LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10789

Ma megint volt egy lakásérdeklődőnk, úgyhogy eddig a lakást fényesítettem. Mindegy, legalább időnként alaposan ki van takarítva...

HáromMackó, szerintem se keseredj el, pont ezért mentetek a Delejbe, hogy tudjátok, pontosan mi a helyzet. (Én meg pont ezért nem megyek oda vizsgálatra...)

Dreamer, a fiad nagyon talpraesetten intézte a terítő ügyet!

Manka, örülök, hogy jól érzitek most magatokat!

Kimni, ez súlyos, hogy a Balatonnál épp csak fürödni nem tudtok egyáltalán. Abszolút megértem egyébként a nagyfiad, én belehalnék egy 20 nm-es házikóban, totál ingerszegény környezetben lenni hetekig. Viszont az is érthető, ha nem akarsz a katlanban "nyaralni".

HáromMackó, a macival való "mintha" játék nagyon jó! Pont ez az elvárt 2 évesen. A házimunka viszont az én fiamnak is erőssége volt ennyi idősen. Még a mosogatógépet is segített kiszedni és nem tört el soha semmit. Ellenben a "mintha" játék jó félévvel később jelent meg és csak utánzáson alapult. Azóta ebben egyébként nagyot fejlődött és sokféle "mintha" játékot játszik magától, de ezekből kihagyja a bábukat teljesen. Az emberbábukat és állatbábukat egyaránt. Max annyi, hogy ha forszírozom, akkor hajlandó babát etetni, esetleg beülteti a legó figurát az autóba, de aztán kiveszi, ha már nem figyelek.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10790

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Kimni: Én teljesen megértem a fiadat a Balatonnal kapcsolatban. engem 3 lóval sem tudnának bevontatni. :D
Medencében szeret lenni? mert akkor ajánlanám a strandot, ahova mi járunk. Almádiban van, nem olyan zsúfolt, mint a többi, mert ez egy szálloda, meg a Veszprémi Egyetem közös strandja. Külsős is bemehet. Van ott egy derékig érő medence csúszdával, amiben még folyamatos vízsugarak is vannak. Van büfé, tök kultúrált öltőző és mellékhelyiség, kis játszótér, homokozó, lengőteke, biliárd, csocsó, ping-pong.
szallas.hu/Nereus-Park-Hotel-Balatonalm%C3%A1di#lightbox[458927]||http://images.szallas.hu/hotels/458927/original/2859607.jpg
Meg mi szoktunk horgászni is a partról. Itt van móló, onnan hínárokat halászhálóznak. :)
Itt sok parti lehetőség is van, ha nem akarna bemenni a vízbe.
Kitartás! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10791

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Az előző hsz-t úgy írtam, hogy azt gondoltam van kocsitok. Ha nincs, akkor bocsi.
De ha van, akkor elmehettek Füredre is:
balatoniwiw.hu/photo/balatonf-redi-sz-k-k-t
Tagore sétány végén a kikötőnél, mindig változik a vízmagasság, és bele lehet menni. Mi egyből fürdőcuccban küldtük be a gyerekeket, Latka innen el sem akart menni. Ez sem medence, de a kánikulában ennél jobb hely nincs is. :D
De csak ötletelek itt, és nosztalgiázok. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10792

• Manka197
  • Manka197 profilkép
  • Nem elérhető
  • Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Kimni, és mi az, ami annyira vonzó a szomszédban, ott mit csinál?
A napirend nem segít (reggeli, aztán balaton, aztán juti biciklizés, )?

Hárommaci, ne aggódj, ez a szerepjátékosdi tök jó! Akkor bele tudja képzelni magát más bőrébe. Ő a kicsi, aki miatt aggódtok, hogy érintett-e?

Szanya, nálunk is ez a helyzet szerepjáték ügyben. Hamar lerázza a fiam magáról az élőlényeket :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10793

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Szerepjáték ügyben csatlakozom! Mindig kiveszi a sofőrt a buszból...

