LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11173

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Dreamer: ez tök szuper, ez a hasonlat, később, ha jobban érti az összefüggéseket, biztos fogok valami ilyesmit használni. :)

Kimni: van ötletem vizuális oldalra, persze lehet ez sem válik majd be.
Mindenki testében belül van egy szív, ami dobog. (kép egy szivecske, körülötte rezgő jelek). Ezt nem lehet látni, mert bent van.
Tesó vidám, és egészséges, mikor benne a szivecske 60-szor dobog. (kép egy kisfiúról, aki mosolyog, mellette nyíl a mellkasára, szivecske rezeg mellette a 60).
Ilyenkor a tesóm tud futni, ugrálni, bukfencezni. (ezekről bm képek és pipa).
Szomorú kisfiú kép, mellett nyíl a mellkasára, szívecske körül sokkal több rezgő jel, 270 szám.
fáradt bm kép, fekszik bm kép.
Mikor tesóm szíve túl gyorsan dobog, akkor ő nagyon rosszul van, nagyon fáradt. Ilyenkor neki tilos ugrálni, szaladni, menni,. Bm képek, mellette tilos jel.
Ha ilyen rosszul van, és nem mehet, akkor anyu vagy papa viszi őt a nyakában öléban. (bm képek). Ilyenkor nekem menni kell mellettük. (pipa).
Ha kórházba kell vinni ilyenkor, akkor lehetne alatta egy bm kórház, ilyenkor ide kell sietni vele. Meg az egyéb orvosi dolgokat is lehet jelezni.
Ilyenkor velem ez és ez történik, pap vigyáz rám, vagy megyek anyuékkal.

Ha szükségesnek érzed, akkor lehet egy külön oldal is mellette, hogy múltkor is mi történt, és emiatt nem vett fel papa a nyakába. Ilyenkor papa aggódik.

Én így csinálnám meg. Aztán vagy beválik, vagy nem.
Sajnos most nincs időm ezt megcsinálni, eléggé el vagyok havazva, mert vendégek jönnek délután. :) De később, ha szükséged lesz valami ilyesmire, egyeztetünk, és megmutatom, hogyan szoktam ezeket elkészíteni.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11174

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Mi ezt a szagolósat úgy csináltuk, ahogy egy mesében láttuk. Műanyag pohárba tettünk citromot, fahéjat, pattogatott kukoricát, meg hagymát, mindet lefedtük papírral, azt rágumiztuk, és lyukasztottuk. Ő meg szaglászta. Aztán megnéztük, meg is nyalta-kóstolta, hogy mi volt a pohárban. Nekünk bejött. mert látta a Sid a kistudósban.
De tényleg megyek takarítani... :D

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11175

Labolen, ez is tök jó. Mindjárt be is írom ezeket a feladatok menübe. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11176

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: Én meg itt kuncogok azóta is, ahogy elképzellek, hogy még jajgatva fogod az ujjad, aztán a fiad rádsóz kettőt, és utána már a lábadat is fogva ugrálsz féllábon. :pinch: Tiszta burleszk! :laugh:
Gondolom, hogy nem esett jól, de így leírva azért muris. ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11177

Már megint kinőtt a sárkánynak egy feje. Elintéztem a Sinlacra a támogatást a gasztrón. Eddig tartott. Leveszik a támogatást a Sinlacról (központilag), Milumil lesz helyette. Kb. 45e lesz ismét a gyerek Sinlac dózisa havonta. :angry: :( Most fenem a pengét, hogy újra levágjam ezt a sárkányfejet. :evil: Mikor máskor történne ez, mint most. Amikor kifogytunk a Sinlacból, recept már nincs és jövőhéten nem tudok intézni semmit. Vehetjük addig 3e-ért, míg valamit tudok intézni. :(

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11178

Labolen, ez pont így történt. :laugh: :laugh: :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11179

Szanya1:
És miért veszik le? Vagy a másik is szentjánoskenyérmag örleményből készült, tej és egyebek mentes?
Mostanában minden összevissza változik állandóan, aztán 2 hónap múlva visszaváltozik, aztán megint más lesz és ... követhetetlen és sokszor logikátlan. :unsure:

Továbbra se fogad el másfajta innivalót a fiad, csak a sinlacot?
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11180

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Labolen!

nem rossz ötlet, de nem győzném üveggel, mert már legalább 50 illatmintánk van, és a csajszi előszeretettel keresi a kellemetlen nem épp nyalogatni való, veszélyes szagokat is, ezért mi rendszereztük, külön a süti illatokat, gyümölcs, vegyi áru- fertőtlenítős és veszélyes szagokat :cheer: .
de rájöttem ezt így arra fel tudom használni, hogy beazonosítsa a veszélyes szagokat, mert azokat külön tesszük és elmutogattam, mondtam, jújújj ezekkel vigyázni kell. Eddig úgy néz ki megértette.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11181

• Dreamer
  • Dreamer profilkép
A gyerekből lehet majd parfümszakértő nagykorában! ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11182

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Bundáskenyér: Igen, amit ti csináltok, az alkalmas arra, hogy mindenféle szagot-illatot megismerjen. Ezt a két feladatot véletlenül sem szabad egybemosni, mert aztán meg mindent megnyalogatna! :blink:
Mi csak azért csináltuk így, mert pont így volt a mesében, és ennek hatására volt hajlandó legalább megnyalni a citromot, sőt aztán egész nap azt hurcolászta. Most meg simán megeszi a pattogatott kukoricát, pedig még akkor sem ette meg.
Szóval ezt a két dolgot külön kell választani. Az egyik erre jó, a másik arra.

