LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9646

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Nálunk azért még mindig a malac a kedvenc állat! :)
Az állatkertekben is mindig a háztájikat kell megkeresni, mert ott van a malac. A miskolci vadasparkban simán bemászott volna a kis mangalicák közé. Ha egyszer lesz kertes házunk, azt hiszem nem csak kutya meg macska lesz, hanem törpemalac is!
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9647

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Champ: Azt hiszem apát nem a cicáról kéne meggyőzni, hanem egy tengerimalacról v. törpedisznóról akkor! ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9648

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Sünöcske:
Jól ráéreztél, apa egy éve szemezget a törpe sün(disznó)val!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9652

Kisstim, a neurofeedbackről kaptam e-mailt.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9656

Viki, köszi!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9665

Kész a cikk! Beletenném a képeket, de még hiányzik 4 engedély!
Légyszi, írjatok egy igent vagy egy nemet (aki eddig még nem írt).

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9666

Érdekes cikk: index.hu/tudomany/egeszseg/2012/07/25/ap...rcolnak_a_gyerekben/
Leginkább ez: "Különösen azon agyterületetek génjei imprintálódtak, amelyek a szaporodással, a táplálkozással, a fájdalomérzéssel, a szociális viselkedéssel és a motivációval kapcsolatosak." "az ivarsejtképződés során történő imprinting felülíródik az egyed fejlődése során; tehát az nem egész életre szól, mint ahogy eddig gondoltuk, hanem dinamikusan változik az élet során."
Ha ez valóban így van, akkor viszont lehetséges bármilyen pozitív változás!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9669

Nagyon jó a cikk, és nagyon örülök, hogy megosztották a képeket is velünk - klassz szülinapi buli lehetett :) Kár, hogy nem lehettünk ott.

Gratulálok az 1 évhez, nekem is elmondhatatlanul sokat segítettek, értékes hónapokat spóroltam meg azzal, hogy tudtam, hová forduljak,mire figylejek, mit olvassak..
3 fiam van

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9670

Bringa, köszi! :)
Tényleg kár, hogy a vidékiekkel nem nagyon tudunk találkozni. Majd valahogy megpróbáljuk ezt is leszervezni.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9671

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Szanya, én is gratulálok a cikkhez, a fórumhoz, az auti.hu-hoz.
Nem győzöm megköszönni, mennyire sokat jelent számomra a sok info, ami itt egy helyen összegyűjtöttetek és a sok kedves barát és szülőtárs, akikkel itt összismerkedtem!
:kiss:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9672

Tomger, Ti is rengeteget tettetek hozzá! Annak ellenére, hogy itt nincs jelölgetés, ez egy igazi közösségi oldal lett. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9673

Csatlakozom az előttem szólókhoz.

Gratulálok az 1 éves évfordulóhoz!

Tényleg elmondhatatlan az a segítség, és információ, amit itt a honlapon kapunk, és különösen jó, hogy ilyen a támogató közösség alakult ki!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9674

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Én is gratulálok az elmúlt egy évhez!
E nélkül a honlap és főleg a fórum nélkül, mi még mindig a nagy semmiben lebegnénk, mint a kezdetekben. Nem tudnék semmi konkrétat a fejlesztésekről, a vizuális eszközökről. Most meg, a fiam legnagyobb örömére, elkészült az én-könyvünk, aminek alapjait innen tanultam meg. És a szülőtalálkozók is nagy lökést jelentettek mind a fejlesztés, mind a lelkesedésem és kitartásom terén.
A fórum nemcsak ismereteket közvetít, hanem ami szerintem ugyanolyan fontos, megadja azt a felbecsülhetetlen érzést, hogy nem vagyok egyedül! Közösséghez tartozom, ami segít, megtart, és megbecsül. Köszönöm szépen!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9675

Kisstim, Labolen, köszönjük! Örülök, ha így gondoljátok! :)
Ha pedig a köszönéseknél tartunk: hadd köszönjem meg a férjemnek, hogy létrehozta a portált és ezzel megteremtette a lehetőségét mindannak, amit összeraktunk rajta. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9676

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Szanya !
Igen , köszönet a férjednek , az oldal létrehozásáért , és hogy türelemmel veszi az újjabnál újjabb fantasztikus ötleteidet és nem akad ki . :)

Anyukák és Apukák !
Mindenkinek írom ezt a mondatot!

