Sziasztok,
képzeljétek, csináltam egy ideiglenes napirendi táblát néhány kártyával, hogy mégis mit szól hozzá a kisfiam. Nagyon bejött neki, már elkezdte volna egyedül leszedni, amit kell, de ez celluxos változat még, segítettem neki. Vitte is magával néha, ahova kellett mennie, nagyon édes volt. Remélem, mihamarabb nekiállhatok egy "igazi napirend" készítésének, ami strapabíró lesz.
Szanya, Labolen, igazatok van, az állatkerti belépéssel kapcsolatban fel sem merült bennem a MÁK-kártya kedvezményes lehetőség, még nem jár erre az agyam, úgy látszik, hogy ez a kártya jó egy-két dologra. Viszont attól tartok, hogy útiköltség papírt nem fog adni a háziorvosunk, valami olyasmit mondott legutóbb, hogy helyi szakembernek kell nyilatkoznia, hogy helyben nem megoldható a vizsgálat, és mindenképpen fel kell utaznunk Budapestre. A doktornő, akihez mentünk a gyermekpszichiátriai rendelésen (én a MÁK-os papírra is kértem egy helyi intézményi pecsétet, lehet, hogy félreértettem, amit mondtak a Vadasban, mert azt gondoltam, arra a papírra is kell pecsét), azt mondta, nem adhat útiköltséges papírt, mert helyben is diagnosztizálhatták volna a gyerek baját.
Mindegy,mostmár folytatjuk a Vadaskertben, mert szimpatikus is és úgy gondolom,ők tényleg értik a dolgukat, tehát ősszel megyünk Ados-ra és pszichológushoz. Sajnos szállást nem tudtak adni, én elértettem, a netes oldalukon írják, hogy van szálláslehetőség, de mint kiderült, ez nem a mi esetünkre érvényes egészen, így marad valami külsős. Tudtok esetleg javasolni valami pénztárcabarát helyet az intézet közelében? Előre is köszi.
A kisfiam ma nagyon ügyi volt a napirenddel, ahogy írtam, és a feladatlapjait is kérte, hogy csináljuk, biciklizett is kicsit,mindamellett sajnos előjött a mumus. Írtam korábban, hogy nem szól, ha wc-re kell mennie, nekünk kell figyelmeztetni. Tavaly ilyentájt lett szobatiszta, akkor szólt, azóta hullámvölgyek vannak, hol szól, hol nem. Ma sajnos bement a nagy dolog is, tegnap kétszer a kicsi. Pedig az apja látta rajta, hogy beáll, ahogy ilyenkor szokott, és rákérdezett, hogy kell-e neki, de tagadta, és bement, mire odaértek a wc-re, akkor persze már nem tetszett neki, kiabált, hogy át akar öltözni.
Most mondjátok meg, itt egy értelmes, okos gyerek és nem szól, ha wc-re kell mennie, pedig ezerszer megbeszéltük, hogy szólni kell, tudja is, visszamondja, és mégsem. Azt mondja, neki nem tetszik a pisi, semmikor sem megy pisilni. Elkiabálni nem akarom, de nyomtattam neki wc-fotót, és este fürdés előtt mondta, hogy hol a kártya, és ment egyedül be pisilni. Csak lenne ez már rendszeres! Előfordult már, hogy egyedül kimegy és elvégzi a dolgát, de csak nagyritkán. Éjjel ágytiszta, nincs gond. El vagyok keseredve, hogy mi lesz így az oviban. Új helyet kell neki keresnem, de ha ezt megtudják...
De bízom benne, hogy haladunk a napirenddel és a kártyával, az oviban pedig megértőek lesznek (ébredjek fel?). A mostani helyén abszolút nem értenek az autizmushoz, ez kiderült, pedig ez az ovi itt van velünk szemben. Kinéztem egyet, ahhoz buszozni kellene, ill. van egy másik jelöltem, az egy jó kis séta szintén. Mindenesetre ha vége a nyári szabadságolásnak, megpróbálok velül egy találkozót kieszközölni.
Remélem, van mód valami jó helyet találni.Van a közelünkben egy speciális iskola, ahol autizmus csoport is működik. Az ovijuk nem tudom, csak autis-e, vagy egyéb problémákkal küzdő gyerekeket is fogadnak, de az biztos, hogy nem integráló. Használják a vizuális eszközöket is és a napirendet. Viszont a városban elég hogy is mondjam megbélyegzett a suli,mert egész középfokig viszi a gyerekeket, és hát sok a hátrányos helyzetű, magatartásproblémás stb. gyerek is. Félek,hogy nem tenne jót, ha ebbe az oviba járna, pedig egy helyi anyuka szerint jók a tapasztalatok. Az a gondom, hogy akkor, mármint ha ide járna, nem jutna el normál iskolába integrálva, ahogyan a papírján szerepel, Ez a suli egyébként működtet utazó gyógyped. szolgálatot, lehet, hogy innen kaphatnánk asszisztenst is, arra gondoltam, inkább ezt kéne megbeszélni, ha lehet. Ti milyen véleményen vagytok ebben az ovi-suli témában?
Elnézést a hosszadalmas írásért, de napközben nemigen tudok írni, estére gyűlnek össze a kérdéseim.
Azt még nem írtam, hogy van egy kutyánk is, aki a lakásban él velünk. Nagyon szereti a kisfiamat, és a gyerek is mindig keresi, hol van és mit csinál Lucy (kölcsönvettem tőle a nevét). Most a mamánál van még egy kutyus, őt is folyton üldözi.
Mikor délelőtt az apja dolgozik, mi levisszük a kutyát, egyik kezemmel az ő kezét fogom,másikban a póráz. Volt időszak, hogy nem tudtunk lemenni, mert a kisfiam eldobta magát a járdán, hogy ő nem akarja vinni Lucyt sétálni. Most már meg lehet beszélni vele, hogy levisszük L.-t, elvégzi a dolgát, L.haza, fel a 4.-re, mi vissza a játszóra és sétálni. Így szépen lezongorázzuk a dolgot. Úgy érzem, a TSMT sokat segített nekünk ennél a pontnál is.
Most megyek tényleg, betöltök mindjárt egy egész oldalt.
Üdv. nektek, jó éjszakát mindenkinek.