LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9626

Ja, és Mimi a bogarakat szereti.... Szétnyomni :dry:
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9627

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Mi augusztusra előirányoztuk a nyíregyházi állatkertet! Már egy éve szeretnénk oda eljutni, remélem most összejön!
A Tisza-tavi ökocentrum is tervben van, talán majd az ősszel!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9628

• Glor
  • Glor profilkép
  • Nem elérhető
Szép estét mindenkinek!
Kimni, nagyon várom már, hogy gyertek, kisétálunk a Sina Simonos játszótérhez!!!!! Feltétlen szólj mikor alkalmas!
Viki, veletek is szívesen játszótereznék, Jázmin több mint 2 hete nem borult ki sehol sem. Bevallom, kicsit szándékosan feszegettem a kis idegeinek a határait és csak azért is vittem a Nagymamákhoz (ott borult ki a legtöbbször, számunkra érthetetlen módon) és láss csodát már ott is remekül elvan, szerencsére, mert Anyósom és a Dédnagymama már teljesen kétségbe voltak esve. De hogy mi volt a baj, arra az óta sem jöttem rá!
Szanya az állatos témához:
Egyre jobban ufónak érzem magam, megdöbbent néhány szülő hozzáállása a gyerekéhez, a neveléshez meg az élet dolgaihoz úgy egyáltalán!
A háromszéki játszótér körül szokott bolyongani, egy egészséges, kövér, fehér -vörös tarka macska. Nagyon kedves szelíd dorombolós fajta. Lehet, hogy már ti is találkoztatok vele!A gyerekek kiszúrták és mind odasereglett a kerítéshez megnézni, a Cica meg odasimult a kerítéshez, hogy simogassák meg. Örültek neki nagyon az apróságok. Erre 3 anyuka, fennhangon, hogy ez a büdös macska betegségeket terjeszt és a kedves gyerekekre vadászik, és már többször elzavarták és megint itt van! Az egyik „hős” apuka pedig fogta magát és megdobálta ringlóval a cicát. A felháborodástól szóhoz sem jutottam! Komolyan arra kell tanítani a gyerekeket, hogy az állatokat meg kell dobálni! Nem akartam a gyerekek előtt lehordani az apukát, de csak egy pillanatra ne legyen a közelbe egy apróság sem. Amit az tőlem kap, nem teszi zsebre!!!!
Elhiszem, hogy egy anyuka nem örül, ha ismeretlen állatot simogat a gyereke, de hát meg lehet mosni a kezüket, ott van a játszótéren a kút!
Jázmint sem érdeklik nagyon az állatok, kivéve a galambokat és madarakat. A Bogyó és Babócában gyakran feltűnnek a madarak, azokat az epizódokat különösen szereti. A nagymamáék puli spániel keverék kutyusa csak akkor érdekes, ha meleg van és liheg, mert akkor a csomó szőrből előtűnik a rózsaszín nyelve, az vicces. Múltkor majdnem megharapta!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9629

Glor, ez elképesztő! :ohmy: Szerintem arrafelé már több cicát is láttunk, konkrétan erre nem emlékszem. Ráadásul ha kövér, akkor ott lakik valamelyik kertben, nem egy kóbor állat! De ez a szöveg, hogy a gyerekekre vadászik! Meg fogja érdemelni az apuka, amit kap! :evil:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9630

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Szanya, az én fiam extrém fél minden állattól, de erről már többször is írtam. Viszont megállás nélkül szivatjuk szegényt, szerintem szép lassan leépítjük majd ezt a félelmet egy sima nem szeretemmé.
A Dropbox képeket megnéztem, jók.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9631

• Glor
  • Glor profilkép
  • Nem elérhető
Képzeljétek: gondoltam megerősítem bilis projektet egy kis jutalmazással. Nagy nehezen találtam, egy olyan bio gumicukrot amiben nincs guar-gumi, fényezőanyag, aromák és társai, de csak játszik vele, véletlen sem kóstolná meg! Ami azért érdekes, mert a tojáshéjat lopott múltkor a pultról, ezerrel rágta, ma pedig egy hagymát csent el és azt is eszegette. Az a baj, hogy nekem nagyon bejön a gumicukor a fél zacskóval már megettem.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9632

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Glor ez tényleg vicces. Pedig annyira jó lenne valami extra jutit találnod, hihetetlen mire rá nem tudom venni 1-1 szem cukorral. Most ebben a 2 hétben csitulni látszik a fürdés iránti ellenszenv is, mert a kád belső oldalán mindig ott várja egy cukorka.
Sajnos az asztali feladatozást már nem sikerül azzal sem elég vonzóvá tennem, most muszáj lesz beújítani valamit, mert nagyon uncsi vagyok már. De lehet hogy egy hónapot úgy ahogy van nem csinálunk semmi ilyesmit. Jövő héten úgyis jön haza a nagytesó...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9633

Tomger, nekem is az a véleményem, hogy erőltetni kell, de a családom nem örült annak az ötletemnek, hogy simogassunk kutyákat az utcán.