Aranyosak vagytok, hogy írjátok, ti sem mennétek vízbe :) Higgyétek el, ti baromi jól éreznétek magatokat ebben a házban. Szuper a kertünk, iszonyú jó a környék, ahová kijárhatnak azért (pl most már szomszédolni), ismerünk mindenkit körülöttünk, van itt csomó játékunk, és elsősorban egy 3 méteres medencénk, ha kell, árnyékolva. Minden busz, autó itt van, a biciklit bármikor használhatja kerten belül és szoktunk vele menni mindenfelé (nagyon szereti a bringát). Amikor rossz az idő, hazamegyünk. Soha nincsenek a házban, itt csak alszunk. Van kis sátruk, oda be lehet bújni, nem tudom, mi kéne még egy fullos kerthez? Minden gyerek imád itt lenni. De nem, ez nem az Otthon.
Labolen, a fiam a vizet utálja, meg most mindent, ami nem otthon vagy Lőrincen (a Papánál) van. Itt a tuti medencénk, mindenki erre pályázik a környék gyerekei közül, de neeem, az vizes. A strandra ugyan lejön, de mondd meg, ha nem jön be a vízbe, mit csinálok ott egyedül a két gyerekkel a negyven fokban tök szárazon úgy, hogy a kicsi meg én majd' megőrülünk, hogy vízbe akarunk menni? A játszótér csak ideig óráig OK egy strandon, de sok a gyerek, tömeg van, a fiam elszökik, elrohan, a másik meg a másik irányba, azért ezt egyedül borzasztó munka végigcsinálni és csak 1-2 órára köti le, max pár napig ez is. Szerintem mindent megpróbáltam. És akkor a hülye árusok. A fiam egyszerűen megőrül, hogy mindent megfogjon, kezébe vegyen és tényleg nem érti meg, hogy nem veszem meg. Pedig nem veszem meg. És akkor rázendít a kicsi is, hát komolyan mondom, tiszta karikatúra vagyunk ilyenkor.

Napirend biztosan segítene. De én a teljesítőképességem határát asszem túlléptem. Most egy másik autit menedzselek, a férjemet és nem bírok többet. Én nem tudok most napirendezni, rajzolni, kb semmit. Megfőzöm a kaját, elmegyek velük a játszóra, 5 percenként rendet rakok köztük, ellátom a ház körüli teendőket, vásárolni megyünk, megnézünk mindig valamit (most Dinó kiállításon voltunk, na ezeket élvezi azért, csak fogy a pénzem), de napi jó sok órám elmegy azzal, hogy a férjemet irányítom innen. Ugyanis a barátnőm kiakadt tőle teljesen, meg kellett mondani nekik, hogy ASes, minden nap jöttek az emailek, hogy miért ilyen fura, miért csinálja ezt és ezt, de a legjobb, hogy nem ment be egyik nap dolgozni az első héten, mert a zaj zavarta őt (!!!). És akkor ezeket nekem kell innen helyretennem. A szomszédunk aranyos volt, ma jött elköszönni, hazament, és a vállamra tette a kezét és azt mondta: "hát nem az az egyhelybenülős fajta egyik gyerek sem, kitartást". Labolen, amúgy a szomszédnál a bozótvágóval vagdostak. De ez is csak 1-1 napig OK, igazán azért szeret szomszédolni, mert ott nem szólnak rá mindenért, mert ugye csak nekem mondják, hogy nagyon fura, hogy nem jön ki innen-onnan és hát hiába mondjuk el neki, mit nem szabad, mintha nem hallaná. De őt nem izélgetik. Én meg nyilván igen, ha pl kint hagyja az utcán a biciklit, akkor tőlem ezért kap, a szomszéd csak finoman szól neki, hogy ajajj, hát nem lehet az út közepén biciklit hagyni és ennyi. De ez is csak ideig óráig megy ám. Egy NT egy ilyen közegben megnyílik és boldog lesz, ő meg bezárul és frusztrált lesz.
Persze, sokat lendítene a napirend meg a rajzok, de biztos nagyon gyenge vagyok, nekem már nincs több energiám erre. A férjem most elég nagy feladat nekem. Elhatároztam, hogy a férjemet csak addig fogom irányítani, amíg lakást nem talál (a barátnőmék megmondták, hogy nem bírják vele szept végéig, így szept 10-én ki kell költöznie), onnantól leveszem róla a kezem és csak a gyerekek és én leszünk a világ.
Amúgy, ha most pesten lennénk, én már az ideggyogyóban ülnék szerintem, itt a természetben azért sokkal könnyebb a stresszt is kezelni, bár nyugodt nem vagyok éppen, de egy ilyet abban a kis panelben nem tudtam volna ép ésszel végigcsinálni. Nekem ez a kert és a madárcsicsergés az egyetlen örömöm most.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10794

