LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10279

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Talpbetétre név, jel, és beveszed a rutinba, hogy magának pakolja cipőből ki és be? Ettől függetlenül én is aggódnék, hogy elkeveredik. Bár szerintem meg lehet kérni az óvónőket, hogy kicsit figyeljenek erre oda, mert nem két fillér, és nehéz pótolni.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10280

Champ, a férjednek milyen van? Nekünk szendvics szerkezetűt írtak fel. De közgyógyra, úgyhogy gondolom a másik pár mehetne teljes árban.

A NevTan.-otokkal mázlitok van tényleg.

Labolen, igen, az lesz. Nekünk még asszisztensünk is van és még így is tűnt el a gyereknek cucca. Szerencsére volt ami megkerült, csak egy pár zokni tűnt el végleg. Voltam olyan feledékeny viszont, hogy ovizáráskor bent hagytam az egész cuccát az oviban (ruhatartó, szandi, napirend, mindent), mert beteg volt és pont utolsó héten nem mentünk. Nagyon remélem, hogy meglesz szeptemberben...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10281

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Ha jó a lúdtalpbetét, akkor nem jön ki könnyen a cipőből. A férjemét sokszor úgy kell kioperálni a cipőjéből. Nem olyan könnyű elveszíteni.

Labolen: a bizottságig nem kellett menni a logopédus miatt, az az NT-s gyerekeknek is jár, logopédiai probléma miatt nem lesz SNI-s a gyerek.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10282

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: a férjemé is ilyen, ismerve a mai árakat én sokkal drágábbra becsültem volna, kellemes meglepi. volt! És egy hét alatt elkészült!
www.betet-kft.hu/, ez a cég csinálta a mintavételt és a betétet is. Tök rugalmasak voltak!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10283

Minket az LBT-hez küldtek, remélem, az is jó! Ez jó hír, köszi az infót!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10284

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Na, én elteszem magam holnapra, jó éjt!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10285

Szanya érdeklődnék hol voltatok othopédián?
Én a gyereket a Heim Pálba szándékozom, azt is tudom melyik doktorhoz akarom vinni.

Érdemes előtte odaszólni szerintetek, hogy auti gyereket vinnék?

Másik:

Szombaton elkezdjük a hallásterápiát. Már előre félek, hogy én is kipurcanok.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10286

• Dreamer
  • Dreamer profilkép
Én ezt még anno úgy tanultam, hogy a lúdtalpra legjobb a mezítláb. :)

Amúgy meg itt van egy video:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10287

Curasso, írok privit.

Dreamer, tök jó a videó, köszi!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10288

Lúdtalpnak a legjobb a mezitláb, ha egyenetlen talajon járunk (pl fű, föld, homok, kavics), Sima felületen (beton, járólap stb.) a megfelelő cipő a jobb megoldás. Nekünk ezt mondta anno a doki.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10289

Érdeklődnék, közületek jár valakinek az aprósága a Cseperedő Alapítványhoz?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10290

Pl. az enyém:)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10291

Nemrég telefonáltam nekik és S.E. vette fel. ahogy megbeszéltük megírtam az emailt is,a honlapjukon keresztül de nem válaszoltak semmit sem még.

Várok türelemmel.

Te meg vagy elégedve az ottani segítőkkel?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10292

Ha megírod a mailcímed, akkor privátban megírom a tapasztalataimat, illetve ha tudok, válaszok a kérdéseidre.

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10293

Az emailem: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Csak úgy őszintén, tiszta szívből, ahogy jön :-)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10294

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Marcoverde: Szerintem az óvónénik nem akadnának ki annyira a hasfelmetszős beszólástól egy NT-nél, mert ő max. neveletlen, de egy auti tuti az ő képzeletük szerint megteszi.
A fiad szerintem nagyon szereti az ekkor kapott reakciókat.
Én is baromira szeretem kóstolgatni az embereket, kinél meddig lehet elmenni mivel verem finoman ki a biztosítékot. (viszont onnantól már nem kell tesztelni ;) )
Edina írta egyszer, hogy ők megbeszélték, lerajzolták..stb. hogy ha ilyet mondana v. olyat akkor mit kéne inkább helyette és miért. Lehet, hogy nektek is beválna, bár :whistle:

Labolen: Örülök, hogy a gipsz lekerült a lábáról és nem fogyott el a lába és nem szembeszültél az irdatlan bűzzel. Ne tudd meg milyen szaga tud lenni. :sick:
Írd már meg priviben, hogy milyen az első benyomás az új hellyel!

