LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9566

Hát ez kemény.
November óta tudjátok, hogy cukros, vagy azóta kell szigorúbban venni a méréseket?

A beszéddel viszont akkor szépen haladtok. :)
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9567

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Labolen, én is gratulálok a zseniális szervezéshez, a helyszínhez, minden szuper volt. Párom is jól érezte magát, ő is dicsérte a férjedet, jót beszélgettek! :) Gergő is egyértelműen jót játszott! Amennyi játék nálatok van...

Sajnálom, hogy nem tudtam minden kicsi és nagyobb gyerekkel beszélni, játszani, remélem gyerekes talira is összejövünk rendszeresen, és sor kerül rá. Mindig jókat beszélgetünk és szeretem a tapasztalataitokat hallgatni, mindig bizalommal tölt el.

Kisstim, nagyon finom volt a szendvics, ilyet mindig készíts!!!
Én is várom a képeket!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9568

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Bundáskenyér, én is így mérem magamnak a cukrom! És minden kiskaput megkeresek a tesztcsíkokhoz, mert brutális pénzt költünk rájuk. Remélem, a pumpa tényleg el fog jönni hozzátok egyszer, mert akkor ezek meg fognak szűnni. A vc mérést pedig sztem kérdezgesd meg a drinfo-n az anyukáktól, mert szinte egyik gyerek sem ébred fel rá, pedig majdnem mindenkinek mérnek éjjel is anyukák, biztosan tudnak neked ebben segíteni! Van egy jó ujjszúró, Multiclix, az annyira picit bök, hogy lehet, hgy arra nem ébredne fel. Lehet lábujjból is venni, arra sem szoktak felébredni, mert azt nem érzik úgy és könnyebb vele elmahinálni is. Mi éjjel gyógyszert adunk a kicsinek, de nem ébred meg igazán, pedig nyelnie kell. Ezt a Multiclixet mindenképpen nézd meg, meg talán érdemes lenne hozzá egy olyan vc mérő, amihez nagyon kevés vér kell, pl az Ideál (77 Elektronika ez is és ugyanannyi hozzá a csík, támogatott és közgyógyos is), ehhez harmad annyi vér kell, mint az Optimumhoz, szóval eleve kisebb bökés kell, nyomni is alig kell, főleg, ha Multiclix-szel csináljátok.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9569

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Katalyn. sajnálom, ami veletek történt... megértem, hogy milyen nehéz lehetett neked így látni őt... a rajz szerintem is jó ötlet!!!

Szanya, lemaradt, hogy neked is külön köszönet a csodálatos auti.hu tortáért és tök jó, hogy eljött a férjed is!!
Edina, Máté tényleg csudapofa, baromi szimpi kissrác!
Marcoverde, Marci nekem is nagyon tetszett, szerintem is extra okos! És a feleséged is nagyon szimpi!
Miri, sajnos, keveset tudtunk beszélni, a fiaddal sem nagyon, de ő is iszonyú szimpinek tűnt!
Tomger, odavagyok a kis Gergőtől, tényleg iszonyú cukin beszél, meg szerintem ő is nagyon értelmes kisgyerek. Meg érdeklődő is, meg ahogy eljátszott, a fiam is ilyen volt, tök sok hasonlóságot véltem felfedezni köztük!
Dreamer, a lányod is és a fiad is nagyon helyes gyerekek, és tényleg jó magasak :) Örülök, hogy ők is jól érezték magukat :) És szerintem tök jó, hogy a nagyobb korosztályt is képviselték :)
Champ, veletek keveset tudtunk beszélni, remélem, legközelebb bepótoljuk!!!

Süni, ma eszembe jutottál, fogorvosnál voltam és belefúrt a nyelvembe...

Labolen, Latka nagyon belopta magát a szívembe, de aztán később a kis húga is, meg kell zabálni a kislányt, ahogy beszél!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9570

Kimni, együttérzésem! Nagyon vérzett?

Mint láttad, végül nem Ráheltől rendeltünk mivel ez esett útba, de szerintem is jól nézett ki. :)

Én is örültem, hogy 1 pillanatra láttam a férjedet, de úgy eltűnt! Egy szót nem tudtam vele beszélni. (Na nem mintha mással sokat tudtam volna...)

