LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9606

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Szanya!
Én névvel vállalom , hogy elküldjenek a ..... :laugh: :laugh: :laugh:

Marcoverde
A lócitrom nálunk is hasonló hatással volt a fiamra. :laugh:
De sikerült felkönyörögnöm a gyerekszigeten mindkét gyereket a lóra.
Ezek után azt mondták, köszönik de soha többet.
.Máté azt mondta -Kicsit jó volt , de nem kell több . :laugh:

Szanya
A ló inkább , a Delfinterápiát nem javaslom ,Máté kiakadt és nagy csalódás volt neki ,
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9607

HáromMackó, igen, néha, de akkor is úgy, hogy ez milyen vicces "izé". Az állatkertben meg totál nem érdekelte más, csak a játszótér. A kutyáktól meg fél.

Marcoverde, azt hiszem, a higiéniával sose lesz gond a fiadnál. Ez egyébként jó dolog! "Csak" meg kellene találni a középutat.

Edina, én nick mögé rejtőzöm, sőt még a paplant is a fejemre húzom. :silly:

Nekünk nem nagyon jön számításba a ló, mert ha olyan allergiás rá, mint én, az dráma, inkább nem próbálom ki, csak azért érdekel, hogy másnak bejöhet-e. Delfinterápia csak akkor jön szóba, ha felülhetünk rájuk. :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9608

@Edina,

Delfinterápia? :blink: Lehet,hogy csak én nem tudok rá jó helyet, de eddig azt hittem ez milliós tétel.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9609

Marcoverde, az igazi az biztos annyi, de ez delfinhang csak.

Ha valakinek van még képe, akkor küldjétek, mert lassan befejezem a cikket. A képeket először körbeküldöm mindenkinek engedélyezésre.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9610

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Sziasztok!

Kicsit kimaradtam a pezsgésből! 2 napig horgásztunk és hiába cipeltem el a gépemet, nem volt net.

Labolen: enged meg, hogy így egy kicsit megkésve, de annál nagyobb KÖSZÖNÖM-öt mondjak, mondjunk mi a buliért! Nagyon jól éreztük magunkat, még ha nem is maradtunk túl sokáig. Bocs, hogy olyan korán rátok rontottunk, de így kicsit tudtunk nyugodtan beszélgetni. Engem meglepett, hogy a gyerkőcein ellátásában mekkora különbségek lehetnek attól függően, hogy hol lakunk! Zalán és Latka sokat játszottak együtt, azt hiszem be kell szereznünk egy parkolóházat! :) A tortát hugi ette meg! Ő is köszöni!

Sünöcske: jó volt veled újra találkozni és látni, hogy még mindig olyan életvidám vagy! Üdvözöljük a fiúkat is!

Ágiviki: Mimi nagyon édes, szép kislány, olyan helyesen köszönt nekünk, amikor együtt megérkeztünk! Legközelebb biztos jobban bírja majd!

Marcoverde: Köszi a kedves szavaidat a fiamról! Szerintem a hajós szitut a srácok jól lerendezték, nem volt az olyan nagy gond! Kár, hogy a rock zenéről nem dumcsiztatok, Zalánnak nagyon tetszik az avatárod! (Meg a rock! :laugh: )

A gyerekekről: én a fejemben előre levetítettem egy filmet a lehető legrosszabb helyzetről, csak úgy felkészülés képen. Hát, semmi sem úgy volt! Édesek, aranyosak, ügyesek, önállóak voltak, óvodai nyílt nap hangulat volt!

Edina: Máté nagyon klassz kissrácát, tetszett a beszólása Labolenék házáról! :)

Sajnos nem tudtam megjegyezni mindenki nevét és beszélgetni sem tudtam mindenkivel, de majd legközelebb pótolunk!

Megkaptam az értesítést a képekről, készülök megnézni!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9611

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Megnéztem a képeket! Jók! Mi nem kívánunk egyet sem töröltetni! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9612

Champ, már kezdtem aggódni, hogy hova lettél! De eszerint rendben hazaértetek. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9613

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Köszi Szanya, aranyos vagy!
Bíztam benne, hogy mivel céges nyaralóba megyünk, lesz net, de nem jött be. Ismeretlen wifi-re nem mertem felcsatlakozni!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9614

Szanya, Mimit egyáltalán nem érdeklik az állatok pedig van kutyánk és macskánk is. A kutyára ügyet sem vet, Cicust néha "macerálja", pl megnézi belülről a fülét :laugh: Egyébként számontartja Cicust, tudja a nevét is.

