LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10626

• Dreamer
  • Dreamer profilkép
Most kőszívűnek fogtok tartani, de nem volt baj az az árvaházas szöveg. A gyerekek és a szülők érdekét is szolgálja, az ilyesmi.
Egyszerűen a gyereknek is tudnia kell egy idő után, hogy a szülő pótolhatatlan, és bizony fogyóeszköz, amit nem lehet korlátlanul használni. Az lehet, hogy nem adná őket senki árvaházba, de ha lestrapálják a szüleiket (a munka és egyéb dolgok mellett ők is), akkor az beteg lesz, és kórházba kerülhet akár, vagy meg is halhat. Ebben a gyereknek is van felelőssége, mivel egy család vagyunk, vagytok. Kemény szöveg volt, de egyszerűen az életet nem lehet ajtón kívül tartani. Vagyis lehet. Nevelheted elefántcsontoronyban a gyereket, de abból hatalmas bajok lehetnek.
Ismerek egy anyukát, aki az auti 20 éves fiának (akiről képtelen vagyok eldönteni, hogy tényleg értelmi sérült, vagy csak annak nevelték), azt találta mondani, hogy ő majd sose hal meg, és így a gyereknek nem kell majd otthonba mennie. Hát, mondhatom, kitűnő ötlet volt. Ha anyuka ezen a szinten neveli a gyereket, és mondjuk 10 év múlva a gyerek árván marad, és bekerül egy otthonba, garantáltan nyugtatón fog élni élete hátralevő részében leszedálva, mert akkora trauma lesz neki az egész.
Ehhez képes egy árvaházas szöveg semmiség.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10627

Kimni, senki nem várja el, hogy egyedül kerti partit szervezz! (Én még akkor se vállalnék be ilyet, ha lenne segítségem. Labolen, nagy tisztelet Neked és a férjednek, valamint örök hála. :) )

Ha Lőrincre mentek, szóljatok nekünk is! Mi random módon járunk oda, úgyhogy én nem tudok előre szólni, mikor vagyunk ott, viszont ha megbeszélünk valamit pár nappal előtte, akkor tudunk alkalmazkodni. De csak szept. 2-ig érünk rá! Aztán utána a hó végétől.

Kimni, biztos lehet rendelni is kiszállító cégtől ugyanúgy, mint itt. Majd, ha jobban kiismeri magát, biztos talál ilyet. Mázli, hogy az angolja ilyen jó! És meg is mer szólalni. Én sokáig nem mertem (mert az enyém nem jó), aztán kénytelen voltam és rájöttem, hogy mindegy, hogy ha lassan is beszél az ember, vagy nem tökéletesen, meg akarják érteni, nem pedig kötekednek, mint a suliban a tanár.

Drukkolok, hogy kibírjátok fertőzések nélkül addig, míg anyukád a közelben nem lesz!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10628

Viki, ahogy Kimninek is írtam, egyeztessünk egyszer, ha Lőrincen játszóztok!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10629

Dreamer, erre nem is gondoltam! Pedig tényleg van benne valami. :( Na de akkor azt nem úgy fogalmazza meg az ember, hogy azért, mert rosszul viselkedsz, ez a bünti, hanem úgy, hogy ha úgy adódik, hogy anya kórházba kerül akármiért, akkor árvaház (de akkor is valószínűbb, hogy rokonhoz kerül). Na de ráterhelni egy ovis gyerekre, hogy ő miatta kerül a szülő kórházba...
Az örökélet duma eszement baromság volt. :( Valószínűleg igazad van a szedálással. :(

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10630

Sziasztok

Bocsi most hírtelen nem tudom kiknek van kislány éritntett vagy esetleg ismerős aki szeretne napirendezni mert egy érintett anyukának segíteni akartam megcsináltam a napirendi kártyákat nyomtattam lamináltam vágtam jó sokáig ráadásul rózsaszínbe így mi nem tudjuk használni de nem jön érte másfél hónapja.
Valakit nem érdekel esetleg? Az alap készlet van benne amit a vadasba is adnak mármint csak emailba küldtek.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10631

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Szia!
Nekem jól jönne!
Mármint Vikinek van, de épp most jöttem rá, hogy kell egy a mamához is!
A szín nem számít nálunk, most is épp többféle színben pompáznak a magyar, német és angol nyelvű napirendi kártyák a falon:)
Írd meg hogy intézzük el és az árat!
Dóri