Ti láttátok Labolen kislányát?

Labolen, remélem a Balcsira az egész családdal jöttök!

Tomger, mikor bementem fotózni, odaszóltam Gergőnek, és úgy fordult oda a nevére, mint a villám! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9571

Kimni, még a találkozóval kapcsolatban.. Sajnálom, hogy csak váltottuk egymást, és a fiúkról meg teljesen lemaradtam :(

Kisstim, mi meg csak elsuhantunk egymás mellett :( Írok mailt!

Azt hiszem elkezdek itthon kampányolni a balatoni talival kapcsolatban :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9572

• Glor
  • Glor profilkép
  • Nem elérhető
Az irigység igazán nem tartozik a számos hibáim közé, most mégis megesz a buli miatt! Nagyon várom képeket és a cikket! Labolen látatlanban is minden elismerésem, azért ott kemény háttérmunka zajhatott! Sajnos a balatoni találkozóra sincs esélyem menni, még szerencse, hogy van a fórum, így nem érzem magam annyira egyedül.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9573

Glor, pedig már nagyon szeretném Jázmint is megismerni, no meg persze Téged is! Ti merre is laktok? (Nem szeretnék tolakodó lenni, csak ha nem titok..)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9574

• Glor
  • Glor profilkép
  • Nem elérhető
Nem titok, Budapesten a 18.kerületben. Azt, hogy nem ismerkedhettem meg veletek különösen sajnálom, a kislányaink nagyon hasonlók szerintem!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9575

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Viki nagyon éberen alszik- én is- ez gond. Alvászavaros volt 4 éves koráig.
Multiclicet használunk december óta a 6 tűset.
Én is alig várom a pumpát, most a helyettesnél voltunk, Blatniczky szabin van, szerinte is jó lesz Vikinek.
:laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9576

Sziasztok!

Bár nem mentem (ismét) találkozóra, de szívesen nézegetnék fényképeket a gyerekekről, rólatok. Persze ha "felíratozva2 lenne, hogy az arcokhoz nevek is kerüljenek az olyan jó lenne.

Néha elfog a keserűség a saját helyzetemmel kapcsolatban, de befogom a számat, mert látom sokkal nagyobb horderejű feladatokkal kell megbírkóznotok, mint ami nekem van.

Örülök, hogy egymásra találtunk és ha másképp nem is de a nehezebb periódusban egy-két jó szót mindig lehet itt kapni.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9577

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Jaj, tegnap még Mimmot hagytam ki, pedig Ádám nagyon nagy hatással volt rám! Feldolgozta a spájzos incidenst? Szegénykém :)

Szanya, kb 6 órán keresztül nem állt ki belőlem az érzéstelenítő, így addigra a vérzés is elállt, nem éreztem különben azt sem. Csak utána hogy fájt :) Kicsi az állkapcsom és nagy a nyelvem, nálam ezek rendszeres sérülések :) Most mondjuk nincs kedvem reggelizni, de jó fogyikúra lesz :)
A torta fantasztikus volt! :)

Glor, nekem is nagyon hiányoztatok és én is nagyon szeretném látni Jázmint! Augusztusban leszünk egy ideig lőrincen valszeg, remélem, össze tudunk futni!

Bundáskenyér, oh, ha amúgy is rosszul alvó Viki, akkor az tényleg gáz. Csak a pumpáig kell kibírni, akkor sokkal jobb lesz. Medtronic lesz? Mert ahhoz a vc szenzor szerintem tök jó, akkor nem kéne éjjel mérni, mert ott lenne rajta a szenzor és kész. (egy ideig, mert az drága) És Ideál-t használtok? Tényleg sokkal kisebb vér kell rá. A multiclixszel jól jártok, messze a legjobb a piacon :)
Amúgy gratula a sok sikerhez, a szavakhoz, mondatokhoz és az új kajákhoz, ez hihetetlen klassz :)
Bevallom töredelmesen, hogy nálunk a gyerekek éjszakai műszakja a férjemé volt mindig, pont azért, mert én eleve kelek a cukromhoz éjjel, plusz reggel nem tudok sokáig aludni, mert mivel én sajnos fizikai okokból nem tudtam pumpázni, kelnem kell nekem is. Pumpázásom alatt voltam egyedül szabad, akkor nem keleltt éjjel mérnem sem és kelnem sem reggel. Úgyhogy én is mára egy alvászavaros lettem.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9578

