Marco: Az én fiam is beszélt, mozgása rendben fejlődött. Mi is elsiklottunk afelett, hogy félénk, hogy nem bírja a botmixer hangját, és hogy hibásan ragoz. 3,5 éves koráig ezek mind olyan átlagosak voltak. imádott könyvet nézegetni, szeretett az ölünkben ülni, tudta az abc-t két évesen meg a síkidomok nevét, és a számokat 12-ig. Ki gondolta, hogy nem csak egy nagyon félénk okos kisfiunk van, hanem van emögött valami!
Nekünk nagyon hamar született a húga, így igazán mi akkor kezdtünk csak el gyanakodni, mikor a húga utolérte őt, sőt némely területen meg is előzte. Akkoriban volt egy visszaesés is a fiamnál. Ha az nem lett volna, lehet mi is csak később megyünk szakemberhez. De az, hogy csak órákat feküdt egy sarokban, és nem beszélt velünk, az gyanús volt.
Igaza van Champnek, mások sokkal később kapnak diagnózist, mikor már tényleg le vannak maradva a korai fejlesztésről. Ti még időben vagytok bőven.
Szerintem a testtartást, és túlmozgásokat nem javította volna a tsmt sem. Nekünk nem javított rajta. Ha ideges repked. A húga meg toporzékol.

A kisfiad, már írtam, laikus szemmel egyáltalán nem feltűnően viselkedik, olyasmi mint Kimni kisfia. Teljesen jelen volt a találkozón, abszolút adekvát dolgokat mondott, és remekül elbeszélgettünk.
Én ezt hiányolom a fiamból, hogy néha teljesen nem odaillő dolgokat mond egy beszélgetésben, vagy látszik, hogy mennyire nem tudja elmondani, amit akar. Ilyenkor simán lecsittel, hogy akkor itt a vége, neki elege volt ebből a diskurzusból. Én azt várom már, mikor fog ez javulni. ÉS főleg a rikoltások. Ha valami nem tetszik neki, mint a sakál üvölt, mert tudja, arra valami történni fog.

És igaza van, mert arra mindig reagálunk...
A lépcsőfokos fejlődésről írt mondatok most nagyon biztatnak. Hátha mi is most csak itt üldögélünk, és csak lesz előbb-utóbb valami előrelépés.