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
3Maci szerepjátékozás nagyon szuper! Most ne aggódj egy kicsit ! (mondom én :laugh: )
Kimni: sajnálom a nyári kínlódást! Az én kicsim ezen a nyáron találta ki, hogy nem megy bele a vízbe. A szokásos halálravált sikítását hozta, ahogy a viz felé közelítettük. Sokan néztek, hogy jaj miért fél szegényke ennyire, volt aki odajött hogy mutassam meg neki a többi kisgyereket és ne aggódjak az ő másfél éves kisfia is ezt csinálta az első nap (nem világosítottam fel, hogy mi ezen a nyáron már sokadszor jöttünk a Balcsira és ez nem az első találkozásunk a vízzel) De mivel most 2,5 hetet egyvégtében voltunk lenn, ezért úgy döntöttem, ennyi idő alatt talán oldódik kicsit. Kb 1 hét után csónakkal már hajlandó volt bejönni (de az első csónakos bentlétek is végig nyivákolással teltek, mondogatta végig, hogy, a partra megyünk. Arra. Arra megyünk. Menjünk ki.) 1 hét után már a csónak rendben volt, főleg hogy a 10 perces csónakázások végén a lépcső előtt mindig beletettem a bokáig érő vízbe, hogy na onnan már ki kell jönni egyedül. Időközben rájöttünk, hogy valamiért a víz homokos fenekétől parázik, de hogy pontosan mitől, azt nem tudni, mert közben elkezdte, hogy a fürdőkádban sem akarta letenni a lábát,- van egy kis kiülőke az ottani kádon, no azon üldögélt csak és még a lábát is felhúzta) De amint a fürdőkádban elterelődött a figyelme a görcsölésről és elkezdett játszani egy hajóval lassan csak beleült a vízbe. Végül 2,5 hét nyaralás után a vízbe is bemerészkedett, úgy hogy kislabdadobogatás ment a hajóba és vissza (na ez is nagyon vicces volt, mert ő persze mindig a ,,víznek,, dobta és mondtuk azt nem lehet, csak anyának, apának v Tomikának.)
Ez a labdázás nagyon bejött így hajóba be-ki és aztán leállíthatatlanul állandóan dobálta a vízbe a labdát(ugy legtöbbször nem nekünk dobálta csak ki a hajóból, mint a babák a játékokat ki a járókából). Apa csak kikapta a csónakból és elkezdta a labda után úsztatni, mondván ha kidobálod és nem nekünk dobod, menj is a labda után! Persze csak a víz legtetején. Ez tetszett. Ez legalább 3 napig ment. Utolsó nap ezt olyan kicsi vízben játszottuk hogy a víz alatt mindig leért a hasa, a lába, és végül csak letette és hajlandó volt a labda után kilépni a hajóból és visszaszaladni azzal a csónakba...
Végül is a csónakázás volt a megoldás, aztán egészen jó lett a vége. Sajnos a nyaralásnak vége. Hogy ebből mi lesz jövő nyárra, passz....