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Kimni!
:ohmy: Ez nagyon dúrva !!!
Gondolom fáj. :( :(

Máté tegnap leküzdötte a fodrász parát.
A köröm vágás para vissza jött .
+ reggel zajvédő fülvédővel jött csak ki a lakásból.Ezzel közlekedtünk egésznap a városban.
A tini srácok persze kiröhögték, az öregasszonyoknak meg még egy ok , hogy beszólhassanak.
Tegnapi nap szuper volt. :(

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9579

Csak tudnám egyeseknek miért kell mindenbe beleszóliuk. :angry:

Még nem volt szükségünk zavédő fülesre, igaz a mi kisvárosunkban azért alapjáraton nincs is nagy zaj. A rövid ideig tartó zajnál meg befogja a fülét.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9580

Kimni, nem irigyellek cukor ügyben...
mi a 17-ik kerületben lakunk, ne felejtsetek el minket, ha összefuttok Glorral :)

Glor, mit gondolsz? Jázmin mennyire rugalmas mistanság? Múltkor írtad, hogy a játszóra sem akart bemenni? Ez változott azóta?

Képzeljétek, nálunk is elkezdődött a fülbefogás :(
Csak nagyon erős zajra, illetve felhúzható, vagy gombnyomásra hangot adó játékoknál elsősorban...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9581

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Hárommackó.

Mert az ídősebbek úgy érzik, ők már mindent tudnak az életről és meg kell "nevelni" a mostani szülőket mert elrontják a gyerekeket.

Eddig Ő is befogta a fülét , ha hallotta , hogy jön valami hangos motor vagy autó. De Vasárnap tölcséres fagyival,a kezébe nehezen ment . :laugh:

A váratlan zajok kicsinálták. Az elmúlt napokba több ilyen volt .
pl: Keletibe kisértük a lányomat , a vonat hirtelen adott egy erős zajt .
Hév . metró , dudált . stb .
Olyan zajok amitől még Én is megijedek ha hirtelen ér .
Ebből neki most elege lett .Zajvédővel, bátran és nyugodtan mászkált a városba. Csak idétlen.
Próbálom rábeszélni zene hallgatásra . :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9582

3Maci, én is "bírom" a nagy megmondóembereket :angry:
Bár nálunk legtöbbször csak nagyon kedvesen megjegyzik, hogy egy ekkora lánynak már egyedül kéne bicikliznie(mögöttem ül ülésben az én biciklimen) vagy hogy nem kellene már cipeltetnie magát, stb.

Új problémánk még, hogy amióta aránylag sok mindent ért zavarja, ha valaki elkezd hozzá hosszasan beszélni. Alighanem sokáig teljesen kizárta a beszédet mint ingert, így ez nem volt probléma. Most viszont a kedves idősebb ismerősök lehajolnak hozzá és elkezdik , hogy: "jaj, hogy Te mekkorát nőttél, milyen szép kislány vagy, blablabla", akár percekig. Láthatóan zavarja Mimit, no meg az is, hogy belemásznak az aurájába.....

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9583

Ezt még elfelejtettem, ha valaki úgy közelít hozzá ahogy egy hasonló auti kislányhoz szokás azt imádja, és úgy nagyon hamar megbarátkozik bárkivel. Pl.
Szanya még puszit is kapott tőle rögtön az első találkozásnál :) Pedig ott már frusztrált volt. Idegen hely, új arcok, stb.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9584

Viki, én attól elájultam teljesen! A kislányod egy igazi kis aranycsillag!!! :cheer:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9585

Holnap visszük a zajok miatt a gyereket P.L. professzorhoz.
Megírom mire jutunk.

A terápiára még össze kell koldulnom a forintokat.
Az ételintoleranciára már sikerült összespórolnom.
Megérkezett a mintavételhez az eszköz, a postán át kell venni.
Oldalmegjelenítési idő: 0.152 másodperc