marco, ez az elgurul a gyógyszerem kifejezés tetszik, még egyetem alatt használtuk sokat, arra emlékeztet

Hát ja, sokszor gurul el az enyém. Engem ez a két kisklambó rendesen ki tud akasztani időnként. Nem véletlen, hogy közel-távol nincs senki, aki pár óránál többre bevállalná őket együtt. De a világ két legédesebb, legszerethetőbb gyereke

Nekem az eddig legeslegdurvább az volt, amikor a kicsi már fél órája (!) bömbölt a tömött büfésor közepén a balatonon, nem hagyta abba, már nem értettem, mit akar, mert mindegy volt, csak hiszti legyen és menni kellett volna, de ő leült a földre és úgy folytatta. Egyszerűen akkor minden gyógyszerem elgurult és megszorítottam a karját és felemeltem tiszta erőből. De odacsíptem a vállán a bőrt és belilult.... Nem fájt neki, nem szólt utána sem, kérdeztem, fáj-e, mondta, mi? De lila lett. 2 napig ültem itthon bambán és elképzeltem, milyen lesz a börtönben majd nekem. Majd később meséltek ilyet barátnőim magukról, akkor megnyugodtam egy picit, de azóta alig merem megfogni a karjukat... Nálunk nincs testi fenyítés, pedig sokszor elgondolkodtam azon, hogy lehet, hogy van az a pont, amikor kellene? Mivel nem tudom őket felemelni, már a karjukat sem nagyon merem húzni, konkrétan, csak verbálisan tudom őket bármiről is meggyőzni, ami elég sokszor egyik fülükön be, másikon ki. Ja, és az én érintett fiam is olyan, mint Marci, ha véletlenül orrbanyomja az öccsét, akkor fel van háborodva, hogy miért vagyok mérges és foglalkozunk a dologgal. Néha olyan durva sérüléseket okoz véletlenül az öccsének, hogy muszáj valahogy figyelemre szoktatni, tudnia kell, hogy ez nagyon rossz és ezután mindenki mérges rá (nem figyel egyszerűen, nem érdekli, hogy van a lába alatt valaki pl).
Szanya, az elütős dolog is ilyesmi, ha elengednék azt, aki véletlenül üt el valakit, akkor nem figyelnének eléggé az emberek. A rókás sztori után értettem meg ezt különben! Látva, hogy mennyire tojtak rá abban az autóban a rókára, hiszen jár ez valami következménnyel? Nem. Sok ember nem jóindulatból figyel a gyalogosokra, hanem, mert félnek a büntetéstől (meg egyéb szabályt is ezért tartanak be). Persze, aki tényleg totál véletlenül el valakit, pedig egész életében figyelt, mint állat, az szívás - de ez az helyzet, amikor megéri beáldozni valszeg ezt a néhány esetet (és példát statuálni ezzel), cserébe nagyon sokan sokkal jobban fognak figyelni és kevesebb gázolás lesz összességében. Azt gondolom teljesen optimális megoldás nincs, ez még mindig jobb, mint amit én pl ki tudnék még találni.