Marco: tegyél jelet legközelebb, vagy szólj, hogy irónia!

Végig mosolyogva olvastam, hogy de jó, hát sikerült... Nagyon sajnálom, hogy nem vállalták be Marcit, pedig tényleg nem lógna ki jelentősen a sorból szerintem. Ilyet más nt ovisok is mondanak, akik meg tényleg a tévéből hallják a kinyírlak és egyéb kifejezéseket. Remélem az állami oviban jobban sikerül a bemutatkozás. Amúgy sem értem, miért ne kavicsozhatna a gyerek.
Ágiviki: Mindenképpen szóljál szerintem is a szülőin, esetleg név nélkül említsd a gyerekeket.
Azért gondoltam, hogy waldorf, mert az unokanővérem kislánya is ilyen oviba jár, és ő is megpróbálta ezt a pedagógiai módszert a gyerekeinél. És kérdezte, hogy mi hogyan oldjuk meg a gyerekek között a konfliktust, mert hogy az ő óvónőik és ismerőseik ezt vallják, hogy hagyni kell, hogy a gyerekek egymást közt megoldják. De könyörgöm, hogyan oldják meg, ha nincs előttük minta!

Egy idő után rájuk lehet bízni, de szerintem csak azután, ha már kaptak ilyen szituációra egy adag megoldási javaslatot. Mert enélkül szerintem az ösztönök győznek, és az agresszív támad, a visszahúzódóbb meg pórul jár. Csakhogy ez nem az őskor, amiben élünk, és igenis egy kisgyereknek meg kell tanulnia, hogy hol a határ, és azt is, hogyan oldja meg a problémáit.