Szanya: nagyon sajnálom ezt az újabb idétlen rendeletet. Nem is értem, mire jó ez. Pont étellel vacillálni, mikor tényleg van, akinek létkérdés ez a sinlac. Biztos megint csak döntöttek, mindenféle ismeret, vagy utánajárás nélkül.
Remélem azért sikerül valamit intézni...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11183

HáromMackó, gondolom azért, hogy több maradjon a gyógyszerkasszában. Fogalmam sincs, hogy a másikban mi van, a nevét se tudom, csak hogy Milumil. Még nem hoztuk el a receptet.
Igen, bár a tendencia egységesen az, hogy minden gyógyszerféle drágul.
Ezt nem innivalónak fogyasztja, hanem reggelinek, vacsinak és ebéd utáni desszertnek (kanállal eszi). Plusz még 1-2 pohárral, ha épp olyanja van. De nem tudom kiváltani mással, ez 1000 százalék. :(

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11184

Labolen, ráadásul a gasztrón mondták, hogy van egy gyerek, aki csak ezt eszi kizárólag, neki is ők adtak ajánlást. (Nem auti, más baja van.) Azzal mi lesz...?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11185

• kateeka
  • kateeka profilkép
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy valaki letöltötte e a Boardmaker-en lévő kártyákat. Nekem ajánlották ezt az oldalt, hogy most 30 napig ingyenes. Be is regisztráltam de nem találom az auti hu-t amit írtak ezen az oldalon, hogy jelöljem be őket. Valaki tud erről valamit? VAgy esetleg ahonnan le tudok tölteni ilyet. Előre is köszönöm

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11186

Sziasztok!

Lassan vége az augusztusi "ültetvény" munkámnak.

A Sinlac-ot nem lehet közgyógyra íratni?

Egyáltalán Szanya sikerült elintézned a felülbírálatot a közgyógyra?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11187

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Szanya:
Nem semmi ez a Sinlac ügy! :woohoo:
Áldom az eget, hogy az én fiam legalább enni eszik rendesen... már nem az NT gyerekekhez képest.
Totál nem értem, hogy miért nem lehet a gyógyszertámogatást betegségenként vagy ne adj isten személyenként differenciálni. Ma, amikor mindenre van adatbázis, számítógépek működtetik a fél világot, akkor (mondom én, totál laikus) simán meg lehetne csinálni!

Labolen: úgy nevettem a melegszendvicsen! Az enyém is imádja! Nálunk mondjuk mehet rá sonka is, és ha olyan kedve van, akkor oregánó! Mi egy időben nagyon elcsépeltük és megunta, nem akarta enni, de most megint sláger!

Az illatokhoz: az én fiam is szeret "szagolgatni"! Vicces, mert annyira nem szelel az orra, hogy rendesen lélegezzen vele, de a szagokat érzi. Amikor valamihez odahajol, hogy megszagolja, a szájával adja ki a sziszegő, "szaglászás" hangot! Csak hogy teljes legyen a kép! :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11188

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
www.boardmakershare.hu
Itt keresel minket?
Amúgy valamiért nekem sem dobja fel az auti.hu csoportot. Csak a saját oldalamon keresztül látom magunkat.
Szanya, tipp?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11189

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Labolen, köszi :) Nem arra gondoltam, hogy csináld meg én sem :) Bőven sokat segítettél most, köszönöm!!! Majd rajzolok hozzá, nem keresgetek bm-ben képeket, nekem az még nehezen megy :)

Szagolás: nekem ez eszembe sem jutott! Lehet, hogy nálunk is meg kéne csinálni egyi lyen szagolós kísérletet.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11190

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
az lemaradt hogy Üdv Kateeka. :)

Kimni: meg is csináltam volna, csak eléggé el vagyok havazva, most még esténként is. Festenem kell, és alig jut időm arra is.
Szerintem a bm- programmal egyszerűbb megcsinálni, de lehet, ez csak az én mániám. :D

Champ: helyes lehet a fiad, ahogy hangeffektussal kísérve szaglászik. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11191

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Kateeka, megtaláltalak a bmshare-en. Szerintem írd át a neved, mert teljes névvel szerepelsz kint, nem a nick névvel. Persze, ha direkt így akartad, akkor oké.
Bejelöltelek ismerősként, nézd meg a csoportomat. Így látod az oldalakat?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11192

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Szanya, ez azért nagyon durva, mert ha jól sejtem, a Milumil tej alapú mindenképpen, mégha akár bomlasztott fehérjés allergénmentes is. (de szerintem nem az lesz) Egyrészt valóban, mi a fenéért vonnak meg ilyentől támogatást, sokan vannak ám, akik csak ezt eszik (különleges íze van, totál más, mint egy tejalapú pép), nade főleg azért, mert a piacon ez az egyetlen totálisan tej és gluténmentes, magas vitamin és fehérje tartalmú tápszer, amit árulnak. Nekem az a gyanúm, hogy néhány okos azért húzta ki a listáról, mert egyenek csak olcsóbb, tejalapú cuccokat a gyereket, aki allergiás, az meg bomlasztott fehérjéset.
A vércukormérők hasonlóak különben. Kapok x ezer forint támogatást egy hónapban a tesztcsíkjaimra (asszem 6ezret). De, csak 3 fajta tesztcsíkot vehetek rajta, holott a piacon van 30. És speciel nekem ez a 3 fajta baromira nem jön be. Mondjon valaki 1 épeszű indokot (nem piaci érdekeket, mert az korrupciónak minősül nekem), hogy miért nem költhetem el ezt a 6 ezret arra a tesztcsíkra, amelyikre ÉN akarom, amelyik NEKEM jó?? De nem és sosem lesz ilyen. Minden más országban arra költik ezt a cukrosok, amire akarják (mármint tesztcsíkra).
Oldalmegjelenítési idő: 0.511 másodperc