Szanya: ha lesz egy lélegzet vételnyi szünetem írok neked is majd!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10295

&Curasso

írtam mailt

@Sünöcske

Pontosan azért csinálja, amit írtál. Így,hogy előre szóltunk,hogy autista ,gondolom azt képzelik,hogy ezt végre is hajtja a gyerekeken, miközben a vérüket szürcsöli..Amúgy olyan parasztok voltak, hogy még csak vissza sem jeleztek, pedig a megbeszélés közben végig csöpögősen kedves volt a vezető-óvónéni és megígérte,hogy 2 napon belül telefonál..
Csináltuk ezt a módszert, amit írsz: (hogy lehetett volna alternatívan befejezni ,ilyesmi),de Marci szerint nem rossz, amit csinált, mert ő állítólag tényleg csak kiváncsi volt, hogy MI LENNE ,HA ez történne amit mondott, és soha nem csinálna ilyet:)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10296

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10297

Van ez a közhely, hogy a társadalom tükre, ahogy a fogyatékosaival, szegényeivel, periférián lévő embereivel bánik. Teljesen megfelel az ország civilizáltsági szintjének a cikkben is bemutatott helyzet. Mindenhol ezt sugározzák: aki itt bármilyen fogyatékkal él, az dögöljön meg.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10298

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Úgy sajnálom, hogy nincs időm fórumozni, de most tényleg nagyon pörög az életünk. Már csak 4 nap és Apa elutazik, gondolhatjátok, mennyi teendő van ezzel. A gyerekek totál össze vannak zavarodva, félnek, hogy nem látják többet Apát, meg mikor jön vissza, meg mikor megyünk mi ki hozzá. Nem tudunk ezekre válaszolni... vagyis annyit tudunk, hogy az érintett fiam szülinapjára szeptemberben hazajön egy hétvégére, de ez messze van még a gyerekeknek. Egyelőre nincs több utazásra pénzünk :(

Gondolom, a bizonytalanságnak köszönhetően, de szörnyű most minden a fiammal. Tegnap volt oltás, a dokink ugye azon az állásponton van, hogy nem érti, mi a baja a fiamnak, csak én kényeztetem el. Aztán ez odáig fajult, hogy a fiam tegnap annyira ellenállt, hogy konkrétan le kellett fogni kettőnknek és úgy kapott oltást, visított, rúgkapált, üvöltött. Aztán kapott egy fagyit és nem is emlékszik rá, nade akkor is kemény volt. Sajnos, ez az ő korában már nem elnézhető (6 éves lesz most), és magas is, nagyobbnak tűnik, az utcán is egyre többször van cikis helyzetünk, amiket eddig totál elnéztek, hiszen kicsi még. Már nem az... Érzem, hogy most jön a neheze a külvilág szempontjából. És sajnos, egyre ritkábban használ a rajz, a jutalom, megy a saját feje után. De a hangja ki tud kergetni a világból, ahogyan játszanak itthon, vijjogás, visítás, állandóan ráüvölt az öccsére, mert nem pont azt csinálja, amit mondott neki. Napjában 265ször szólok neki, hogy halkabban, ne üvöltsön, stb... a kártya sem segít, szerintem most ilyne passzban van. Jaj, tök nehéz.

Marcoverde, a fiad valami hihetetlen egyéniség, ahogy írsz róla, olyan érzésem van, hogy kifejezetten szórakoztató lehet vele élni :) Persze, tudom, micsoda nehézségek is társulnak ehhez az egyéniséghez, de biztos kárpótol titeket ez a fantasztikus humora és a megjegyzései! Nekem nagyon tetszenek a beszólásai :) Az én fiam semmi ilyesmit nem mond, hiába kommunikál tök jól, gyakorlatilag semmi nem érdekli a buszokon és járműveken kívül (most az olimpia is tetszik neki, azaz a tvben látott dolgok még érdeklik), így ilyen fantáziája sincsen, nincsenek különleges gondolatai, sem beszólásai, csak vicces, amikor a korához képest jóval választékosabban fejezi ki magát, de más nincs. Marciról eszembe jutott a Nézz a szemembe című könyv, az önéletírás, amiben egy aspi pasi ír az életéről és gyerekkorában csupa ilyen poénja volt, mint a fiadnak, aztán ezek még durvábbak lettek (nem volt semmilyen kontroll felette, nem tudták, hogy aspi), szívatta rendesen a népet, feszegette a határokat, ahogy Süni írta, csak elég durván :) Olvastad?
Oldalmegjelenítési idő: 0.653 másodperc