piros.zsuzsa, ez felháborító! Szegény, most mehetsz mindennek utána

Én sem hagynám ezt. Dilettánsok... Kitartás!
Andesz: hát pontosan azokból gondolom, hogy érettebb a gondolkodása, hogy foglalkoztatja a halál, amiket mond,hogy kitalál ilyet, hogy elvisz az erdőbe és ott lesz gy.galóca, nade azért mégsem eteti meg veled, meg mi lenne, ha meghalnál, meg a válaszai, ahogyan reagál valamire, hogy nem látod, hogy dolgom van? Olyan nagyobbasan hangzanak ezek, nagyobb gyerekek szoktak ilyeneket mondani és gondolni. Olyan, mintha sokkal kiforrottabb lenne az egyénisége,mint egy vele egykorúnak. Meg érdeklik azért mégiscsak dolgok, ez a szókincséből látszik különösen. Az én fiam rá sem nézne soha a gombákra, mégha fel is merülne egyszer, hogy enne belőlük az utcán. Egyszerűen nem bírom felkelteni az érdeklődését rengeteg dolog iránt, mert annyira a saját dolgai után megy. (néha vannak "tiszta pillanatai" és akkor viszont eszméletlenül látszik,hogy szív magába mindent, de ezek nagyon ritkák) Amiket írsz Marciról, azt az iskolás gyerekek szülei szokták mesélni

(nem azt, hanem hasonlókat

) Persze, értem nagyon is, hogy ennek pontosan hol van a hátulütője, mert hát nem a gondolataival van a baj, hanem azzal, hogy nem érzi, hogy mennyire gáz, ahogy és amit mond és a letapadások is problémások. Nem lehet egyszerű nektek ez, nagyon nem! Tuti az lesz a legnagyobb feladat, hogy majd később az udvariasságot kell megtanítani, a kedvességet, de ez a legtöbb felnőtt aspinak is gond sajnos, csak ők nem kaptak segítséget régen.
Kézmosás: Labolen, a kertben én sem mosatok velük kezek, azaz utána. Akkor mosunk kezet, ha kimegyünk nyilvános helyekre. Tesco, bolt, játszótér, strand. Na, meg ha koszos lesz a kezük nagyon, akkor is kezet mosunk

Otthon többször van kézmosás a városban.
Szóltam a barátnőmnek, nagyon régi barátnőm, de kiröhögött, hogy ő ilyet még nem hallott...

kezet mosni a játszótér után, miért mit lehet onnan elkapni? De valszeg ezekkel a dolgokkal nekik nem kellet tszembesülniük sosem, ők is falun laknak, alig voltak betegek, pedig 4-5-évesek a gyerekek (és 3 van) és most is a barátnőm nem érzi jól magát, fáj a torka, veszi be a gyógyszert rá, de ugyanúgy lenyalta a gyerek fagyiját, amikor csöpögött meg hasonlók. Én ilyet sem tennék, megfertőzöm a gyereket. Meg másokat... De ez tényleg attól függ, rá volt-e valaki kényszerítve. Városban tuti többet is vagyunk betegek, nagyon gusztustalanul koszos minden ott, a városiak tuti jobban figyelnek ezekre. Meg a betegségekre is, hiszen egy lakásban szétfertőzök mindenkit, azért nagy, kertes házban kevésbé, főleg, ha egész nap a kertben van mindenki.