Marcoverde:
Az öcsém gitározik, van neki akusztikus és elektromos gitárja is, a fiamat nem lehet egyedül hagyni a hangszerekkel, mert tépi a húrokat!

Mi a főnévből ige képzést hangszerekkel tanultuk: képeket mutattam neki pl: zongoráról és megkérdeztem, hogy mit lehet csinálni a zongorán, ő meg válaszolt, hogy zongorázni. Mikor a gitárhoz értünk ez volt a válasz: rock zenét!

Szereti a gyerek zenéket is: Alma együttes, Halász Judit, 100 Folk Celsius, Levente Péter-Gryllus Vilmos, ők a nagy kedvencek! Most a "Szívós szemű Márta" a favorit, kívülről fújja az egészet!
Kb. 4 éves korától figyeljük, hogy mennyire muzikális alkat. A baj csak az, hogy néha attól borul ki, ami egyébként nagy kedvence. Néha együtt énekelünk, 5 perc múlva meg üvöltve befogja a szám, hogy hallgassak el.
Van a közelünkben egy zeneiskola, oda minden alkalommal be akar menni, ha elmegyünk az épület mellett. Én szívesen hordanám zongora órákra, mert úgy gondolom, azt könnyebb megtanulni, mint a pengetős húros hangszereket. Az oviban van zongora, folyamatosan klimpírozik rajta. Óvónénik nagyon örülnek, mert jó gyakran kell hangoltatni.