tanulta. Nagyon nehéz eldöntenem, hogy tényleg fáradt-e vagy csak meg akarja úszni az év eleji ismétlést. :S

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11101

Kimni, oké, reggel megírom, mi van! De a többieket sem akarnám lefertőzni, tehát ha beteg, akkor nem megyünk. Ha határeset, akkor meggondoljuk! :)

Egyetértek Dreamerrel, ezt nem lehet sehogy megkönnyíteni. Ez egy felnőttnek is sok. :unsure:

Dreamer, mármint szoc. történet írására gondolsz? Vagy cikkre valamilyen témában? Ha van olyasmi, ami úgy gondolod, hogy fontos és nincs fönt elég infó, írjál bármiről, örülnék neki! Szakmailag az Autizmus Alapítványosok átnézik, ha kell.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11102

Nálunk senki sem taknyos :laugh: Holnap fél 4 körül érkezünk :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11103

• kecsenge
  • kecsenge profilkép
Mi is ott leszünk, ha megtaláljuk! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11104

kimni:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Ügyintézés, orvos:
Ha lehet szétszedem több napra az ilyesmit és egy nap egyet csinálok meg velük, vagy max 2 rövidet. Ha lehet mindenhol kérek időpontot. Az okmányirodán pl nagyon rendesek voltak, szinte semmit nem kellett várnunk.

Labolen: A fiam is csak a meleg trapistasajtot szereti. :)

Szanya1: Hamarosan a te szádat is elhagyja majd az alábbi mondat. "Csak egy precre maradj már csöndben. " :)
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11105

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
3Maci:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Kimni:
Az ügyintézős napok még a lányomat is totál kiakasztják! Z. a második helyszínen közölni szokta, hogy kapcsoljuk be neki a rádiót és inkább a kocsiban megvár minket, így valaki ottmarad vele. Volt már olyan, hogy a bankban elintéztem, amit kellett, aláírtam, kimentem a kocsihoz, cseréltünk Apával és Ő ment be aláírni. A vásárlás az más, arra mindig kaphatóak a gyerekeim! :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11106

Lányok!

Mi megyünk ma, próbálunk f4 fele, de lehet, hogy csak később bérünk oda.

Kicsim bal szeme begyulladt, de nem náthás, egészségesek amúgy. Menjünk?

:-D
IPacsfa utcai, ugye?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11107

champ:

Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11108

Tomger!

Jó volt tegnap találkozni, még akkor is, ha csak rövid időre. Kár, hogy el kellett mennem.

Legközelebb majd összehozunk egy kis traccspartit :-D
Oldalmegjelenítési idő: 0.585 másodperc