Szanya, nagyon ügyesek vagyok! Szerintem mostmár totál beindul a fiad.
Gergő is lényegében hasonló, magáról sokszor E/2 v E/3 ban beszél. pl
Kijöttél a szobából... stb. A hol a ... kérdésre ő is általában az
ott a ...-val válaszol és rámutat, de Gergő naphosszat narrálja a körülötte látott tárgyakat, eseményeket. Ez tényleg jó. De már néhányszor néztek ránk úgy hogy na ez nem komplett....(pl játszótéren)Vagy nemrég a metrón is, mert kb 20* elmondta, hogy
ott a lámpa, meg
ott a plafon. Ilyenkor nem igen lehet leállítani.
Másnál is van ilyen, hogy nagyon-nagyon sokszor ismételget a gyerek. Érdekes ha mondjuk, h ne mondd már többször, akkor abbahagyja (egy rövid időre)

Ami még fura, hogy azt látom nagyon ,,okosodik,, Mégis totál nem stimmelő dolgokat mond. Pl kimostam a kertben a nagyszoba szőnyeget. Amikor kivittem az ajtón azt ő is látta. Amikor viszont bementünk este a nappaliba kimeresztette a szemeit és kérdezi, apa hova tette? (Mármint a szőnyeget egyértelműen) Hiszen a szeme előtt mostam ki még pöröltem is vele hogy ne mászlkáljon rá a vizes szőnygre. Totál nem kapcsolta össze hogy az a két szőnyeg ugyanaz. Vagy, elmentek hétvégére apáék, vissza Balcsira a nagyfiammal. Elintegettük őket, ismételgette is apa elment a Balatonra. Amikor viszont altattam, közli, most már apa is jön...és még sorolhatnám a példákat.
Na ezt még el kell mesélnem:
A héten, a játszón odajött egy öreg néni, hogy
hány éves a kisfiú, mert nagyon rosszul érteni a bezsédét]. Mondtam,hogy 3 és fél. Hát az nem jó. Nem érte a szülőket valamilyen mérgezés? Mert az okoz ám a beszédközpontban károsodást...
No de egy gyógypedagógussal is megismerkedtem, totál véletlenül, aki azt mondta, ahhoz képest, hogy milyen kicsi és autista, nagyon szépen beszél...

Hozzátette, nem gondolta volna hogy ilyen diagnózisunk van, mellesleg ma már sokkal több gyerekre ráteszik ezt mint az valós. Ehhez nem tudok hozzászólni. Sajnos a mi diagnózisunk felől nincs kétségem:(
Hogy bírjátok ezt a hőséget???