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10795

Kimni, le a kalappal előtted. Egyedül én sem bírok az én kettőmmel, de nekem egyrészt segít a férjem, másrészt a NT tesó a nagyobb, egész jól megérti már, hogy sajnos legtöbbször neki kell alkalmazkodnia Mimihez. A nyaraló nálunk is "uncsi" Miminek, és szinte végig tv-zik ha nincs más program. De ha elindulunk azt élvezi. Persze mindenhol csak max fél egy órát élvez igazán, aztán további egy órát már kevésbé, de elviseli.
Itthon, most kerek minden, de ettől függetlenül én várom az ovit, mert szerencsére Mimi szereti :) Akkor szólj majd, ha Lőrincen jártok :)

Glor, Szanya, de jó lenne, ha összejönne egy játszóterezés!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10796

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Nálunk a metrózásnál nincs vezető, de a metróba be és kiszállnak az utasok és felmennek a mozgólépcsőn. Addig lépegetnek a bábuk.

Kimni, totál megértem hogy nincs rá kapacitásod, mármint a napirendre. Nekem most ott volt 2,5 hétig a párom és együtt csináltuk és így nagyon szuper volt. Most már megint 2 gyerekkel vagyok otthon, sőt időnként hárommal, mert a másik 11 éves unokatesóra is vigyázok és így sok, egyedül sok és persze ez sem egyedül, mert csak hazajön este apa. No most megyek bevásárolni. Sziasztok!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10797

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Tomger, a nagy önsajnálatomban el is felejtettem, hogy van olyan, hogy csónak :D Köszi! Ezt be fogom vetni! Van egy kicsi, felfújható csónakunk, evezők is vannak hozzá, szerintem ezt szeretni fogja, kipróbálom! Bár, mi tavaly előtt ezt bevetettük és nálunk akkor nem jött be, mert akkor meg nem értette, miért kéne a csónakból kiszállni :) De azóta eltelt 2 év és a nyár elején már lubickolt életében először, szóval hátha... köszi szépen! Örülök, hogy Gergőnek bejött,nagyon ügyesek és türelmesek vagytok! Jövőre nagyobb lesz, ne tarts ugyanettől a parától! Az én fiamnak ez a vízundora születése óta van, csak tavaly nyár végén bement már a balatonba (akkor nyaraltunk csak 1 hetet, akkor nem voltunk lent ennyit) és itthoni medencébe is, aztán most nyár elején vígan lubickolt mindkettőben, a balatont mondjuk 2 alkalom után hanyagolta, de a medence az bejött neki pár hétig. Aztán jött egy rosszabb idő valamikor júliusban és azóta neeeem.
Viszont, sajnos, azt hiszem, rájöttem, miért jött vissza ez az iszony. Mi ugye most hagytuk abba az egyéni Ayres-t 3 év után. Mondta is a terapeuta, hogy majd figyeljük, nem lesz-e visszaesés a taktilis ingerek esetén, a fiam totál hiperérzékeny volt mindenre, ezért a vízre is (amikor tavaly bement a vízbe, akkor előtte mezítlábazott egy pár napot és ez elég inger volt neki). És elég gyanús, hogy 2 hónapja álltunk le az Ayres-szel és lassan visszaállt a fáj a víz kategória (bár nem mondja, hogy fáj, de ugyanígy reagált anno is a vízre). Dehát ebből ki kell mozdítanom, főleg, hogy beírattam őket úszni ősztől.... tudjátok,nekünk a tsmt nem megy, mert a fiam nem kooperál, vagy ha kooperál, annyira utálja, hogy nincs értelme csinálni vele. De az Ayres-hez már nagy.
Nem tudtok más hasonló fejlesztő tornát különben? Az úszás az adu ász lenne amúgy, azért mertem beíratni (látva július elején, hogy már ügyesen bemegy és élvezi). Meg nekünk még éjjeli pelusunk van, tehát kell az inger, amit ezek a tornák adnak, van hova fejlődni...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10798

