LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10035

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Hát be kell vallanom, kicsit azért megorroltam rá, amiért otthagyta a gyereket. De igazából lehet, hogy én is elsétáltam volna valamerre egy idő után, mert hát ott van velük két felnőtt dolgozó, és Latka azért általában nem szokott ilyen dolgokat művelni, inkább a biztos dolgokat kedveli. Eszembe nem jutott volna, hogy ilyesmi előfordulhat.
Az viszont tény, ha ott álltam volna vele szemben, akkor tudtam volna szólni neki, hogy fiam óvatosan, ha leesel, vagy leugrasz, akkor kitörik a lábad. Vagy hogy most azonnal indulunk haza. Ebben mi szülők vagyunk a felelősek. :blush:
De most már mindegy, nem okolom a férjemet. Ami történt, megtörtént, legközelebb jobban meggondolja majd ő is, meg én is, hol hagyjuk ott egy kis időre, és hol nem.
Nem feszegettem amúgy a témát, Latka nem is volt hajlandó még beszélni róla. Majd ha készítek neki egy naplórészt erről, kiderül, hogy miért ugrott le. Hogy valakit utánzott, vagy valamit ki akart próbálni. Amúgy alul egy labdamedence volt, csak nem elég mély, ő meg magasan volt. Majd kiderül, mi volt az ok.

Eddig szépen fekszik, nem is akar lábra állni, mert fáj neki. Majd készítek neki oldalt, hogy mennyit kell feküdni, és nem állhat, mert eltörik a gipsz. Majd tévézünk, meg számítógépezünk...
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10036

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Labolen: hátha segít az, hogy mégis csak férfiből van, ő ugye nagyon betegek tudnak lenni! :) Mi nagyon régen voltunk fekvő betegek (le is kopogom gyorsan), de TV-vel, könyvvel, meg ágyban kajálással (azt nálunk tilos) sikerült vízszintesen tartanom. viszont nem volt két tesó, aki adja alá a lovat.
Hát, szép kis feladat lesz!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10037

labolen:
Nagyon sajnálom Latkát, jobbulást kívánok neki.

Azért a labdamedencét úgy illet volna megcsinálni, hogy ilyen baleset ne fordulhasson elő.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10038

Ha dolgoznék, se tudnám az óvodás fiamat sehova se vinni a nyáron, mivel a saját ovija is csak plusz két hétre fogadta, amikor még ott voltak a saját óvónénijei.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10039

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Bár remélhetőleg soha senkinek nem kell "gipsz van a lábamon" oldal, azért beraktam a dropboxba. Sok helyet nem foglal. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10040

Labolen

Nagyon sajnálom a kicsi fiadat ami történt. Nem lesz biztos könnyü fekve tartani én el sem tudnám képzelni Patrikot hogy lehetne.
Remélem hamar rendbe jön és nem fog neki fájni.

Bocsi de mostanában nem tudtam végig olvasni titeket csak bele bele olvastam ésnem tudom mi az a dropbox? hol van???

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10041

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Szia Kata!

Hogy ment a varratszedés? Jobban vagytok?

Labolen:
Van otthon színes nyomtatótok?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10042

• Glor
  • Glor profilkép
  • Nem elérhető
Labolen, nagyon sajnálom Latkát, gyors gyógyulást kívánok neki! Valahogy a gyerekek inkább nyáron kerülnek ilyen helyzetbe, télen kicsivel könnyebb lenne őket a szobába tartani, de hát nem mi rendezzük ezt se.
Nagyon el vagyok kenődve mostanság. Úgy látom, hogy Jázmin nem aspergeres, jobban érintettebb. Próbálom ezt feldolgozni és tudomásul venni.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10043

Glor:

Ilyen picinek még sokat változhat. Zolika kb 3,5 évesen ugrott meg a fejlődésben.
Miért gondolod, hogy érintettebb?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10044

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Katalyn: Dropbox sajnos csak azoknak elérhető, akik a szülőfórumon is részt vettek. Mivel sok személyes anyag is van fent, ezért nem nyitott.
Ha kéred, az oda feltöltött anyagokat át tudom küldeni levélben.

Glor: Nagyon sajnálom. :( De még mindig olyan kicsi a lányod, szerintem sokat fog javulni az elkövetkező időben. Gondolj arra, hogy azt szokták mondani hogy inkább 5-6 éves kor után mondanak biztosabbat a gyerkőcről. vagy legalábbis én így tudom. A kommunikáció nem javul továbbra sem, és amiatt keseredtél el?
Mert a dobozolás nagyon ment neki, én legalábbis így emlékszem rá.

Champ: Igen van nyomtatónk, kifejezetten emiatt vettük. Nem volt drága, a legolcsóbbat vettük azt hiszem. 10ezer volt. van bele utángyártott tinta is, de nem fogy olyan gyorsan azért. Nekünk nagyon bevált ez az én-könyv és naplózás, ezért mindent megér ez a lehetőség. Most is, megmutattam neki az oldalt, és már mondogatja is, hogy nem fog ráállni a gipszelt lábára, meg semmi gondja nem volt azzal, hogy zuhanyoztunk, pedig mostanában kiakadt, ha azt mondtam, hogy nem fürdünk, mert késő van. Szóval nekünk ez most rengeteget segít.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10045

