LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10504

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Szanya: az alvás milyen jól ment nálatok! Ebben pl. sokkal ügyesebb, mint az én fiam, mi kicsit rásegítettünk. Nekem azért két gyerekkel, úgy, hogy mindketten dolgozunk muszáj rendesen pihenni. Amíg csak Z. volt egyáltalán nem zavart, ha átjött hozzánk.
Z. is időben elalszik, reggel viszont mindig 6.00-kor kel! Max. akkor van kivétel, ha este sokáig bírta a nyüzsgést.

Megnéztem a nyulakat. Vannak benne becsapós képek? Én nem tudtam mindent a szöveghez passzintani. :S :laugh:
Egyébként nálunk nagy kedvencek a 3 nyulak! :)
A Szutyejev mese a "Vidám mesék"?
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10505

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Szanya: elsőre csak a képeket néztem , és nehezen ugrott be, az uras kép nekem is. :whistle: :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10506

Champ, igen, teherautó pl. nem volt az eredetiben. :laugh:
Igen, a Vidám mesék! Nagy kedvenc pici kora óta. :)

Azért ehhez az alvás kiváráshoz nem kevés türelem kellett. 1,5 évesen aludta át először az éjszakát. Totál kimerültek voltunk folyton. Aztán irtó korán elhagyta a délutáni alvást, későn feküdt és ehhez képest korán kelt. De megoldódott! Ez a lényeg! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10507

Labolen, mire találtam használható urasat... :laugh: De a vadászra nagyon nem kellett volna rákeresni. :unsure: :(

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10508

Lucy, a depressziód tuti, hogy nem játszott szerepet az autizmusban (hacsak nem szedtél terhesen Xanaxot, de azt csak nem), mivel az autizmus már a terhesség alatt kialakul. Sajnos.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10509

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
mi baj a vadásszal?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10510

Pongi, átadom a köszönetedet a férjemnek. :) (Ő csinálta az új oldalt. Meg ez előzőt is.)
Ez a lavóros játék jó, valaki már felvetette itt is, mondtam is, hogy kipróbálom, azóta se voltam képes megoldani. Macerás, mert egy tonna Playmobilunk van és ki kéne válogatni előre, utána leszárítani valahol... Pedig tényleg jó az ötlet.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10511

Szutyejev- Vidám Mesék: ez még nekem is volt esti mese gyermekkoromban:)Marci is szereti. De sajnos Bartos Erikát is..mostanra megbeszéltem vele,hogy ha én mesélek neki ,akkor szóba sem jöhet Anna, Peti, Gergő, Hoppla, Bogyó és Babóca meg pláne nem.. azt majd az anyukájától hallgatja. Nekem egy merő kínszenvedés olvasni, bár tudom,hogy egyszerű, meg könnyen érthető, stb és biztos jó is neki,csak én történetesen agyvérzést kapok tőle.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10512

Labolen, keress rá, meglátod... Illetve inkább ne. Előre be kellett volna kattintanom, hogy csak a rajzokat hozza.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10513

Marcoverde, a nyelvezete valóban nem túl művészi, viszont az APG sztorik olyanok, mint a naplózás. :) A rajzok meg találóan egyszerűek.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10514

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Lehet valami Y kromoszómában kódolt viszolygás Bartos Erikától! Egy férfit sem ismerek, aki elviselné! :laugh:
A Vidám mesék alap. Jó, hogy vannak benne rövid és hosszú mesék, de ha este 1/2-kor a "Gomba alatt"-ot meg a "Négy ezermester"-t kérik akkor kiakadok! :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10515

Bogyó Babócából az űrhajós van meg, és ez apa szerint is jó. :)
Egyébként mesét olvasni inkább én szoktam, néha apa is.