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Agiviki, mindenképpen szólok, ha Lőrincen leszünk :) Szerintem jövő héten lesz az is.
Itt is menne egész nap a filmnézés különben, csak pár napja ráöntött egy pohár vizet véletlenül a laptopomra (fogalmam sincs, hogy úszta meg a gépem!), filmnézés közben... aztán utána majdnem ráöntötte megint, azt én fogtam meg. Mert ő "elfelejtette", hogy nem teszünk poharat a gép mellé. Most kicsit leálltunk ezzel a filmmel... :) Igen, egy ilyen helyzetben könnyebb, ha a nagyobb az NT. Ez a film is olyan, ha a nagy nézi, akkor a kicsi is, mert azt muszáj nézni, ha a nagy is nézi és akkor ketten ülnek egész álló nap a gép előtt, ráadásul a 4 éves nagyoknak való filmeket néz, aminek nem örülök túlzottan... Amúgy a kicsinek eszébe sem jut filmet nézni, ha egyedül van, egészen másképp játszik és viselkedik, ha nincs itt a tesója.

Manka, én is beleerőltettem egyszer a vízbe :D De nem, nem lett jó neki úgy sem... kijött és mormogott rám végig. Pedig nálunk ez sokszor használ, én is alkalmazom néha, ha már nem tudom motiválni semmivel, de erőltetem, akkor sokszor bejön (olyasmi, amiről tudom, hogy utána jó lesz neki - hát ez most nem lett jó...). Tényleg hasonlít a lányod és a fiam csomó mindenben :) Ja, ovit azt mi sem várjuk, egyik sem... csak én :P

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10799

• Dreamer
  • Dreamer profilkép
Azt hiszem, kezdem érteni. Nálatok a bőr túlérzékeny, nálunk meg a fiamnak érzéketlen volt. Ő imádta és imádja a vizet, de kiskorában azzal volt gond, hogy állandóan nevetett a vízben, képtelen volt becsukni a száját az állandó röhögéstől, mert a víz csiklandozta. Aztán tovább röhögött és vonaglott a törölköző alatt, mert az is csiklandozta.

Mi szedünk egy homeopátiás szert, ami növeli a bőre érzékenységét. Ha ez nincs, nagy gondban lettünk volna a ceruzafogással is, azt hiszem.
De hátha van olyan szer is, ami esetleg csökkenti a bőr érzékenységét kicsit, és akkor a tieiteknek is könnyebb lenne?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10800

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Huh, kimni, akkor ősztől mélyvíz lesz az úszás!!!
Nehéz ez, hogy meddig kell eröltetni, mert tényleg nem jön be sokszor, máskor meg igen. Kb a nyaralásunk első napjaiban anyósomék is velünk voltak a Balcsin. Még ő is azt mondta, ,,kislányom ne erőltesd, ez nem ér ennyit, hiszen a Tati sem megy a vízbe soha, azt mondja az ő fürdőnadrágja csak akkor lesz vizes ha lepisálja :P (bocs az intermezzoért)
Ezt az eröltetést csakis a szülő érzi a gyerekén, mikor meddig működhet.
Mellesleg velem sokmindent taníttatak meg így a szüleim, hogy utáltam közben és a mai napig emlékszem arra a haragra ami bennem volt, hogy most erőszakolnak, viszont így tanultam meg biciklizi és úszni is, mindkettőt nagyon szeretek.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10801

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Huh, kimni, akkor ősztől mélyvíz lesz az úszás!!!
Nehéz ez, hogy meddig kell eröltetni, mert tényleg nem jön be sokszor, máskor meg igen. Kb a nyaralásunk első napjaiban anyósomék is velünk voltak a Balcsin. Még ő is azt mondta, ,,kislányom ne erőltesd, ez nem ér ennyit, hiszen a Tati sem megy a vízbe soha, azt mondja az ő fürdőnadrágja csak akkor lesz vizes ha lepisálja :P (bocs az intermezzoért)
Ezt az eröltetést csakis a szülő érzi a gyerekén, mikor meddig működhet.
Mellesleg velem sokmindent tanítottak meg így a szüleim, hogy utáltam közben és a mai napig emlékszem arra a haragra ami bennem volt, hogy most erőszakolnak, viszont így tanultam meg biciklizi és úszni is, mindkettőt nagyon szeretek.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10802

