Szia Lucy! Üdv a fórumon!
+ infót én se tudok mondani. Mi is végigjártuk a szülőtréninget a Vadasban, ez 6-8 alkalom. (Mivel nagyon messziről utazol, mindig alaposan kérdezd ki, hogy melyik előadás miről szól majd, nehogy olyanra menj, ami nektek már nem aktuális, pl pecs előadás nektek nem kell)
A szülőtréning után pedig alkalmakat lehet egyeztetni (konkrétan mi S.A. gyógypedagógushoz jártunk-járunk, havonta)Ez nem rendszeres fejlesztés. Vidékről ez amúgy sem reális, de ami érint pl a napirend testreszabott megtanulása feltétlen jó lenne +1 alkalomban az előadáson felül.
Szanya, nagyon várjuk az új felületet!

Szanya: annyira átérzem a kínodat, mert megállás nélkül hasonló gondolataim vannak. Nálunk talán jobb a helyzet, sokszor jól válaszol már a hol és hová kérdésre is, meg tudja különböztetni e kettőt.(Nem mindig)
Beszéde szavak, tőmondatok, max egyszerű bővített mondat (de ez elvétve)
Sokszor válaszol értelmetlenül. Sokszor nem arra válaszol, amit kérdezek. Az igent

számtalanszor benyögi olyan kérdésre ami nem eldöntendő kérdés volt. Ordít, hogy nem értette, de megszokta a kérdőmondat felfelő ívelő hanglejtését és benyögi hogy
igencsak hagyjuk már békén.
Tuti jóval összetettebb a problémátok, mint hogy csak hangok, hangösszetételek, hanglejtés lenne a gond...,de ezek közül lehet valamelyik + ? Számtalan más is. Ha nem ért 1-2 szót a mondatból, az már nagyon be tud zavarni. Próbálj Te úgy válaszolni:)
Viszont a CSAK szavakra nyugodtan rányomulhatsz, azzal bajt nem csinálsz hogy növeled a szőkincsét, az tuti jó!! + már ismert szavakat is állandóan ismételtetheted. Mondással, képpel, rámutatással...(ha nem tudsz a gyerekből kicsiholni semmit, akkor csak Te mondd) Persze nálunk is a férjem kevsebbet beszél hozzá, vagy csak alig. Kerékpázrozni pl ha elvisszük, megőrülök, hogy tanítsam, mert akkor nagyon figyel (nem tud elszaladni, a maga feje után menni..) de nem bírom el ezért a párom viszi és e remek lehetőség a tanításra kihasználatlanul marad. Ilyenkor loholok mellettük és mondom mondom...
Biztosan nem tudok tuti tanácsot adni, mert Ti értelemben már előrébb jártok, de mindig gondolj arra, hogyan tanulnál egy idegennyelvet. Ott is a 0-ról indulsz hiába vagy felnőtt.
Ráadásul ott lehet az is hogy a fiadat nem érdekli az amit tanítani akarsz neki épp, ez mindig nehezít..
Nálunk is a beszéde 90%-ban az én szavaim, mondataim egy az egyben visszaismétlése. Nagyon-nagyon kevés az, amit magától rak össze! Álló nap szavakat tőmondatokat mondok neki. De ezeket Gergő visszamondja, jókor jó helyen és akarja mondani.
Mi? Hol? Hová? Ezek az első kérdések. Milyen? Az már nehéz..
Én most a miértet próbálom előkészíteni. Azzal hogy én mondom el mindig a miért kérdésre a választ.
Apa rendet rak. Mert nagy a rendetlenség. Miért? Mert nagy a rendetlenség...
Balatoni tali: Tudtok ajánlani helyszínt? Mi ma megint lemegyünk és 1 hetet ott leszünk. Nagyon nomád, szinte tábori körülmények között nyaralunk saját vityillóban, ezért azt ott nem tudom felajánlani:( De bárhová átmennénk a társaságért!