Sziasztok,
újként írok a fórumba, egy ideje már olvasgatom a hozzászólásokat.
Először is köszönöm, hogy van ez a lehetőség,mert az ember az első pillanatokban azt sem tudja, hova kapjon,ez az oldal nagy segítség, azt hiszem, nem én vagyok az első, aki így érez.
Pár szót írok magunkról, a kisfiamat, aki szeptemberben lesz négy éves, a Vadaskertben diagnosztizálták átható pervazív fejlődési zavarral, ez most egy ún. munkadiagnózis, egy év múlva vissza kell mennünk kontrollra.
Megyünk még ősszel ADOS-tesztre, ill. pszichológushoz, és be kell jelentkeznünk logopédushoz is.
Nagyon sok mindent szeretnék kérdezni, annyi minden kavarog a fejemben, azt sem tudom, hova kapjak.
A szülőtréninget ajánlotta a vizsgáló hölgy, ennek időpontjáról szeretnék érdeklődni, ha valaki tudna segíteni, megköszönném.
Mi vidéki nagyvárosban élünk, fel kell utaznunk mindenért, de amit csak lehet, megteszünk. Már járunk jó ideje TSMT-re, eleinte csak nagymozgások finomítása volt a cél, de bennem lassan megfogalmazódott az autizmus mint lehetséges diagnózis, bár elhangzott a vizsgálaton, elképzelhető, hogy afázia lesz a vége, de inkább az autisztikus jegyek okozhatják a problémákat.
A kisfiam két-két és fél éves kora óta beszél, de elég helytelenül nyelvtanilag, ill. folyton visszatér egy-egy témára, imádja a betűket, számokat, állatokat. Nem keresi a kortársak társaságát, ugyankkor felnőttekkel szemben túlontúl kedves, pl. megölel idegent az utcán.
Hozzánk nagyon ragaszkodik, bújós, és nagyon okos, ezt elfogultság nélkül mondom, de a kommunikatív-szocializációs készségei nagyon gyengék. Emellett kudarctűrő képessége nemigen van, mindenért hisztizik, ha nem sikerül elsőre, dobálja a játékokat, mostanában könyveinek lapját is eltépi, ha pl. egy pillanatra nem rá figyelek stb.
Nagyon sok dolgot tudnék még írni, de most nem akarok elsőre ilyen hosszú lenni. Amit még szeretnék tőletek kérdezni, hogy a napirendi kártyák a mi esetünkben szerintetek beválnának-e, hiszen beszél, érti az összefüggéseket, de talán a napirend hasznos lenne nekünk is. Nagyon szeretném megtanulni és az én könyv elkészítését is, amilyen hamar csak lehet.
Most fogjuk megigényelni a MÁK-nál az emelt családis igazolványt,de szerintem mire nekünk kellene, egy hónap múlva, még nem kapjuk meg. Ha így lesz, az útiköltséget semmilyen módon nem tudjuk majd visszaigényelni?
Most be is fejezem, ne haragudjatok, hogy így lerohantalak benneteket, de nem tudok kihez fordulni még most, és ha valaki tud segíteni, előre is köszönöm a véleményét.
Jó éjszakát, sziasztok.