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
A vízhez:
Ha hideg, akkor az én fiam sem megy be. Neki a meleg kb. 32 foknál kezdődik. Az oviban ott a medence, minden gyerek alig várja a strandolást, az én fiam meg inkább a homokozóban ücsörög.
Mi csak egy-egy napokat járunk a Balcsira, de a "hideg" víz miatt nem volt egyszerű. A bokáig érő vízbe azonnal betocsogott, de beljebb már nem jött. Becipeltük, közben locsolgattuk a testét. Kiabált, sikítozott, hogy hideg, de azért csak bejött! Aztán alig bírtuk kiszedni, mert rájött, hogy ha a folyamatosan mozog, akkor nem érzi a kb. 30 fokos Balatont hidegnek. El is határozta, hogy átúszik Fűzfőről Siófokra! Nem volt egyszerű lebeszélni! :laugh:
Tomger írta, hogy néha rájuk kell erőltetni a dolgokat. Szerintem is így van, néha úgy érzem, hogy azt is tanítani kell Z.-nak, hogy mit szeret. Azért ami nagyon nagy ellenállásba ütközik (pl: vizi csúszda a strandon), azt nem forszírozom.

Kimni: ahogy olvastam, amit írtál, a nővérem jutott eszembe, ő szokott hasonló állapotba kerülni. Viszont neki egy 9 és egy 6 éves NT fia van, úgyhogy ezt a meccset mégis Te nyerted! :laugh: Kitartás, egyszer minden a helyére rázódik! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10803

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Kimni: Én is a csónakázást ajánlottam volna v. vízibiciklizést. Az tuti, hogy a panelben megfőnétek. :blink:
Úgy sajnálom akinek a gyereke nem megy vízbe.
Andrissal a hv. voltunk a Velencei-tónál és most, hogy kicsi így jó sokáig lehetett páros lábbal karúszóval nyomulni minél beljebb. Viszont ami érdekes volt egyszer csak elindult kifelé, hogy köszi most már vége, de ez is több mint 1 óra után.
A csodálatos az volt, hogy hajlandó volt átlátszó műanyag pohárból inni (csak az üvegpohár jó) Nemárt néha otthon hagyni a dolgokat! ;)
Viszont a pólótól megválik, ha csak 1 csepp víz is kerül rá! :ohmy:

Ez a segítség nyújtásos dolog nála anno megvolt, most sajnos már nem segít az öreganyjának a teregetésnél adogatni a zoknikat. Max. a vasalt cuccokat eltávolítja az ágyról a földre! :angry:
Ami hiányzott nagyon nála az a mutogatás volt semmire nem mutatott.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10804

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Sünöcske:
Az én fiam is azonnal levetkőzik, ha egy kicsit is vizes lesz a ruhája! :) A kevés kosz nem zavarja, de a feltűnőbb foltoknál szintén ruhacsere jön.

A segítség a háztartási munkákban inkább most kezdődik. A mosógépbe bepakolni nagyon szeret, szétválogatom neki a ruhákat,ő meg betömködi a dobba. Teregetésnél adogatja a csipeszeket, ilyesmik.
A hétvégén bográcsoztunk a telken, segíteni akart elmosogatni. Végül is ő lett az, aki az öblítő vízből kipakolja és eltörölgeti az evőeszközöket. Pár perc után elunta, de ez is hatalmas dolog volt a részéről! ;)

Mi a Balatonon meg kellett hogy vegyük mindkét gyereknek a külön gumimatracot, aztán Z. nem is akarta bevinni a vízbe. Viszont a parton csak azon pihizett, mert az jó puha volt! Szigorúan letakarva egy törölközővel, mert anélkül "ráizzad"! :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10805

Sünöcske, a mutogatás hiányzott nálunk is! Mimi nemrég kezdett magától mutogatni, pl. hogy merre menjünk, vagy ha kérdezem valamiről vagy valakiről, hogy hol van. Remélem ez csak a kezdet :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10806

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Agiviki: A mutogatás, ha elkezdte az nagyon jó. Onnantól kezdve lesz visszacsatolás.
Sajnos Andris továbbra se hajlandó a mutasd meg felszólításnak eleget tenni. De a hol a hasad adok rá puszitra egyből felhúzza a pólóját! :whistle:

