LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9586

agiviki:

Zolika már simán leállít mindenkit, ha nem akarja, hogy beszéljen. "Hagyd már abba ezt a beszédet!" vagy az óvónéninek "Annak a kisfiúnak beszélj!" és mutat egy másik gyerek felé, vagy egyszerűen "Ne beszélj!" Ezidági én kimaradtam a szórásból, de mostanában én is megkapom néha. Szóval előb butóbb ki fogja fejezni ezirányú óhakát is, csak arra kell megtanítani, hogy ezt lehetőleg valamennyire udvariasan tegye. Na ez a része Zolikának még nem igazán megy. Igaz tegnap azt találta nekem mondani, hogy "Anya, LÉGYSZÍVES hagyd abba ezt a beszédet! " ;)

Őszintén, fogalmam sincs, hogy kell egy autistához közeledni, csak azt tudom, a fiamhoz hogy kell, lehet, (legalábbis úgy gondolom, hogy tudom) de ő eléggé csimpaszkodós, legalábbis hozzánk nagyon közvetlen. De az biztos, hogy amíg nem tudom hol a határ, óvatosan tenném meg más autista felé.

A képeken is látszik, hogy szép a kislányod. :) És Glor-é is. :)
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9587

Szanya, Megtisztelő a felkérés, de mindenképpen vissza kell utasítanom a feltételezést, hogy jobban sikerülne a beszámoló, ha én írnám meg:)

Ha valamiben tudok, természetesen szívesen segítek,de sajnos egyébként én sokkal több mindenről nem tudnék beszámolni,mint amit leírtam. Kevesekkel tudtam beszélni; mivel láttam,hogy nem kifejezetten nyugodt hangulatban mászkál a fiam (már kb. az első 5 percben összekülönbözött Zalánnal a zenélő hajón, mivel állítása szerint "nem elég szépen" kérte el tőle..:P ) jobbnak láttam a sarkában loholni, nehogy valami galibát okozzon, és azért az az ott töltött kb. 2 és fél órának a nagy részét fel is emésztette:)

Egyébként restellem magam, hogy elfelejtettem említeni, de természetesen neked is nagyon köszönjünk a tortát és úgy egyáltalán a most már 1 éves auti.hu tető alá hozását, ami tényleg egy rendkívül jó kezdeményezés. Kicsit furcsállom is amúgy, hogy nincsenek sokkal többen az oldalon, mikor olyan sok auti gyerek van az országban..

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9588

3Maci, igazad van. Én sem tudom igazán, hogy kell egy auti kisgyerekhez közeledni. Azt tudom csak, hogy az enyémekhez és az ismerős gyerkekhez hogyan kell, legyen NT vagy auti, mindegy. A lényeg, hogy azt észrevegyük, ha valami nam tetszik neki. A fiam rendkívül szégyenlős, de van aki ezt meglovagolva csak mondja-mondja neki, ahelyett hogy hagyná hogy feloldódjon a saját tempójában.

Szanya, köszi. köszi :) Nagyon büszkék is vagyunk rá!

Curasso, várom a beszámolót!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9589

Sokan valószínűleg csak olvasóként jelennek meg. Lehet tudni hány regisztrált tag van?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9590

Marcoverde, nekiálltam a "fogalmazásnak" :laugh: és meg kell mondjam, nem megy jobban, mint annó nyolcadikban. :unsure:

Mindenki eléggé a saját gyerekét próbálta szemmel tartani, nem csak Ti, úgyhogy nem nagyon tudtunk beszélgetni, az biztos. Majd ősszel megint rendezünk csak szülőset és akkor tudunk majd eszmét cserélni is. :cheer:

Köszi! :) Sokan vagyunk ám, csak viszonylag kevesen szólnak hozzá.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9591

HáromMackó, kb. 250 és 20e fölött van a havi látogatások száma.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9592

Az nem kevés.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9593

Szerintem sem, de még nőni fog, ha az érintettek számát nézzük.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9594

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Nem is tudom mi a kellemetlenebb a röhögőgörcs v. a sírás. Andrisnál mindkettő szokott lenni, ma éppen a sírás. Nem is tudom megnyugtatni szegényen látszik az elkeseredés, hogy nem akarja. :( Nekem meg borzasztó migrénem van 2 napja, lehet hogy nála is ez a gond.

Bundáskenyér:hát ez szörnyű lehet hogy ilyen sokszor kell szúrni.