Szuper szülöi kis közösség alakult ki , köszönet érte nektek !
1 éve erre nem is mertem gondolni, hogy ennyire összetartó jó csapat leszünk. :)

Szanya !
Fiam imád utazgatni, részemről oké a vidéki találkozó is .

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9677

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Szanya:
Köszönjük a Fórumot, a cikket, férjednek az oldalt, Labolennek a vendéglátást (még egyszer)!

Mindenkinek:
Én még soha nem csatlakoztam semmilyen fórumhoz, csak a közösségi portálon élek virtuális életet.
Nagyon örülök neki, hogy pont ez a netes közösség fogadott soraiba, és néhány hetes fórumozás után lehetőségem is adódott néhányotokkal személyesen is találkozni. Szerintem nagyon büszkének kell lenni magatokra, hogy egy év alatt idáig eljutottatok, ennyit tudtatok segíteni egymásnak. Labolen mesélte, hogy ő gyakorlatilag innét nevelgeti, fejleszti L-t, minden infót itt talál meg, gondolom nincs egyedül ebben a helyzetben.
Én elképesztőnek tartom, hogy bár ugyanabban a kicsi országban élünk, mégis mekkora különbségek vannak a srácokkal kapcsolatos fejlesztési lehetőségeket, az oktatást és a juttatásokat illetően! Sokkal egyszerűbb lenne, ha a jogszabályok területi eltérések nélkül egységesen működnének mindenhol az országban. Szép álom, de a lényeg, hogy van ez az oldal, ez a klassz ki közösség, és jóban-rosszban nagy az összetartás! :)

Még egy hatalmas gratula mindenkinek! :(

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9678

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Champ: Azon én is meglepődtem, hogy tőlünk csupán 50 km-re mennyire máshogy mennek a dolgok... Hogy nevelési tanácsadóban kaptok fejlesztést! :ohmy: Nálunk meg élből küldtek el, hogy ők aztán biztos nem, de senki más sem fog a fiammal foglalkozni. Legfeljebb, ha kiveszem az oviból, és akkor is csak 5 éves koráig. Na persze...
Ég és föld a különbség a városok között. Mikor a Vadaskertben azt mondták, hiába lakunk Pest közelében, jobban járnánk, ha Békéscsabán laknánk, nem akartam hinni a fülemnek! :(

Bocs a hirtelen témaváltásért! :D

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9679

• Dreamer
  • Dreamer profilkép
Labolen, mi Fehérvárra járunk, és van olyan pesti gyerek, aki oda jár le.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9680

Edina, mindenképp leszervezzük, vagy úgy, ahogy korábban mondtam, vagy máshogy, majd meglátjuk a lehetőségeket.

Champ, nagyon elszomorodtál! Félrenyomtad? :laugh: Örülünk, hogy csatlakoztál a csapathoz! :)

Labolen, minket is elhajtott a NevTan. Pedig még nem jártunk oviba se. Simán küldtek a Koraiba, ami fizetős.
Na igen, de nem akármit mondott, hanem Békéscsabát, mert ott az AutPont Alapítvány nagyon ügyesen menedzseli a dolgokat!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9681

• Dreamer
  • Dreamer profilkép
Ezt most találtam:

www.origo.hu/itthon/20120723-negyven-eve...ztatasra.html?beuszo
ncsszi.hu/palyazatok-1_2/aktualis-palyaz...28csp-pk-12%29-4_319

Pályázni lehet több család közös nyaralására, és előnyben részeseül az a pályázat, amiben a családokban fogyatékos gyermek is él.
Oldalmegjelenítési idő: 0.563 másodperc