Labolen, Jesszusom, a férjed hol fertőződött meg ezzel a durva betegséggel? Szörnyű lehetett. Talán Bobeket azért is viselte meg ez a dolog, mert gondolom, aggódtatok, vagy lehetett tudni, hogy nem annyira durva és tutira túléli? Nálunk ennél jobb a helyzet most a gyerekeket nézve, mert nincs szó aggódásról.
A kérdéseket (mikor jön apa, mikor megy el) leginkább a kicsi teszi fel, a nagy inkább azt mondja, hogy ki akar ő is menni, mert ott emeletes buszok vannak. De pl 1 évvel ezelőtt valószínűleg egy megjegyzést sem tett volna apára. Most a balcsin 1.5 hétig nem látta az apját és amikor meghallotta, hogy jön, azt mondta, hogy szeretné, ha apa fürdetné és mosná a fogát, mert nagyon hiányzik neki apa. Amint meglátta a vonatállomáson apát, rohant hozzá és szorította sokáig. De magától nem jött ki belőle, hogy hol van apa, mikor jön már, csak amikor én említettem, hogy holnap délután jön, akkor mondta ezt a hiányzik dolgot. Szóval, nagy a fejlődés ebben, állítom, ha 4-5 éves lenne most a fiam, nem is érdekelné, hova megy apa és mit csinál ott.
JObban félek a kicsi reakciójától, amikor már egy ideje nem lesz itt apa, akkor mi lesz? Meg, ha hazajön majd 2 napra apa, akkor utána mi lesz? Ez a nehéz, megszokja az ember valahogy, aztán megint látja, na akkor lesz csak nagy depi. Legyünk már túl az előttünk álló 2-3 hónapon épen, egészségesen... én is kész vagyok ám, nem tud egyikünk sem aludni napok óta, csak vergődünk, pörög az agyunk, jaj...
Kisstim, próbálkozom most az ATvel, napi 1x van lehetőségem reggel, amikor csönd van és tudom csinálni, használ ez valamit?
Labolen, biztosan javulni fog Latka beszélőkéje és kommunikációja. Főleg a most jövő fejlesztések során! Nálunk is a vele egyidősekkel van a nagyobb probléma, nekünk még a jóval nagyobbak is bejönnek különben. A kicsikkel a fiam nem tud mit kezdeni, mert instruktálja őket, de azok nem hallgatnak rá, ezért őket nem annyira csípi.
Egyébként a napokban fogalmazódott meg bennem, hogy mindig olyan negatív a fiam. Ha elmegyünk valahová, amit ő naaaagyon szeretne (pl keszthelyi vasútmodell múzeum), akkor nem az van, hogy utána örül, hogy de jó volt itt, hanem órákig ordít, hogy haragszik rám, mert el kellett onnan jönni és sír. Annyira demoralizáló ez a viselkedés, értem, honnan ered persze, csak tök nehéz ezt megélni. És igazából nincs ötletem, hogyn lehetne megelőzni. Eddig minden kudarcba fulladt. Hiába van meg a napirend, ha valamit ennyire szeret, akkor tökmindegy, ha ilyen jól érzi magát, akkor semmi nem számít és sosem örül utána. Másnap már igen, de nem mindig, sokszor csak az marad meg benne, hogy haragszik rám, mert el kellett jönni. Ez olyan izé, elautózom velük Keszthelyre, (vagy akárhová, ahova menni akar), ott vagyunk csomót, veszek neki szuvenírt, minden körülötte forog, aztán tessék, haragszik rám

Szóval, neki örömöt csak úgy tudok okozni (hogy látható öröm legyen, hogy ne haragudjon a végén valamiért), ha játékot adok neki. Vagy sok édességet...