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10632

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Szanya, úgy jött ki belőlem az árvaházas sztori, hogy mikor elment apa, megbeszéltem velük, hogy több mindenben kell majd nekik segíteniük, pl szót kell fogadni és az már nagy segítség. Mondjuk induláskor nem csak akkor öltözni fel, ha én ott állok és 10 percig folyamatosan figyelem őket és mondom, hogy mikor mit kell csinálni (a kicsi a bűnös ebben, direkt nem hagyja öltözni a nagyot, kifejezetten rosszalkodik és letépi a ruháját meg ilyesmi, közben ő ezért nem öltözik) és aznap a nemtom hányadik ilyet adták elő és nem tudtam csinálni a saját dolgomat közben és hiába mondtam, hogy most más lesz minden, nem rosszalkodhatnak állandóan, mert nem fogom bírni úgy velük a hétköznapokat, csak röhögött rajtam a kicsi. És ezek után jött ki belőlem. Persze, elmondtam nekik előtte többször szépen is, hogy most fontos, hogy mindenki vegyen részt az itthoni teendőkben (pl öltözzenek önállóan, húzzák le a wc-t, ilyeneket kértem), mert véges az energiám és. ha beteg leszek, nagy baj lesz, mert nem leszek velük. Az árvaházas sztoriig röhögött rajtam a kicsi. Ettől még lehet, hogy túl komolyan mondtam, vagy tényleg most fogta fel és ijedt meg. Mindenesetre most már nem mondok ilyet többet... de néha be kell keményíteni (csak máshogy :)), főleg két fiúnál, egymást húzzák állandóan, ha bepörögnek, semmi nem állítja le őket (ha egyedül vannak, töredékére csökkennek ezek a szituációk).

Persze, szólok, ha tudjuk már, hogy megyünk Lőrincre! Mi is inkább szeptemberig érünk rá :) Jó lenne egy spontán tali :) Glort is elcsábítjuk!

Dreamer, az az anyuka... tőlem is kérdezte többször a kicsi, hogy örökre vele maradok-e, és könnyű lett volna azt mondani, hogy oh persze. De nem mondtam. Remélem, sokáig egészséges lesz az az anyuka :)

Képzeljétek, voltunk Szárszón a Krokodil Zoo-ban. Ne menjetek oda! 5500ft-ot fizettünk hármunkért (2 éves kortól 1600 ft a belépő) és volt kb 5 krokodil, 7 kígyó, de ennél is durvább volt, hogy a krokodilok fallal elkerítve volt és az üvegablak olyan magasan volt, hogy kb a 6-7 évesek épphogy beláttak rajta a krokodilhoz. Ezért kiraktak néhány ikeás fellépőt, amit vihettél magaddal (!) ablaktól ablakig. 5500ftért. 5 perc volt végignézni. A kisebbikem egyiken sem látott be magától. De akkor vele miért fizettetnek? Meg az egész, ezért ennyi pénzt elkérni különben is. Szóval, nehogy odamenjetek.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10633

Kimni, akkor értem, tényleg úgy mondtad, ahogy Dreamer gondolta. Abszolút megértem, hogy mond az ember mindent, ha pipa! Bár én olyankor inkább tagolatlanul üvöltök. :laugh:

Szuper, ott annyi jó játszótér van, csak döntsétek el, melyik legyen. :cheer:

Jó, hogy írod a krokodilost, mert terveztem, hogy valamikor megnézzük. (Nincs a szomszédban, azért nem voltunk még.) Hát akkor kihagyjuk. De a Tropicarium ára is nagyon elszállt! Enyhén szólva nem éri meg nekünk 5 perc rája és 10 perc cápanézésért ennyit fizetni. A többi nem érdekli.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10634

Nekünk sok újat nem mond, de sokan olvassák a fórumot, úgyhogy nekik: www.life.hu/anyaskodj/20120815-mozgas-kr...kok-gyerekeknek.html
Egészen meglepődtem, hogy egy ilyen site-on jó cikket találok ebben a témában, aztán megláttam, hogy egy TSMT terateuta óvónéni írta. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10635

Nyilván nevelési célzattal az ember nem mond ilyen árvaházas dolgokat, de szerintem mindegyikünknél el tud úgy gurulni a gyógyszer mikor a gyerekek teljesen kattantan viselkednek, hogy átérezze ezt a lelkiállapotot,még ha temperamentumánál fogva nem is ragadtatja el magát. Én is van,hogy amikor már az őrületbe kerget lehordom olyasmiért is, ami konkrétan az autizmusából fakad . Már azt is mondtam neki, hogy kihajítom az ablakon,mikor szétzúzott pár dolgot a folyamatos ugrabugrálásával és eldurrant az agyam, ami szerintem alsó hangon szintben van egy árvaházas dologgal,ha nem drasztikusabb (persze ki nem lógattam:) Az ilyeneknél teljesen megvadul és bőgve ordítja, hogy : "Te nagyon hülye vagy apa! Nem szabad azért ordítani valakivel, mert véletlenül elront valamit", aztán még nekem kell engesztelni, hogy nem akartam, csak elszakadt a cérna (tudom, határozatlan vagyok, de próbálom ezeket kiküszöbölni:)
Ez amúgy nagy különbség az NT és az auti gyerekek között, legalább is meglátásom szerint: ha egy NT gyerek pl. eltör valamit , akkor legalább megijed és kellemetlenül érzi magát.. a fiamat minimálisan sem zaklatja fel.Úgy gondolja ,hogy amit véletlenül csinál, az nem rossz egyáltalán - egyébként ha nem vagyunk idegbetegek nem nyomatjuk neki a lelki fröccsöt, ha véletlenül leamortizál valamit. Azért jó lenne,ha érezné, hogy kicsit azért ő is tudna tenni azért, hogy ezek visszaszoruljanak.
Érdekli 1ébk a tettek következménye, és egyszer arról beszélgettünk, hogy pl. miért milyen büntetést kap az ember. Totálisan megrázta, hogy ha pl. valaki elüt valakit autóval véletlenül, akkor börtönbe kerülhet, számára ez nem logikus.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10636