Mostanában többször kérte Zolika, hogy ne könyvből meséljek, ilyenkor előjön a három mackó története, ahol van egy okos nagy mackófiú, egy ügyes középső maci, és aranyos kicsi macibaba. Legutóbb a hófehérkét meséltem, az is tetszett neki, és előtte meg mindenféle kitalált bolygóról.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10516

A szimpla zsigeri viszolygáson kívül ezer okot tudnék felsorolni, hogy miért utálom Bartos Erika műveit, de most nem írok recenziót, csak egy-két dolgot:)

Vekerdy Tamásnak és Lackfi Jánosnak (akiket én nagyon szeretek és adok is a véleményükre valamelyest) állítólag bejött a könyv, de itt most az a gyanúm, hogy el sem olvasták rendesen. Szerintem inkább egy pénzügyi+ turisztikai marketing vállalkozás az egész ,mint hogy valami értékeset tegyen le az asztalra, de az egyszerű képi világ és stílus+ a könnyen befogadható sztori valóban könnyen emészthetővé teszi autiknak is, úgyh megértem a lelkesedést ,az ő esetükben ez akár hasznos is lehet .iAz már nem,ha a fiam analógiákat von a mi családunk és APG "szanszétidealizált" irreális családmodellje között..rengeteg dolgot kért már rajtunk számon,hogy APG nek miért lehet, ha itthon ilyen nincs (ugye ez nem olyan, mintha népmesékhez hasonlítaná, mert APG történetei teljesen valósághű mesének íródtak, bár nyilván nem azok, hacsak Bartos Erika nem egy ideális anyadroid:)
Arról ne is beszéljünk, hogy sokszor egyértelmű cél az oldalak betűvel való kitöltése, pl. amikor a 20 szereplős mesében (Bogyó és Babóca) minden oldalon fel kell sorolni az összes szereplőt: és ment a születésnapra Bogyó, a csigafiú, és Babóca, a katicalány, Vendel, a szarvasbogár,Gömbi, a kis virágbogár, és Pihe a nemtudommi, és X, a százlábú , jó hogy nincs minden lábának neve, és még isten tudja ki..persze ,amikor hazamennek, megint név szerint fel kell sorolni az egész díszes kompániát+ hogy ki milyen állat, nehogy a gyerek elfelejtse..na az ilyenek verik ki nálam a biztosítékot. Mondtam Marcinak, hogy ha szeretné,hogy az apukája vele lakjon és ne egy idegszanatóriumban, akkor fogadja el, hogy Anya a "Bartos Erika-felelős".

Champ: Abszolút átérzem a problémát, ha nagyon nincs kedvem elnyújtani, akkor én hosszabb mesék cenzúrázásában jó vagyok :) Régen egy kötőszó felcserélésénél is tiltakozott Marci, de néha már megfelel neki a zanzásított verzió, ha már nagyon nincs türelmünk:)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10517

Champ, a Gomba alatt-ot már kívülről el tudom mondani, a Miau-t szintén. :laugh:

HáromMackó, az űrhajós nekünk már lapokban van. :laugh: Pedig a fiam nem egy szaggatós.

Marcoverde, szerintem Vekerdy olvasta. Egyszerűen ez a gyerekeknek biztonságérzetet ad. Pont azért, mert sok az ismétlés (tudja, mi következik) és mert szétidealizált kissé. Bár nálunk a veszekedős könyv is nagy kedvenc.
Turisztikai marketing????
Abban egyetértek, hogy mikor rájött Bartos Erika, hogy milyen keresett lett, akkor kihasználta a lehetőséget. De ki ne tett volna így?
A nyelvtanban valóban vannak hibák és én azért ráengedtem volna valakit, aki nálam jobban fogalmaz, de azt mondom mégis, hogy az egész nagyon jól van kitalálva. Nekem a verseskönyvek pl. azért tetszenek, mert minden szépen végig van illusztrálva, lehet vele rögtön "feladatozni". Viszont az is igaz, hogy ez tényleg mintha autiknak lenne kitalálva. Egy NT-nek minden bizonnyal mást olvasnék.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10518