Glor, örülj neki, hogy Jázmin az egészséges életmód híve. :cheer:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9634

• mimmo
  • mimmo profilkép
Sziasztok!

Végre eljött az én időm is. Kicsit a géphez tudok jönni.
Megnézegettük együtt a találkozóról készült képeket. Ádám is nagy örömmel figyelte, mutogatta.

Mi is köszönjük nagyon a lehetőséget és a kedvességeteket, Labolen!
Külön köszönöm, hogy olyan kedvesen és természetesen néztél rám a "spájzi incidens" után. Egy másodperc alatt, gyakorlott anyai rutinnal oldottad a helyzetet. Így legalább én nem éreztem annyira kellemetlenül magam. Ha nem te állsz ott, és nem azzal a tekintettel, biztos én is elsírom magam. Elég volt, hogy Ádám nagyon elszomorodott. De sikerült azért túllépnie rajta.

De a lényeg az, hogy mindketten nagyon jól éreztük magunkat. És szerintem szívesen gondolunk vissza erre a délutánra.

Már annyian dicsértétek a gyerkőcöket (amivel én is egyet értek :) ), hogy én most erre külön nem térek ki.
De szeretném a szülőket megdicsérni olyan szempontból, hogy mindannyian díjat érdemelnétek "odafigyelésből". És ezt nem csak azért, ahogyan a gyermekeitekhez fordultok, hanem azért is, ahogyan egymás felé. Öröm volt látni, és érezni is azt az odafigyelést, őszinte érdeklődést, ami egy-egy rövid kis beszélgetést is áthatott. Még a képeken is átsugárzik ez. Köszönöm

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9635

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Szanya, lószőrre allergiás vagy? Macskára meg nem? Bocs de totál nem értek a léguti allergiákhoz, de emlékszem hogy Ti még ezen a vonalon is szívtok...

Attól függ milyen kutyát nézel ki az utcán, inkább rendszeresíteni kellene 1 konkrét kutyust :)
Az eröltetés nálunk olyan szinten megy, hogy ha bármi adódik azt kihasználom. Nálunk a családom énfelém eső része biológus és orvos. No ezek (unikatesó a szomszédunkban pl) most éppen imátkozósáskát tartanak. Ma is sétáltatta a kezén az unokatesó ezt a kis édes állatkát. Most Gergő már csak akkor kezdet sikítani, amikor az unokatesó kb 2 cm-re tette az arcától.
A vidéki nagyinál malacok és csirkék vannak a napirenden. Ezekhez én vonszolom oda. Macskák az udvarban szabadon. Kb az első 10 percben érdekesek, aztán már levegőnek nézi őket. Bezzeg ha traktor megy az utcán akkor mindig egyből a kapuig rohan, nem kell szólni...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9636

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Mimmo, de jó hogy itt vagy. Még nem sikerült elindítanom a CD-t és csak egy ici pici segítség kellene apától, de elaludt... Nagyon remélem hogy reggel munka elött sikerül rávennem, hogy odafordítsa a fejecskéjét 1 percre

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9637

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Champ.
Most még vissza is fogta magát Máté , a Korai fejlesztőben a mainapig sztorizgatnak a beszólásairól. :laugh:

A legemlékezetesebb mikor a terhes gyógyped. ívott egy pohár vizet .Máté rászolt nem akarta engedni , mert megfullad a baba. :laugh:

Marcoverde
A delfin terápiát úgy képzeld el, hogy egy szobában szól egy alap zene és benne a delfin "vísítások" , a gyerekek közben rajzolgathatnak .
Az Én fiam a szószerinti értés miatt , boldogan ment be a terembe , várta a delfint és a vízet , mikor ezt hiába várta vísítva és dühöngve jött ki.
Sose többet nem vették rá . Ekkor megtanulta mi is a becsapás. Az Ő olvasatában.

Labolen.
A vasútért voltunk Tescóba , régió játék , müller , nincs sehol.
Egy ideig lesz indok BKV-ézni . :laugh: :laugh:

mimmo
mindig jó hallani egy szakember véleményét . :) :) erőt ad folytatni, mert akkor csak jól csináljuk a dolgokat .

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9638

Mimmo, ezt nagyon szépen megfogalmaztad, és teljesen fedi a valóságot!

Tomger, a lószőrre brutálisan, a kutyára eléggé, macskára csak minimálisan, nem zavar itt a lakásban. A gyereknél csak macskaallergiát mutattak ki, de hozzátette az orvos, hogy azért, mert még más állatot nem fogdosott meg. Úgyhogy simán lehet allergiás a lóra. (A macskára kevéssé lehet csak allergiás, mert csak szezonálisan tüsszög, most pl. nem - igaz viszont, hogy folyton kapja a Zyrtecet.)

Sajnos a családban csak egy jó nagy és ugrálós kutya van, attól kapott frászt annyira, hogy már a kicsiktől is fél.

Uhh, sáska. :sick: A traktor nálunk is beválna, de a malac meg csirke egy percig sem.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9639

• mimmo
  • mimmo profilkép
Tomger!

