Sziasztok,
nagyon örülök minden gyerkőc sikereinek, legyenek azok kisebbek vagy nagyobbak, szuper

.
Nekünk is van kis sikerélmény, a kisfiam hajlandó tekerni a pedált a háromkerekű biciklijén. Igaz, gumicukrot kellett beígérni, és csak meghatározott távra célozni,de letekerte néhányszor a métereket.
Köszi mindenkinek az ötleteket a hozzászólásokban és a letölthető feladatoknál, felírtam én is párat magamnak.
Nekünk nagyon beváltak a Lük füzetek és a Sapientino játékok is, mindkettő létezik több témában is. A kisfiam nagyon szereti a matricázást is, kivégeztünk pár foglalkoztatót már, most az Alexandra honlapján a héten még 40%-kal akciósak a saját kiadású feladatlapjaik, onnan jó áron lehet rendelni, elnézést a kéretlen reklámért, de hátha bejön valakinek a tipp.
Most olvasom a "Hogyan játsszunk és tanuljunk autista gyerekkel" című könyvet is, nagyon hasznosnak tűnik. Úgy döntöttem, még jobban megpróbálom megszervezni a játéktevékenysége egy részét, a többiben úgyis a "mániáinak" hódol vagy lazul.
Egy másik könyvben olvastam, címe: Különös gyerekek - Kalauz az Asperger szindrómáról szülőknek és nevelőknek, hogy az autista vagy aspergeres gyerekek számára egy-egy témával való kiemeltfoglalkozás, pl. nálunk most a betűk, számok, állatok, biztonságot és önmaga megnyugtatását is jelenti, eredményezi, ezért valamennyire hagyni kell, hogy abba is belemélyüljön. A túlzott mértéket pedig kontrollálni kellene, igyekszem én is, ha nagyon elsodorná az ár, pl. ha hintázunk, és kezdené, hogy ez meg az milyen betűvel kezdődik, mondom neki, hogy ezekről a lakásban beszélünk, most inkább másról. Van,hogy rávehető,vagy még futunk egy-két kört utoljára, aztán váltunk, de van,hogy nyafog, de hogy neki csak ez tetszik.
A könyv szerint akár a motiváció növelésére vagy szociális kapcsolatok teremtésére is felhasználható egy-egy ilyen erőteljesebb érdeklődés, pl. szakkörökre beiratkozik és ott hasonló érdeklődésű barátokra talál stb. Életkorilag nekünk mondjuk ez még kicsit messzebb van.
A szobatisztasági gondokkal is nagyon együtt tudok érezni, nálunk is sajnos figyelni kell sokszor, mikor rázkódik meg vagy áll be furcsa pózba, mert nem mindig szól, gondoltam, talán el kellene vinni ezirányú fizikai vizsgálatra is, hátha van valami szervi ok is a háttérben. Viszont fura, hogy éjjel nincs semmi gond ez ügyben.
A Bartos Erika-témához hozzászólva, a kisfiam a Bogyó és Babócát szereti, és megvannak a verseskötetei is, nagyon jók szerintem, gyerekszemmel nézve legalábbis tuti befutók. A Youtube-on fent van a Nem akarok című darab, először fura volt, de a kisfiamnak tetszett, jó darabig nézegetni kellett. Nyáron volt a Kiskalásznak egy előadása, ahol voltunk, azt is emlegette, és nagyon jól lekötötte, még tapsolt is, nála ez nagy szó. A Bogyó és Babóca dvd-k is megvannak, de mostanában sem ezeket, sem más mesét nem hajlandó megnézni. A Maszkabál még,amire rá lehet venni, ez is szuper kis dvd, a második rész a kedvenc. Pedig a Kisvakond, Pompom, Pimpa, Kockásfülű nyúl meg még mások is nagyon tetszettek egy időben, és egyszer csak mintha elvágták volna, nem engedi, hogy betegyem, kiabál, hogy nem tetszik neki. A Halász Judit Csiribiri dvd még ok, de akkor is kéri, hogy vegyem fel és táncoljunk, ami a nem kis súlyával egy picit fárasztó, de legalább formában tart, hi-hi. A NG csinált gyerekeknek dvd-ket állatos klipekkel, zeneszámokkal, az most a sláger,amíg meg nem unja,gondolom. Tényleg, aki szeretne állatkertbe menni, a NG dvd-khez most állatkerti ajándék belépőjegy jár, a dvd 1199 Ft volt, ha jól rémlik (netes oldalon), és így azért bőven lehet spórolni a jegyeken, ráadásul még a dvd-k is megmaradnak. Mikor mi fent voltunk a Vadaskertben vizsgálaton, akkor mentünk el az állatkertbe, és előtte találtam ezt az akciót, azért tudom.
Jó éjszakát mindenkinek.