Éjszakai szobatisztasághoz:
Az én fiam 3 és fél évesen nappalra teljesen kiiktatta a pelust, innentől kezdve éjjelre sem adtam rá. Vettem gumilepedőt, mert voltak balesetek, jó sokat mostam!

Egy ideig csináltuk, hogy hajnal kettőkor csörgött nekem óra, felkeltettem a gyereket (ez simán ment, ma sincs gond az ébredéssel) és kikísértem a mosdóba. Ezt a módszert vadasban javasolták, de két hét után majd meg döglöttem a afáradtságtól! + a gyerek a WC után már nem akart a saját ágyában aludni, mindig hozzánk jött vissza. Nagyjából hét éves korára értük el, hogy felkel magától, vagy a saját ágyába bújik vissza, vagy hozzánk, de inkább átalussza gond nélkül az éjszakát, és reggel 6-kor csőtörés..., a WC-ben!
Az ovihoz:
Nekünk az első év szenvedés volt, de mennünk "kellett", a beszéd elmaradása miatt mindenki a közösséget javasolta. Akkor lett jobb és könnyebb az oviban a helyzet, amikor kaptunk diagnózist, bevihettem neki a házi kosztot (az megváltás volt!) és megkezdődött az auti. spec fejlesztés. Már egy éve járt oviba, amikor visszamentem dolgozni, és ekkor jött az AS gyanú, majd fél évre rá a diagnózis.
Szerintem én jobban megszenvedtem a munkába állás elejét, mint a gyerek ugyanezt az időszakot, akkor már az oviban is jobban elvolt. Ma már nincs semmi gond. Apa és én is 8 órában dolgozunk, a srácok reggeltől délutánig az oviban vannak. Igaz, már vágyik az iskolába, de nincs cirkusz, hogy nem megy be, du. meséli, hogy mi történt vele, mit játszott, kivel, stb. Szóval az én fiam beleszokott, bírja. Jövő héten már iskola lesz, majd meglátjuk... Napirendjében nem lesz olyan drasztikus változás ez a suli az ovihoz képest, mint egy normál, átlagos iskola, de azért itt már jobban kell majd koncentrálni!