Jártunk lovasterápiára, pontosabban gyógypedagógiai terápiás lovaglásra.
Azért mentünk el, mert Mimi tavaly nyáron meglátott a Duna parton egy lovat és elkezdett futni utána, majd amikor a ló megállt és ő utolérte fel akart mászni rá. Hát persze hogy elvittük lovagolni. Mindenféle gyakorlatokat csinált a lovon(pónin) ülve, de elég hamar megunta sajnos. Négy hónapig lovagolt hetente egyszer. Ha csak lovagolnia kellett volna, és nem csak körbe-körbe vezették volna a pónit, akkor jó lett volna neki. Ha lesz ilyen lehetőség akkor azt is kipróbáljuk.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9615

Viki, a fiam is érdekes módon, bár a beszédértése nem jó, a macskát mindenféle néven tudja azonosítani. A nevén is, meg úgy is, hogy cica vagy macska. Ez tök fura, hogy milyen keveset ért meg, mégis, amit megért, annak a szinonímáit is tudja.

Akkor eszerint nem vált be állatok iránti érdeklődés felkeltésére a ló. Azt egyébként nem csodálom ha unta, hogy körbe-körbe megy. Ha kicsit nagyobb lesz, mehettek vele normál magasságú lóra, és azt vezetheti száron a lovász a prérin amíg bírja... :cheer: Emma azt mondta, hogy olyan hatású kb. mint a TSMT.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9616

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Ágiviki:

Én évekig lovagoltam, a gyerekek mellett sajnos már nem fér bele az életembe.
Ha normális lovardába mész, nem ültetik fel rögtön nyeregbe a lóra. Mindenki futószáron vezetéssel kezdi egy speciális nyeregben (voltizs heveder)(20 évesen én is!)és tornagyakorlatokat végez lépésben, ügyesebbek egy idő után ügetésben, sőt vágtában. Ez a voltizsálás, a legjobb és nélkülözhetetlen alap a lovagláshoz. Kicsi gyerekeket egyébként sem szoktak nyeregben lóhátra ültetni, max így, hogy fogják a kötőféket és sétálnak vele. Az én oktatóm annó azt mondta, hogy 9-10 évesen lehet önállóan nagy ló hátára ülni. Ha terápiás lovaglásra mentek (abban a loviban, ahová én jártam volt ilyen), ott is voltizsálás lesz.
Az én fiam és lányom is szeretik a lovakat, ha valahol látunk és megülhető, akkor mindig lovagolnak (a FB vannak róluk lovas képek), de tudom, hogy max annyit javít az autik állapotán, hogy önbizalmat ad, javul a mozgás koordináció, és ha megszeretik, akkor lesz egy egészséges hobbijuk. :( Sajnos csodákat a lovak sem tudnak tenni a srácainkkal, de remek időtöltés, ha sikerül megszerettetni velük! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9617

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Champ: Jó volt nekem is látni benneteket még apcira lettem volna kíváncsi. Egész végig azon csodálkoztam milyen nagy lett a fiatalember pedig az enyém is nőtt. Szembesültem, hogy repül az idő. :angry:

Állatok: ez az ami nélkül Andris meglenne, ha nem fogyasztaná őket. :whistle:

Nekünk vmi kis vidámpark szerű kéne a kertbe, mint TSMT. Kis hullámvasút, körhinta, dodzsem..stb Edina: én azért még mindig szeretnék egy igazi delfint!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9618

Szanya, igen a lovaglás idegrendszerérlelő hatása is közrejátszott abban, hogy próbálkoztunk. És később talán még fogunk is.
A beszédértés nálunk az egyik legnagyobb gond, de élrdekes, hogy Mimi is
elég rugalmas ebben. Ha egy szót ismer, és nem túl hosszú a mondat, akkor tuti megérti mit szeretnék. És nem gond az sem ha máshogy mondom ugyanazt, pl. kérem, add ide, ideadod? De a macska szót még nem ismerjük :)

