Lezárom már a mai rókás sztorinkat, de egyet még muszáj leírnom. Meg kérdeznem... (bocs, hogy félig off vagyok)
A kicsi, a 4 éves NT egyszerűen nem nyugodott, egész nap ez volt a téma, vissza-visszatért. Volt, hoyg csak kérdezett ezt-azt, de volt, hogy odajött az ölembe és mondta, hogy nem tud másra gondolni, csak arra a szegény rókagyerekre. Aztán este rajzoltattam őket (szoktam), a napi eseményeket, mi tetszett nekik, mi fogta meg őket (imádják). A kicsi persze a rókát rajzolta le, de nem akárhogyan. Volt ott a róka, egy autó, amit egy egyszemű szörny vezetett

, aztán a róka hátán valami vonal, háromszögféle. Mi ez? Hát ez különleges dolog, ez megvédi a rókát, nem lehet elütni. Ez az autó az egyszemű szörnnyel jön, el akarja ütni, de nem tudja, mert ez megvédi a rókát és cserébe az autó összetörik.
Annyira imádom ezt a gyereket... A gyógypedjeink mondták már, hogy olyan hihetetlen nagy a különbség a két gyerek között, míg a nagy egyértelműen a spektrumon van, ha lehet ilyet mondani, a kicsi a spektrum közelében sincs, az ellenpólusa a nagynak.
A kérdés: az érintett fiam nem tud mit kezdeni az eseménnyel. Fel kell dolgoztatnom vele, tudom, hogy ez túl gusztustalan és borzalmas volt ahhoz, hogy elfelejtse. Annyira nem tud mit kezdeni vele, hogy semmit nem mond ezzel kapcsolatban. Hogyan segítsek neki feldolgozni? A rajz most nem jött be, nem kerültem közelebb hozzá, nem nyitotta meg a kapuit rajzra sem. Tudni érdemes, hogy túlérzékeny a nagyfiam, rendkívül fontos neki, hogy ne legyen baja senkinek, hogy minden rendben legyen. Tudom, hogy ez túl sok volt neki, de nem akarom benne hagyni így, ebben a formában, mert nem érti. Hónapokig fogja nyomasztani, ha nem sikerült kibeszéltetnem belőle vagy lerajzoltatnom, de egyelőre egyik sem sikerült.