Szanya, hát ja, az árvaházas szöveg tényleg nem kellett volna... nagyon kihoztak a sodromból, elismerem, de valahogy ott, akkor nem éreztem, hogy ez gáz, mert nem mondtam komolyan. A nagyot amúgy semmi ilyen nem érdekli. Mostantól nagyon ügyelek ezekre a kiszólásaimra... egyébként, már szóba került itt a magnézium (ciklus második felében nagyon jól lenyugtat

) és utánanéztem, meg beszéltem a gyógyszertárossal is és az van, hogy a magnézium citrát a jó, azt kellene szedni, mert a többi magnézium féle alig szívódik fel. Akinek vannak ilyen gondjai (idegkimerültség, túl sokszor kapja fel a vizet), annak ajánlják nagyon, de ezt a citrát formátumot. Ezt találtam a neten, nemtom még miyen, de ezt rendelem meg:
www.beaco.hu/webshop.php?akt_csop=4
Szerintem a férjem a barátnőm miatt van biztonságban, lényegében vigyáz rá. Ha egyedül lesz, akkor pedig fagyasztott készételeken fog élni, ami működik egy darabig, csak hát azok tényleg tele vannak szeméttel, a férjem meg nem egy vasgyúró, vasimmunrendszerű. A munkahelyén tuti megállja a helyét. Az angol: szóba került itt az autik és az idegennyelv. Na, a férjem egy mukkot nem szólalt meg angolul pár évvel ezelőttig, pedig a szókincse majdnem anyanyelvi szintű volt. Nem akárhonnan: filmekből, szgépes játékokból, de beszélni azt nem tudott (persze, a suliban jó jegyei voltak). Aztán kimentünk Dániába és ott muszáj volt neki beszélni, így szépen, lassan, megtanulta kimondani, amit kell és azóta beszél (extra lassan). A beszéde nem olyan jó, ellenben mindent ért, mert fantasztikus szókincse van, nekem sosem lesz ilyen. Én állítom, hogy sok aspi - ahogy Marco is írta - különösen jó lehet a nyelvészetben, hihetetlen memóriájuk van, ezt ki tudják használni erre.
Szanya, a nagynak hiányzik apa valamennyire, igen, de nem vészes, őt tényleg nem izgatja ez az egész. Erről már írtam, hogy ő nem ragaszkodik, mindig ez volt vele a bajom, hogy senkihez nem ragaszkodik. Talán hozzám már igen, de hozzám is csak valami minimálisan. A helyekhez ragaszkodik különben, nem emberhez. Néha nagyon rosszul tud ez esni. És tényleg boldog, semmi jelét nem mutatja, hogy mélyen ott lapulna valami, jól is alszik, ami nála mindig a kiegyensúlyozottság jele (ő egyből rosszat álmodik, ha valami bántja, amit nem tud kimondani és hajnalban kel fel).
Gondolkodtam, hogy lerajzoljam-e, hogy Apa mikor jön és hozzá egy térképet, de úgy látom, nem érdekli a dolog. De azért készítek egy képet.
Valaki írta nekem (bocs, ha nem emlékszem, ki volt

), hogy az első pár nap lesz nehéz. Hát, nálunk ez fordítva van, mert addig könnyebb nekem apa nélkül, amíg jól vagyunk, a betegségek alatt nem tudom, mi lesz. Főleg, ha én leszek beteg (mindent elkapok a gyerekektől). Én ezért vagyok idegroncs. Anyukám lakása is csúszik, októberben talán már költözik is a szeptember 1 helyett, így még később lesz közeli segítségem. (anyukám csak vészhelyzetben segít amúgy, az a típusú nagymama) Apukám nagyon rendes, de ő sokat dolgozik és ő lakik Lőrincen, messze van tőlünk.
Agiviki, mindenképpen szólok, ha ott leszünk

Meg Glornak is

Tuti leszünk ott, mivel apámnak modell vasútja van, az érintett fiam ott szeretne konkrétan lakni.
Megértem, ha nem tudod rávenni Mimit már több utazásra! Az én fiam rám förmedt tegnap, hogy hogy képzelem, hogy megint lejövünk a balatonra, mérges volt és kiakadt. Ő otthon akar maradni és játszani az otthoni buszaival. Cserébe lehoztam neki csomó buszt, de ez egy 20nm-es faház, már a ház alá pakolom a játékokat lassan, na meg hogy viszem majd egyedül haza az egész háztartást innen? Mindegy, a buszaival eljött, de puffogott. És vettem neki egy keményebb polifoam-ot,mert az volt a baja, hogy ebben a házban nem lehet rendesen autózni, a kert meg göröngyös. Így azon a polifoamon tud most buszozni,kukásozni. Az öcsit természetesen nem engedte rá, aki ezért egy órán át visított, remek móka volt.
Velencei tavi strandokat én is szeretem! De hétvégén ott is tömeg van

Nekem az a gyanúm, ha mást is zavar a tömeg, vagy az idegen hely, akkor ilyen gyerekes talit csak ismerősnél lehet csinálni. Mondanám,hogy gyertek ide, de nálunk nem alkalmas sajnos ez a hely ilyesmire, nagyon nomád és a ház használhatatlan (20nm mindennel). A kert sem nagy és nincs túl sok játék sem, mert nem férnek el. És egyedül nem tudnék lebonyolítani egy kerti partit