Kimni:Hát milyen helyre mész te? Ha még az én nyelvemet akarnák rövidebbre szabni megérteném!
A férjed baromi aranyos volt, ahogy villogtatta a szemét az emberek között ahogy beszéltünk. Csodáltam, hogy bírja azt hogy körbeülve beszélünk egymás szavába vágva. Én amúgy utálom ezt a típusú beszélgetést, mert nem lehetek középen! :laugh: :laugh: :laugh:

Szanya: Valld csak be nyugodtan sikeres oldalt csináltok!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9595

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
sünöcske!
Tavaly ilyenkor Én azért nagyon izgultam . Tudtam, hogy valami infó kell a szülöknek mert nekünk nagyon nehéz volt mindent megtalálni , kijárni és megtudni .De azt nem tudtam, hogy fog e érdekelni valakit az, hogy van egyéb segítség is pl a vizuális .Sok szülőtöl azt hallotam előtte , hogy micsoda egy baromság, viszont azt láttam, hogy sok gyereknél ez működik érintettségtől függetlenül, és az én fiamnál ez a kulcs . Nagyon mérges voltam, hogy mégsem találok sehol egy összefoglaló segítséget fotókkal , tapasztalatokkal.

Most örülök, hogy tudtunk segíteni gyerekeknek ,szülőknek , és megérte a belefektetett energia .

Egyre több pedagógus is látogatja az oldalt .
Az lesz a nagy siker mikor nem az lesz a kérdés , hogy minek a napirend és egyéb , hanem az -Anyuka hozta ? :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9596

Sünöcske, vegyetek be fájdalomcsillapítót! Nem érdemes szenvedni, 1 dózis kemikália még nem árt meg.

Bevallom... :laugh:

Edina, nem mondod, hogy kishitű voltál? :blink: Nem is mondtad. Tényleg egyre több pedagógus nézi az oldalt, sőt, volt aki írt, hogy köszöni, hogy csináljuk. :)

Igen, az jó lenne. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9597

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Szanya!
Azt hittem , elküldenek a ............ .
Nem volt jó tapasztalatom, az előtte általam látogatott oldalak és Fórumok , terén. Sőt óva intett mindenki a Fórumozástól /gyógypedagógusok / !

Neked meg naná , hogy nem mondtam.
Lelkes vóltál nagyon !Én meg optimista ! Tudtam, hogy szükség van egy ilyen oldalra, megpróbálni megkellet . :laugh: :laugh: :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9598

Edina, küldjenek el engem, mi?! :woohoo: Te kis hamis. :laugh: :laugh: :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9599

Nekem olyan ez az oldal, mint fuldoklónak a mentőöv.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9600

Aaah, HáromMackó, ezt még idézni fogom! :) Nagyon örülök, ha ennyit tudunk segíteni. :) :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9601

:)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9602

Van valaki, akinek annyira rezisztens a gyereke az állatokra, mint az enyém? (Tehát teljesen.) Ma mondta Emma, hogy erre jó lehet a lovasterápia. Próbálta valaki?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9603

A cicával szokott játszani nem? Vagy csak, úgy, mintha a cica is egy tárgy lenne?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9604

A fiam ha nem is utálja az állatokat, de eléggé hidegen hagyják, kivéve a lovat (bár mostanában egy nálunk rendszeresen partizánkodó kismacskára azt mondta,hogy aranyos).
Korábban lovagolt az ovival ,de valahogy erős ellenérzése alakult ki a lovak irányába: azt mondja, idegesítő, hogy prüszkölnek (bevallása szerint egy ló le is prüszkölte,amit úgy látszik a lótársadalom részéről elkövetett megbocsáthatatlan sértésként kezel). A másik ami miatt kialakult ez az averzió a lovak irányába,hogy látott az úton lócitromot, ami neki nagyon gusztustalan volt,és amikor megtudta,hogy ez a lovaktól származik, azóta undorodik a lovaktól, totál tisztátalan állatoknak számítanak nála. Ez annyira megvan nála, hogy ha mesében pl. lovat lát, akkor elkezdi csapkodni a mesekönyvet, hogy "fúj! ronda, büdös, ló!" (ugye ezért volt különösen vicces a szakértőis lovas kép az IQ teszten :D ,mikor megláttuk,hogy lovat ábrázol a kép, már tudtuk,hogy itt para lesz).
Ettől függetlenül ez az én fiam hülyesége, szerintem simán működhet ez a lovas dolog, Marci is nagyon szerette eleinte.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9605

persze a 'hülyeség' idézőjelben van:)
Oldalmegjelenítési idő: 0.633 másodperc