Labolen, hát le kalappal előttetek, szülők előtt, nem semmi, amit végigcsináltatok! Nem csodálom, hogy fáradt vagy... nekem a derekam 1 emelést sem bírna, nemhogy ennyit...
A kajás témához: csak nemrég olvastam itt, hogy gond van nálatok a kajálással. Nagyon sajnálom, ez szörnyű téma... Nekünk az ovi hozta a megoldást erre anno, azóta (koppkoppkopp) megszűntek ezek a kaja gondok, na meg az Ayres is rátett egy lapáttal, mert ez a hiperszenzitivitása csökkent és könnyebb volt rávenni erre-arra. És valahogy túllendült. De 4 évig a hajam téptem ki a válogatósságától. Meg a pépes őrülettől. 2 éves koráig nálunk is HIPP-en élt, az enyémet egyszerűen kiköpte, ebből viszont egy ültő helyében 2-t is megevett. Délelőtt 1, délben 2, délután 1.5, vacsora 1.5. Anyagi csőd volt, plusz a sinlac és a táp. Úgyhogy Szanya, minden elismerésem, hogy ilyen nyugodtan csináljátok ezt!
Szóval, annyira szeretnék, de nem bírok tanácsot adni az evéshez

Csak drukkolni tudok, hogy megoldódik! (ahogy Szanyáéknak is)
Ha Calcimusc-ot adsz neki, mindenképpen édes italba tedd és ne kevésbe, mert szerintem izzadság íze van. Fél deci vízbe oldva számomra az öklendezéssel volt egyenlő, de több folyadékban, édesben, nem is érezni.
Azt hiszem, utólag visszagondolva, hogy nekünk az Ayres ÉS az ovi volt, ami segített ezen a kajálási problémán túllendülni. Az ovis kaját mi ugyanis hazahoztuk, mert tejmentest kapott és a maradékot megkaptuk. Ételhordóban hoztuk-vittük és valahogy ez annyira tetszett neki, meg, hogy otthon eheti, amit az oviban kap amúgy is, hogy kötelezően az ovis ebéd maradékát kellett vacsoráznia is, mást nem evett. És itt a hangsúly az ovis kaján volt, már mindegy volt, mi van benne. Míg előtte kiköpte a húst, hozzá nem nyúlt a kenyérhez stb, ekkor már csak az volt a fontos, hogy ugyanaz legyen, ami az oviban ebédre volt. És az Ayres segített elkezdenie rágni, addig nem rágott. Ezek egybeestek, gyanítom, ezért sikerült túllendülnünk, mert pont jókor kapta a fejlesztést és az ovis ingerek is éppen jókor érték, ez mázli (amit előtte művelt, az tényleg katasztrófa volt, írtam is ide már, hogy a gyerek 1 évig fogyott konkrétan, állandóan beteg volt, már immunológushoz is kellett mennünk, de csak az volt a baj, hogy nem visz be tápanyagot és legyengült és ekkor kezdtem el játék közben a szájába adagolni a kaját, amikor nem figyelt - ez 2-3 éves kora között volt - és így tudtam visszaszedni rá a leadott kilókat, de a mai napig csontsovány). De még most sis, ha bébiételes üveget lát, szerintem mindenét odaadná, hogy azt ebédelhesse...