Champ, minden rendben volt abban a lovardában ahová a gyerekeimet vittem és én sem engedtem volna, hogy rögtön "lovagoljon" Mimi. A fiamnak ráadásul tériszonya van, először a pónin is szédült :laugh: A gond az, hogy Mimi unta a körbe-körbe lovaglást, szerintem ő úgy szeretett volna menni, ahogy mögöttem ül a biciklin, hogy nézelődik közben, változatos amit lát, fúj a szél, stb. Na, ez még arrébb van...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9619

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Állatokról:
Nálunk minden érdekli Zalánt, kb. 3 percig. A cicákat különösen szereti, tovább lekötik, csak egy kicsit néha durva velük. Nem akarja bántani, de valahogy mindig a nyakukat sikerül elkapni. :( Meg a tappancsok! Nagyon tetszik neki a macsekok tappancsa. :)
És a hüllők! Azok nagyon menők nálunk! ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9620

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Viki: akkor üljetek fel együtt a lóra! Nagyon szuper! Az én srácaimnak is az volt a kedvenc, amikor ők ketten vagy velem felültek! Ki tudja, lehet, hogy te is megszetered! :)
Azt, hogy a mozgáskoordinációt is fejleszti, én a saját bőrömön tapasztaltam, és biztos, hogy van gyerkőc, aki jobban élvezi, mint a sima TSMT-t!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9621

Champ, igen erre én is gondoltam, hogy együtt üljünk fel, de ahhoz előbb nekem kellene megtanulni stabilan ülni a lovon. És inkább a ló mint a hüllők!
Kirándultunk a Merzse mocsárnál és ahova csak léptünk gyíkok szaladtak szét.
Erre Mimi, aki még nem látott gyíkot mondta: "béka, béka". Frászt kaptam! Békafóbiám van!(Bár a béka kétéltű... De a hüllőket sem csípem..)

Voltunk már Seholszigeten is, mindenkinek ajánlom, ott lovaskocsiztunk Mikuláskor a hóban! Nagyon szuper volt!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9622

champ:
A cicák mancsa tényleg jól néz ki. :)

Zolika sokat szokott beszélgetni a szomszéd kutyákkal kerítésen keresztül, de ha az utcán megugatja egy kutya megugrik és megijed, mondjuk szerintem ez érthető.

A hétvégén voltunk a keresztanyámnál, megkérdzetem a fiamat ma, hol voltunk a hétvégén, hova utaztunk. A válasz : Vacak kutyához (nem így hívják, de ő elnevezte így), és a cuki babához (a unokahúgom kisbabája).

Ez az állatos dolog engem is érdekel, mert ha tudható, hogy használ nekik, akkor örökbefogadunk egy cicát. :)
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9623

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Viki:
Nőtincsen? Nálunk is be van tervezve! Oda mentünk volna nyaralni, ha apával kapunk együtt szabit. :(
Az én fiam még halott állatokat is összeszedi. :sick:
Kaptam már ki a kezéből döglött feketerigót, meg lapos erdei siklót! Mindet állatorvoshoz akarja vinni! Az a baj vele, hogy semmitől sem fél: kapta már meg tacskó is, akinek túl közel ment a kölykeihez, de mivel nem fájt nek, csak nevetett rajta. Mindig attól tartok, hogy a nagy vakmerőség miat ne legyen mondjuk egy komolyabb macska támadás, mert akkor tuti vége a nagy érdeklődésnek. Mondjuk most a horgászásnál a halak nem érdekelték. Csak arra volt kíváncsi, hogy a macska hogyan eszi meg a halat.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9624

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
3Maci:
Én tutira veszem, hogy jót tesznek az állatok! Az is rendszeres elfoglaltság, hogy gondoskodni kell róluk. Nekem mindenféle volt, amíg gyerek voltam, ami tartható a panelban, kivéve a szőröseket, azt apukám nem szerette. Volt két ékszerteki, halak, zebrapintyek és sikló is. Meg egy-egy napra levelibékák és süni is!
Én egy macskát simán bevállalnék a 64 m2-re, mert ők bírják, hogy a nap nagy részét egyedül töltik, a gyerekek meg amúgy is macskapártiak. Zalán imádja a dorombolást is, és ha jól bánna vele, akkor lenne sok-sok dorombolás! Ez már csak apán múlik! ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9625

Ühüm, Nőtincsen. Szuper volt! Ha egyszer összejön menjetek el! Mi is szeretnénk megnézni hó nélkül :P
Oldalmegjelenítési idő: 1.059 másodperc