Tegnap sétálni voltunk és találkoztunk a dadus nénivel. Andrist mivel a vasúti átjárónál voltunk a vonat jobban érdekelte, de a nézd itt van Márti néni felszólításra odatolatott felkínálva az arcát, nyakát, de a szeme továbbra is az átjárón volt. :laugh:
Igazi kis kéjenc, persze ő az istenért nem adna egyet se.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10807

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Dreamer, emlékszem, írtad ezt az érzéketlenséget! Gyúrjuk össze a fiainkat :) Az enyémnek a tappancsos zokni is fájt 2 évesen. Minden baromira fáj neki, de iszonyúan nagyon :) Néha nem tudom eldönteni, hogy tényleg baj van vagy csak egy nulla kis horzsolás. Szerintem ti jártatok jobban :whistle: :) Bár az írásnál nem, nyilván. Az enyém ügyesen rajzol és ír is (nagybetűkkel, mivel sosem tanult írni még).

Van még egy szomszédunk itt, egy nagymama és a 7.5 éves unokával van most itt, jól ismerjük egymást. Mintha olvasná a fórumot :) Ma reggel jött, hogy na akkor délután lemegyünk velük a strandra, nincs ellenkezés, majd az ő unokája megmutatja a fiamnak, hogy kell fürdeni :D Persze, ez nálunk ugye nem jön be, dehát nem magyarázkodom, lemegyünk most már, akármilyen is az ellenállás, de viszek csónakot is most. Sajnos, ez a kislány, az unoka, szintén nem teljesen NT (egy kis matekzseni, de biztosan nem annyira érintett, hogy kapjon diagnózist), a szocializálódás nem megy neki sem, így évek óta egymás mellett nyaralgatunk, egyik gyerek sem tud mit kezdeni a másikkal, elég vicces. Szóval, izgi lenne, ha pont ez a kislány venné rá a fiam, hogy menjen a vízbe :D
Amúgy lesz nagy zsivaj holnaptól, ha minden jól megy, jönnek a barátnőmék 2db 5 éves és 1db 4 éves fiúval :D mind NT :D:D Ők ki sem fognak szállni a medencénkből.

Labolen hatására most nekiállok doc fileokat gyártani szabályokról :) apukám mára lejött hozzánk, így most van egy picike szusszanásom, pár óra...

Champ, amikor vártam a kicsit még, mindig kérdezték az utcán, hogy fiú lesz vagy lány. Nagy büszkén mondtam, hogy fiú. Mindenki sajnált, én meg baromira nem értettem, miért? De már értem :D Állítólag a két lány felállás is nehéz, mert az egyneműek állandó versengésben vannak, főleg, ha kicsi a korkülönbség.

Most találtak egy jó elfoglaltságot: autót mosnak. szivaccsal, mosószeres vízzel. Kíváncsi vagyok, hány percig lesz csönd... és milyen lesz a kocsi :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10808

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Süni, az átjáró mennyivel izgibb, mint egy dadus, na, lássuk már be :) Nagyon édes lehetett :) Meg a vízben is hétvégén!

Tomger, a bicikli nálunk is ilyen erőltetés volt nálam is anno és a fiamnál is és most a kedvenc elfoglaltsága a fiamnak! Pedig, micsoda sírás ment, hogy ő nem ül fel rá... meg nem vehetjük le a pótkereket. Igen, egyértelműen vannak dolgok, amiket erőltetni kell, és utána rájönnek, hogy szeretik és örülnek. Aztán néha nem jön be :)

Ja, süni, a vízibicaj nagy ász lenne, de a kicsivel nem merek felmenni rá, mert nem tudok rá ott figyelni, aztán karúszó ide vagy oda, ez a vakmerő gyerek nekem beugrik a mélyebb vízbe és infarktust kapok. Nyár elején mondtuk, hogy majd apával megyünk együtt, így mindenki tud egy gyerekre vigyázni, de végül nem sikerült.
Oldalmegjelenítési idő: 0.509 másodperc