LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10524

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
"Nagy pszichológiai vizsgálat eredménye szerint a maximálisan beszabályozott családból ugyanannyi deviáns, antiszociális, neurotikus gyerek kerül ki, mint a teljesen szabadon hagyó családból. A többé-kevésbé egészségesek középről jönnek. Ott középen alku folyik, ahogy Ranschburg tanár úr szokta mondani, tehát a szülő nem ragaszkodik mereven bizonyos alapelvekhez, hanem az adott helyzetnek megfelelően mindig újra mérlegel és dönt. Persze középen lenni nagyon fárasztó, ugyanis mindig jelen kell lenni. Egy kapcsolatot és egy családot illetően tehát a döntő kérdés az, hogy jelen vagyok-e folyamatosan a társam és a gyerekeim életében, vagy rutinból pergetem a dolgot." Vekerdy Tamás: Érzelmi biztonság
Ha már megemlítettétek Őt...
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10525

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
A legtöbb könyvünk nekünk is örökölt: az enyém és a testvéreimé volt. Viszont van sok leporelló is, időnként még most is veszek, ha jó verset és képeket találok benne. Egyébként autópályát és állatkert meg farm kerítést is építünk belőlük! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10526

Több ilyen pszichológus kellene, mint ők. Nagyon sajnálom, hogy Ranschburg tanár úr már nincs többé. :( :( De legalább a könyvei lehetnének a kötelező irodalom része.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10527

Kerítésnek már én is alkalmaztam leporellókat, az autópálya még nem jutott eszembe. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10528

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Pedig nagyon jó! Lehet dombokat, meg alagutat csinálni belőle.

Sajnos mi még messze vagyunk attól, hogy Vekerdy meg Ranschburg kötelező legyen... :( :( :( De nem is itt tartanánk, ha az lenne!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10529

Kipróbálom mindjárt. :cheer:

Az biztos! Ha lenne a középiskolában felkészítés a családi életre, gyereknevelésre, annak lehetne a része. Na de nincs. Ha nem tudod töriből az évszámokat, nem kaphatsz érettségit, de gyereket simán csinálhat bárki mindenféle oktatás nélkül. Meg a pénzügy! Hogy nulla pénzügyi ismerettel kerül ki az ember a középsuliból. Ez a vesszőparipám. Inkább elmegyek autópályát építeni, nem idegesítem fel magam. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10530

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10531

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
A gyerekvállalásról:
Szülni szülhetsz, de ha örökbe fogadnál, még ha van is saját gyereked, akkor tanfolyam kell! :woohoo: Na, én ezen is ki tudok akadni. Vannak ismerőseim, akik a 3 éves kislányukat veszítették el egy veleszületett betegség miatt. Ma egy kórházban hagyott kisfiú boldog szülei, de tanfolyamot kellett végezniük. Pedig az a 3 év többre megtanította őket, mint mást egy egész élet, meg 10 egészséges gyerek!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10532

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Champ: a Be paródiával vidám perceket okoztál nekünk ! A férjem is rühelli... :D

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10533

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Labolen:
Kimninek is köszönjük meg, ő ajánlotta!
Ezek az Apák!!!! :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10534

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Champ, köszi!!!! :)
Ezen többedszer is jót tudok nevetni... Ez volt a csúcs: "Emlékszem, milyen szexin táncoltál az E-Klubban, mikor megismertelek" :D :D

A Vekerdy idézetért is köszi!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10535

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Jaj persze, köszi Kimni. :)
Mi volt ma? Rendben ment minden a gyerekekkel?

Nekünk szerencsére a gyerek már rááll a lábára, sőt már segítség nélkül is megy. Nagy szerencse, mert már pont ma akartam visszavinni a kórházba, hogy nézzék meg mi van a lábával. Szóval már nem kell cipelni mindenhova. Éljen! :D

És még egy kis dicsekvés: ma csináltak vele egy szem-kéz koordinációs tesztet, amin tíz egyszerű mintát kellett átmásolnia papírra. És megdicsérték, hogy milyen jó a ceruzafogása, a nyomatéka, és hogy látszik, hogy emögött sok munka van, mert egy hat éves aspergeres fiútól ez még nem elvárt. Én ezt elismerésnek vettem. :) Tényleg sok munka van mögötte, de most már simán tud feladatlapot megoldani, rajzolni, és majd később Írni. Egy éve még ökölben fogta a ceruzát, ha egyáltalán megfogta.
Ja és a szem-kéz koordináció is tök jó. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10536

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Labolen, gratula Latkának, de Neked is :) Ezek nagyon nagy dicséretek és valóban sok munka van mögötte! Ügyesek vagytok mindketten :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10537

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Köszi. :)
Megyek altatni, egyedül vagyok a hárommal, apa ma kimenőt kapott. :blink: :cheer:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10538

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Kimni:
Nekem több kedvencem is van: "Ne vegyetek fel szemkontaktust, az az agresszió jele!" na ja, a hiánya meg az AS-é! :laugh:
A doktornő Ózdon volt patológus, és tilos évekig a kórházban látottakról beszélni. Antioxidáns turmix a Mammutban, szakrális Túró Rudi, moonwalk Milli Vanilli-re, és persze az E-Klub!