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Kimni:
Nálunk is a kicsivel vannak olyan konfliktusok, amiken jól fel tudom húzni magam. Zalán általában tök simán veszi, ha begurulok. Jól van, Jól van kíséretében elvonul.
Én azt szoktam mondani a kicsinek, hogy ha ennyire vacak velem, hogy csak ellenkezni tud, akkor keressen magának másik anyukát. Néha mondja is, hogy majd odaköltözik valamelyik ovis barátjához, mert az ő anyukája sohasem mérges (hát, az oviban én is mindig türtőztetem magam ;) ). Kb. 10 perc után oda szokott jönni hozzám és közli, hogy talán mégis marad a mi otthonunkban és mégis csak jó leszek neki én anyukának. :laugh:

Régebben szó volt piliscsévi taliról is. Lesz abból valami?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10637

• Dreamer
  • Dreamer profilkép
Hát márpedig, ha valamire ráül/ráugrik, azért ő a felelős. Az ő keze/lába/fenek volt a kár okozója, és azt rajta kívül senki nem tudja irányítani. Ha tényleg az esztelen, figyelmetlen ugrálás az oka, nem az, hogy mondjuk véletlenül megbillen,vagy megbotlik, akkor a kedves felmenője joggal dühös rá.
Azt el lehet fogadni, hogy neki muszáj ugrálnia. Azt, hogy ezt hol teszi, milyen körülmények között, azt viszont szabályozni kell. :)
Ha tényleg nagyon durván szóltál rá, akkor azért lehet elnézést kérni, de azt is meg kell tanulnia, hogy egyes tettei átlépnek egy olyan határt, ami után a környezetében lévő felnőttek nem tudják higgadtan tolerálni az ő jelenlétét és működését, tehát a tetteinek következményei vannak.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10638

Csak kutyafuttában vagyok...........

Már csak 3 alkalom van a hallásébresztő terápiából. Várom már nagyon a végét.
Nem tudom mi zajlik a gyerek fejében az idegpályákkal, de az tuti, hogy tankönyvbe illő kiborulása volt az utcán.......... Alig bírtam hazavonszolni.

Gyermekem apja nem koncertre, meg másik országba de lelépett 3 napra a motoros klubb cimboráival.............. Hurrá de jó nekem. :evil:

Sok gondolatom van ahoz amiket írtok. A telefonomon nagyjából tudom követni az írásaitokat, de reagálni nincs időm.

Ha a hétvégén találkoztok, jó időt kívánok nektek és mindeni felnőtt gyerek egyaránt jól érezze magát.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10639

• piros.zsuzsanna
  • piros.zsuzsanna profilkép
Sziasztok!
Szuper volt olvasni a bejegyzéseket! Nagyon jókat és érdekeseket irtatok! Champ: :) ha lement a tészta neki gond nélkül, egészségére a kis drágának! :)....nagyon szuper a dízelvagonos élményetek! irigylem is picit! :)
NEkünk az egri kirándulás szuper volt! A vonat nagyon bejött a kisfiamnak, nem élte meg benne úgy a távolságot,mint az autóban...plusz együtt tudtuk nézni a tájat (mármint én a tájat: "nézd egy kócsag!" ő meg "magasfeszültségű vezeték!!! űűűű!) és nagyon jól bírta az utat...az egri várat mindenkinek ajánlom- kevesen voltak, játszótér is van, nagyon kultúrált, tiszta. A vár környéke és a sétáló övezet is szép, a gyerekekkel végtelenül türelmesek...szóval nagyon bejött!
6 éves korig ingyenes, 6-26-ig, és 62 felett kedvezményes.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10640

Curasso beküldte:
Csak kutyafuttában vagyok...........

Gyermekem apja nem koncertre, meg másik országba de lelépett 3 napra a motoros klubb cimboráival.............. Hurrá de jó nekem. :evil: .