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Marcoverde, igencsak hasonló véleményen vagyunk APGvel kapcsolatban. Bogyó és babócát képtelen voltam olvasni a gyerekeknek, pedig a szerencsétlenek kérték és volt is itthon vagy 4-5 része, de nem ment. Az szörnyebb, mint az APG. DE! Ugyan ez már nektek nem érdekes, mert Marci nagyobb, de egy 2-3-4 éves gyereknek, főképp autinak igenis klassz olvasmány lehet APG, de kitaláltunk hozzá egy kis játékot, hogy ne olyan borzasztó legyen. Mindig választhattak a gyerekek, hogy Anna ki legyen, Peti és Gergő kik legyenek. Sokszor olvastuk velük, az ő nevükkel és Annáéba valami ismerős kislány nevével, de sokszor simán magyarosítom a szöveget és nem azt olvasom fel, ami oda van írva. Ezzel, hogy az ő nevükkel kezdtük olvasni, le is esett nekik, hogy ez MESE. Mert nyilvánvalóan nem jártunk akkor még a Bábszínházban, amikor éppen azt olvastuk, meg nem született sem harmadik sem nagyobb lány testvérük. És így egészen világos lett nekik, hogy ez az egész nem velünk történik és még csak nem is jelentik azt a mesék, hogy ennek így kéne lennie. Van egy hatalmasan jó paródia a neten, amikor kirándulni megy a család és apuka eltöri a lábát és nagyot káromkodik, totál élethű APG-s képekkel illusztrálva, nem olvastad? Remek móka :) Már nem olvasunk APGt, csak ha valami nagy gáz van, mert mondtam nekik, hogy nagyok hozzá. De volt egy időszak, amikor sajnos az érintett fiam ezt az egyet értette! Nem értett más könyvet egyszerűen. Akkor csak ezt tudtuk olvasni, na erre király volt. De így, át"írva".

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10519

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Én azt hiszem, Vekerdy az egészen kicsikre gondolt, amikor ajánlotta a könyvet. Egy 1-3 évesnek ez tökéletes olvasmány. Mintha ő is 1-3 éveseknek ajánlaná? Vekerdyt én is nagyon bírom.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10520

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Nálunk hetente egy-két alkalommal kerül elő APG (3 könyvünk van), B+B csak DVD-n van. A Margit-szigetre a Bartos család miatt kellett mennünk. Mostanában már én sem szívesen olvasom, de leginkább azért, mert egyszerűen szar anyának érzem magam, hiszen a töredékét sem tudom teljesíteni annak, amit BE. Pedig péntek este pl. varrógéppel tanítottam varrni Grétit! Na, most, hogy ezt leírtam, már nem is érzem magam annyira pocséknak! :laugh:
Az egyik barátnőm férje szóról szóra ugyan azt nyilatkozta BE-ról, mint Marcoverde. Egyébként gyanús, hogy Marco túl jól tudja a bogarak nevét! :laugh:
Szanya: Z. kedvence is a Miau! Én a praktikus okok miatt ezeket szeretem: Kisréce és kispipi, a 3 kiscica és a ceruza! A lényeg, hogy darabszámra meg van a két mese! Most még át tudom őket így verni!
Ami nálunk nagyon bejött még az Csukás István Sün Balázs című verses gyűjteménye. Benne vannak a Süsüből is ismert dalok szövegei. Nagyon szeretik, és hát Csukás István, ugye... :)
A fiam mostanában meg van őrülve a Keménykalap és krumpliorr-ért, pár hete volt az M2-n. Az is Csukás István! Letöltöttük neki, egyben képes megnézni a 4 részt!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10521

Champ, szerintem is a legjobb a Kispipi! :laugh: Köszi a tippet! A Sün Balázst meg az összes Süsüt tudom kívülről szintén, de könyvben nincs meg. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10522

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Én három éve, amikor megvettük Z.-nak, beértem volna a Sün Balázs leporellóval. Végül is ezt a könyvet választottuk, de nem bántuk meg!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10523

Nekünk leporellós korszakunk nem is volt. Ugyan vettem párat, de mellette vettem a normál mesekönyveket meg volt eleve itthon egy csomó. :)
Oldalmegjelenítési idő: 0.571 másodperc