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Glor:
A első alakalommal, szóban elhangzó diagnózis nekünk is az asperger volt. A beszéd elmaradása azonban nekem egyértelművé tette, hogy autista. Szerintem ezen ne rágódj! :) Teljesen mindegy, hogy hogyan hívják, Jázminnak nem a nevétől függ a problémája.
Nálunk Apa szívesebben mondja, hogy a fiam aspi, pedig tudja, hogy nem beszélt 5 éves koráig, tehát nem lehet az. Ő még kicsit tagad! :(
Nekem többek között az adott erőt, amikor ráébredtem, nem aspi a fiam, hogy a wikipédián azt írják az aspergerről, hogy ilyen gyereket nevelő szülők több stresszt élnek meg, mint a klasszikus autisták szülei. Szerintem csak azért, mert a kinek aspi diagnózisa van, attól talán többet várnak? :unsure: Vagy mert bizonyos területen kevésbé érintettek és jobban látják a különbséget maguk és az NT-sek között és gyötri őket a szülők meg ezt látják. Nem tudom, erre az tud válaszolni, aki aspit és autit is nevel.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10046

• piros.zsuzsanna
  • piros.zsuzsanna profilkép
sziasztok, az AOSZ ma megosztott egy filmet: Utolsó idők, nem tudom láttátok-e már, én most 1ször. Nagyon megrázó, de nagyon szép film. Pont beszéltünk erről a tesó dologról...ajánlom nektek is, de ha mélyponton vagytok, hagyjátok ki, mert nagyon szép, de rettenetesen szomorú...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10047

• piros.zsuzsanna
marcoverde: Sajnod nem tudokérdemben segíteni, vidéken élek. De el vagyok képedve, hogy ilyet csinálhat egy intézmény! Nagyon együtt érzek veletek. Én csak annyit tudok ovi ügyben, hogy nálunk is az volt, hogy a környékünkön nem volt önkormányzati ovi, a legközelebbi meg tele volt, igy óriási szerencsénkre alapítványiba vették fel, de za önkorm. a fentiek miatt az alapitványi díjat átvállalta, csak az étkezést kell fizetni (kb.13000 havonta). A jegyzőhöz kellett irni, meg az oktatási osztályra. Ráadásul a ti esetetekben a gyermek életkora miatt tanköteles (bár sni-nél semmi sem biztos, de ha igen), arra hivatkozhattok, hogy kötelesek ilyenkor neki önkormányzati helyet biztosítani...ilyenkor előfordulhat, mint nálunk is, hogy átvállalják az alapitványi díjat...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10048

• piros.zsuzsanna
marcoverde: és ez a rettenetes fogadó ovit nem lehet arra megkérni, hogy adjon elutasító nyilatkozatot...legalább ennyiben segithetnének. Vagy ők ragaszkodnának a gyermekhez? Mert ha ad elutasító nyilatkozatot, akkor kérhettek ilyet, mint champ, meg én...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10049

• piros.zsuzsanna
kimni: szerintem, nem kérdezhteik meg, hogy mi miatt vagytok jogosultak a kártyára. Semmi köze hozzá egy pénztárosnak! Marhára ne ő döntsön már a gyerek állapotáról! Hát nem kell elég szakértői, szakorvosi bisz-saszon átmenni, hogy ha már a baja megvan a gyereknek valami támogatást is kapjon!!! :angry: elképesztő javaslataim lennének miket mondtam volna neki :evil:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10050

• Glor
  • Glor profilkép
  • Nem elérhető
Jázmin beszédértése még mindig a nullával egyenlő és addig, míg ez nem javul, szerintem nem fog beszélni. Nem javult a rombolás sem, mindent levág, megrág, megtép. Újabban előfordul, hogy magát harapja, azt már tudja, hogy engem nem lehet, és ha éppen más nincs a közelben akkor a saját kezébe harap. A dobozolás megy, az értelmével szerintem nincs baj. Arra viszont, hogy miért karattyolunk nem jött rá.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10051

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
P.zsuzsa: Én láttam! Kb. 1 éve! Hihetetlen jó! Ez is egy olyanmagyar film, ami sokkal nagyobb nyilvánosságot érdemelne!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10052

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
P.Zsuzsa: Azért kérdezik meg, mert egy asztmás is ugyanilyen kártyát kap, annak meg nem jár a kedvezményes belépő. Ezért viszem én a mák-os igazolást, akkor nem kell kérdezni semmit, ott van a szöveg.
Igazából kéne egy külön kártya a különböző fogyatékkal élőknek, és akkor nem kellene kérdezgetni semmit. De ez most nincs.
Konkrétan a Veszprémi állatkert nekünk is hol ad, hol meg nem. volt, hogy csak a gyereknek adtak, felnőttnek nem. Pénztáros válogatja.
Voltunk az esztergomi Duna-múzeumban (mindenkinek ajánlom, nagy élmény volt!), mutattam a papírt, egyből mondták, hogy akkor csak egy felnőtt jegy kell, de azt is kedvezményeset adnak, mert hát ugye ott volt még a két kisebb is velünk... Úgy megsajnáltak minket ott, hogy három gyerek, mind kicsi, és az egyik még autista is! :D Viccet félretéve, aki tud, menjen el oda, nem véletlenül lett valamikor az év múzeuma!

Glor: Kívánom, hogy minél hamarabb javuljanak a dolgaitok! Mennyi idős most Jázmin?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10053

• Glor
  • Glor profilkép
  • Nem elérhető
Novemberben lesz három.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10054

• piros.zsuzsanna
lablen, nagyon sajnálom a gyermeked! Jobbulást, és sok kitartást, mert ebben a melegben a gipsz nagyon kényelmetlen tud lenni...szegényke...
Oldalmegjelenítési idő: 0.132 másodperc