Remélem, működni fog. Eddig egy kivétellel mindenkinek sikerült. Amiatt is olyan rossz érzésem van. :blush: De majd igyekszem kitalálni neki is valamit.

E-mailben majd értekezünk róla.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9640

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Glór
Akkor szerencsére neked bevált a gumicukor jutalom. :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9641

@ Champ

Hahá :laugh: Simán! Majd egy legközelebbi alkalommal akár hallgathatunk Zalánnal egy kis Rage Against the Machine-t ,de lehet Deep Purple, vagy Pink Floyd is ,ha a klasszikusokat szereti :) (Azért remélem lecsúszik még neki a Gryllus is,vagy vmi más gyerekzene)
Gondolkoztatok esetleg azon, hogy beíratjátok akarjátok vmilyen hangszerre? Ha ilyen rocknroll-kedvelő, biztos nem utasítaná el a gitárt:)
Marci inkább a zongorát favorizálja; szereti ,ha elcsapkodom a kedvenc nótáit billentyűkön (de szívesen hallgat klasszikus zenét is,ha anyukám játszik neki, vmilyen Purcell áriára rá is kattant rá a múltkor:), és ő is próbál pötyörészni ; most ilyen süss fel nap szinten megy a dolog). Szeretném,ha tanulna zongorázni,mert szerintem elég jó zenei érzéke van és nagyon szereti a zenét, próbáltam is már kicsit tanítgatni,de mivel elég rossz a finommotorikája, ezért egyelőre nehéz neki,hátha majd a TSMT feljavítja és akkor menni fog a dolog.

@Edina

Jaa, nekem teljesen új ez a delfinhangos verzió. Egyébként teljesen megértem a fiadat, hogy kiborult.. már biztos elképzelte,hogy egy delfinen szeli a habokat és erre csak pár hangeffekt cdről..azért az nagyon nem ugyanaz:)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9642

• glevike
  • glevike profilkép
Szanya, mi is járunk Gergővel terápiás lovaglásra kb. 3 hónapja. Gergő szereti a lovakat, bár a 25 perc alatt 1szer le kell szállnia és kicsit ugrándozni -de ez szerintem csak a megszokás- . A feladatokat nem nagy kedvel csinálja, inkább bohóckodik, de ezen lehetne változtatni, de volt már hogy nagyon ügyesen csinálta. Az biztos, hogy azóta többször lehet érteni, kikövetkeztetni, hogy mit szeretne mondani - hogy ez a lovaglás hatása-e vagy az időé, majd kiderül. Egyébként mi a kutyával is próbálkozunk, vettünk egy kölyök golden retrivert - igen, láttunk a Thomas utánt :) , és várjuk, hogy megbarátkozzanak. Tegnap este az öccsével egy pocsolyában ugráltak és persze a kutya is ott volt, s most először utánozta az öcsit amit ő játszott a kutyával. Ja, és persze a kutyán való lovaglást is próbálgatja Gergő :unsure: , de egyenlőre csak napjában 1-2 alkalommal megsimogatja. Még kicsit fél is tőle, de ez jobb lesz ha a kutya is kicsit nő és nyugszik majd.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9643

• Dreamer
  • Dreamer profilkép
Az enyim imádja az állatokat, rengeteget tud róluk, sok természetfilmet néz, csak megfogni ne kelljen őket! Nem emlékszem rá, hogy anyámék kutyáján kívül bármi állatot megérintett-e.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9644

• Dreamer
  • Dreamer profilkép
Akkor hagymával kell jutalmazni. :P

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9645

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Marcoverde:
Az öcsém gitározik, van neki akusztikus és elektromos gitárja is, a fiamat nem lehet egyedül hagyni a hangszerekkel, mert tépi a húrokat! :laugh:
Mi a főnévből ige képzést hangszerekkel tanultuk: képeket mutattam neki pl: zongoráról és megkérdeztem, hogy mit lehet csinálni a zongorán, ő meg válaszolt, hogy zongorázni. Mikor a gitárhoz értünk ez volt a válasz: rock zenét! :laugh:
Szereti a gyerek zenéket is: Alma együttes, Halász Judit, 100 Folk Celsius, Levente Péter-Gryllus Vilmos, ők a nagy kedvencek! Most a "Szívós szemű Márta" a favorit, kívülről fújja az egészet!
Kb. 4 éves korától figyeljük, hogy mennyire muzikális alkat. A baj csak az, hogy néha attól borul ki, ami egyébként nagy kedvence. Néha együtt énekelünk, 5 perc múlva meg üvöltve befogja a szám, hogy hallgassak el.
Van a közelünkben egy zeneiskola, oda minden alkalommal be akar menni, ha elmegyünk az épület mellett. Én szívesen hordanám zongora órákra, mert úgy gondolom, azt könnyebb megtanulni, mint a pengetős húros hangszereket. Az oviban van zongora, folyamatosan klimpírozik rajta. Óvónénik nagyon örülnek, mert jó gyakran kell hangoltatni. ;)
Oldalmegjelenítési idő: 0.550 másodperc