Labolen:
Nagyon ügyesek vagytok, gratulálok! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10539

@Szanya

Bocsánat,ha kicsit túlságosan nekimentem Bartos Erikának, talán a turisztikai marketing kicsit igazságtalanság is, mert valóban valószínű,hogy úgy alakultak a dolgok, ahogy te mondtad. Ettől függetlenül,ha valamiben zseniális Bartos Erika, az a marketing. Nem egy helyszínen voltunk mi is, ahova Marci csak azért akart elmenni, mert hallott róla mesét.. Mikor voltunk az Erzsébet kilátóban pl. több gyerek is APG könyvvel fényképezkedett :) Pécset meg a Hoppla meséi miatt kell mindenképpen meglátogatnunk a közeljövőben; Marci annyira irigykedik Hoppláékra, hogy ők bezzeg bemehettek a dzsámiba, hogy ezt a részt ki kell hagyni a meséből, amíg ő is el nem jut oda:)
A verseit viszont bevallom egyáltalán nem ismerem. Kb. csak ez hiányozhat, mert ezen kívül (+ a veszekedős) kb. minden Bartos Erika könyv megvan itthon.
Az alábbival kapcsolatban:" de gyereket simán csinálhat bárki mindenféle oktatás nélkül."

Ha alkalmassági vizsgához kellene kötni ezeket a dolgokat, akkor valószínűleg már kihalt volna az emberiség :) Mi több, valószínűleg nekem sem engedélyeztek volna egy darab gyereket sem, nemhogy kettőt:) Marci születése másnapján egy koncerten ráztam a hajam , és a szünetben hívtam fel őket, hogy vannak ,majd 2 hétre rá leléceltem 10 napra Amsterdamba egy haverommal,de úgy érzem hogy idő közben azért sikerült valamelyest belejönni a dologba, és most már talán nem szállna rám a gyámügy:)

@Champ

Naná,hogy ismerem az összes bogár nevét! Ha nem meséltem ezeket el vagy 600x Marcinak, akkor egyszer sem. Szerintem értékelendő a részemről, hogy habár az nagyon nem az ízlésem szerint való ez a Bartos Erika univerzium, Marcit azért még a Bogyó és Babóca kiállításra is elvittem a Millenárisba:) (sztem profin megcsinálták 1ébk).

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10540

• Glor
  • Glor profilkép
  • Nem elérhető

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10542

Labolen, gratulálok Latkának, nagyon ügyes volt! :) Tavaly nekünk is volt rajzolós teszt, nagyon megdicsérte a gyógyped., mert 1 kivételével mindet át tudta másolni, ami a korát meghaladó képességszint. Nekünk a finommotorikát meg szem-kéz koordinációt nem nézte, csak IQ szempontból vizsgálta. Csoda egyébként, hogy át tudta másolni a marokra fogott ceruzával. :)

Marcoverde, nem vagyok én Bartos Erika ügyvédje. :laugh: De azt nem hiszem, hogy jutalékot kapna, mert többen mennek Pécsre. ;) Egyébként mi is az APG alapján mentünk el nemrég siklózni. :)

Hú, de rendi voltál... :ohmy: Nem lettem volna az asszony helyében. Pláne, ha kiment volna a koncertre!

A Millenárison mi is voltunk. Gyereket totál nem érdekelte, nekem viszont tetszett. :silly:

Megcsináltuk amit fölvetettél: elvileg most már mindenki tudja a hozzászólását módosítani az elküldés után még 10 percig.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10543

Glor, a GAP videót áttettem a vonatkozó topicba (eü. kérdések, GAP).

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10544

@Glor

Megnéztem a videót, nyilván én csak egy totál tudatlan laikus vagyok ,úgyh semmi alapom nincs,hogy minősítsem a hallottakat. Részint igazat adnék néhány dologban, azt viszont erős túlzásnak érezném,ha pl. az autizmust egy szimpla gasztroenterológiai problémaként kezelném. Nyilván NT embereknek is nagy hatással lehet a közérzetére ,a viselkedésére az, hogy hogyan táplálkozik, nyilván az autik sem kivételek. Sok auti pl. gluténérzékeny, ennél fogva náluk pl. egy gluténdiéta biztosan sokat dob. Rengeteg auti viszont nem az (pl. a fiam sem, bár persze mélyebb ételintolerancia tesztekbe nem mentünk bele), és rajtuk nem tudom hogy hogyan dobna hatalmasat egy diéta.. Ennél valahogy összetettebbnek tűnik ez az egész problémakör, minthogy szimplán különböző bélflóra-tényezők irányítása alatt kialakult tünetcsoportként kezeljük, amit szerintem a videó erősen implikál.
Oldalmegjelenítési idő: 0.540 másodperc