Ez egy hangyányit ízléstelen, nem? Ha te is érintett vagy, akkor persze semmi baj ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10641

• piros.zsuzsanna
Kimni: szia, nem lehet egyszerű a két gyerekkel az első időszakban! Szoritok majd neked! Jót nevettem magamban a barátnőd gondolatán, hogy a férjed majd önállósodik kint...hát valamennyit biztos tanul önellátni...:) nem akarom bántani félre ne érts, én csak a sajátomból indulok ki, 3 éve vagyunk külön, de még mindig minden aláirandó papírjával átjön (a legpicibbel is), ötször a szájába kell rágni mi mit jelent- de tényleg?-.és 100-szor megkérdezi: "akkor aláírjam"....

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10642

Marcoverde, a fiad tényleg kiemelkedően intelligens. Nagyon jó meglátásai vannak! És nekem is teljesen logikátlan, hogy ha véletlen elüt valakit az ember, azért börtönbe kerülhet.
Viszont az én fiam megijed, ha eltör valamit, sőt, általában kiakad és sír. Szóval ez sem általánosítható.

Champ, Piliscsévvel az a gond, hogy az objektum, ahova mennénk, ki van adva egész nyárra táboroknak, valamikor szeptemberben lesz csak családi nap, akkor tudnánk menni.

Zsuzsa, ezen "űűű, magasfeszültség!!" annyira nevettem! :laugh: Tisztára, mint az én fiam. :laugh: Köszi a kirándulási tippet, tervbe vesszük. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10643

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Szanya, tudsz róla vagy nálam volt valami gebasz, de pár perce nem tudtam betölteni az oldalt, mert összevissza hibaüzeneteket írt ki (annyit, hogy nem tudtam megjegyezni)? Már OK.

piros.zsuzsa, tök jó, hogy jól sikerült az egri kiruccanás :) nálunk nem magasfeszültség lett volna az űű, hanem "űűű, turismo busz!" és én ugyanúgy kócsagoztam volna :D Szerintem az ilyen utak is nagy fejlesztőerővel bírnak az auti kisgyerekek számára!
Az a baj az én férjemmel, hogy mivel nem teljesen önállótlan (éhen nem fog halni pl és végülis a szakmáját profin csinálja, a kommunikáció nem megy ott sem, de száraz szakmailag profi és ezt értékelik is), eljutottunk oda, hogy nem fogad el tőlem semmit. Épp ma bőgtem egyet ezen, mert felhívott délután és nagy vidáman közölte, hogy ma otthonról (a barátnőméktől) dolgozik, mert a két felettese Indiában van, úgyis csak emailezni tudnak, azt lehet így is. Hát lehet, persze, csak egyetlen egy feladata volt az első hónapokra, hogy ismerkedjen meg mindenkivel, aki él és mozog a munkahelyén. Az itthoni cég ki akarta őt rúgni azért, mert nem járt be egyszerűen dolgozni - konkrétan zavarta őt a zaj!!! Az a baj, hogy én mondtam neki, hogy ezt nem lehet, most is mondtam, sőt, megbeszéltük, hogy mindenkivel ismerkedni fog, meg elmegy ebédelni (ezért futott zátonyra az itteni munkahelye, mert semmilyen kapcsolatot nem alakított ki senkivel 7 év alatt), de mindenre azt mondja, hogy én ezt nem értem. Hát sajnos, de, értem, én is dolgoztam multinál, külföldön is, több helyen is, itthon is, a szakmánk majdnem ugyanaz, sajnos, nagyon is jól értem, mit tesz. 4 évig néztem végig, ahogyan eljutott a kudarcig, amikor is le kellett lépnie, mert kirúgták volna, ha nem teszi meg. Utána sírt nekem, hogy kár, hogy nem hallgatott rám. Hát most sem hallgat rám. Tulajdonképpen, ha tudnék rendesen dolgozni és tudnék pénzt keresni, nem érdekelne, de így, hogy pont neki vagyok kiszolgáltatva, rettentően bosszant.
A barátnőm persze, nem érti :) De már mosolygok csak ezen. A férjem elmondja, hogy aspi, ha akarja, én nem avatkozom bele.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10644

Amikor megláttam...! Valamit a szerverrel matattak. Ha valaki tud egy egy jó szerverszolgáltatót, ne habozzon írni, mert ez kezd marhára idegesíteni.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10645

• piros.zsuzsanna
szia kimni: hihhetetlen mennyire hasonlóak 1es dolgokban ezek a férfiak...tényleg nagyon nehézügy, hogy anyagilag függsz tőle...de hátha kintráfogják a problémáit arra, hogy külföldi....olyasformán, mint a "wrong planet" ...
Oldalmegjelenítési idő: 0.520 másodperc