Sziasztok, rég írtam, olvasni is ritkán az elmúlt pár hétben. De most ismét szabin vagyok!
Mimmo, Szanya: örülök, hogy apró lépésekkel is, de egyre ügyesebbek a gyerkőceitek a beszédben!
APG: nálunk mindenki szerette. A lányomnak évekig meséltünk belőle. Sőt, letapadás volt, mert nem volt hajlandó még 5 és fél évesen más mesét hallgatni. Valóban fárasztó néhol, nekünk felnőtteknek, de ez kell minden NT gyereknek és az autiknak is, segít a saját élményeikről beszélni. Nálunk Apukának se volt baja vele. Este megnézem vele a paródiát, az idézetek alapján készítjük a zsebkendőt, ha a röhögéstől sírni kéne...
Dobozos játék: a fiamnál az oviban tanította neki meg a gyógyped. Épp ma is csináltuk és ebben a feladathelyzetben lehet a legjobban tanítani őt. Nekem a baj az időhiány és a kreativitás hiánya, ezért jó, hogy olvaslak Titeket (pl. Labolen, Mimmo), mert lophatok ötleteket. A lányomra jellemző ez a hárítás és sajnos túl sokáig engedtem, hogy irányítsa, ő mivel akar foglalkozni (Barbie, hercegnők) - aggódom is, itt az iskola nekünk! Vettem neki egy Micimackós ismeretterjesztő könyvet a világ erdeiről és érdekli. Bár pár nap múlva állandóan azt kérdezte, hogy "most hol tartunk?" és ha kiszúrta, hogy nem a könyvben írottakat mondom, akkor rám szól, hogy "olvasd!".
Mi is voltunk nyaralni a Balatonon, egy üdülőben csak mi voltunk. A lányom közölte, hogy nem fog bemenni a vízbe. Ez első nap így is ment, aztán ráerőszakoltuk a fürdőruhát és akkor bevittük. A vízben már semmi baja nem volt. Ez pár napig így ment. Voltunk Zalakaroson az élményfürdőben, de előtte olyan szintű vitánk volt a lányommal, hogy rányomta a napra a bélyegét. Nem akart ugyanis jönni Zalakarosra és emiatt minden voltam, csak rendes ember nem. Oké,értem, az ismeretlentől való félelem. Aztán Peti szobatisztasága visszaesett, mindenhová "potyogtatott", egész nap. Zalakaroson is le kellett engedni a medencét egy másik gyerek miatt, de azon aggódtam, mikor kell majd Peti miatt

. Lassan 5 éves. Szóval az első három nap után komolyan fontolóra vettük, hogy hazajövünk. Mindkét gyerkőc is kérdezgette: mikor megyünk haza? Aztán valahogy átbillent és a nyaralás 2. fele jó volt. Még sokat kell tanulnom és tanítanom, de ez nagyon nehéz.
Nem is tudom, hogy lesz, mert Peti csak az esti pelusba hajlandó a nagydolgát végezni. Valahogy sokkal könnyebben megy neki oda, mint a WC-be (azért oda is sikerül néha, de apró részletekben, egész nap, féknyomos bugyik tömkelegével). Nincs valami jó ötletetek?
Klassz lett a honlap! Még meg kell szoknom ezt a verziót.