LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48672

• donpepe9
  • donpepe9 profilkép
  • Nem elérhető
Eurolina. Nálunk mindenki tudja mi a helyzet, kivéve a ped. Szakszolgálat. Kettős könyvelés én vagyunk, 2.5 éves korától oviba jár javaslatra. Nagyon kellett a szocializálódás. Kezet, fogat mosni önállóan öltözni nem tud, de hiányoznak neki a többiek ha esetleg nem mehet oviba. Most 4.5 éves kis csodabogár, rossz mint a bűn de el fogadják sőtt szeretik talán épp a másság miatt. Igazi vezető ha a gyerekek csoportosan elkövetnek valamit annak biztosan B. a szellemi szerzője. Lényeg minél hamarabb ovi lassan fognak alakulni a dolgok de legalább várható pozitív változás otthon nem.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48674

• Eurolina
  • Eurolina profilkép
  • Nem elérhető
Donpepe,

Akkor szerintem nagyon nagy szerencsetek van az ovival!! Ez a hozzáállás nagyon ritka. A pedagógiai szakszolgálatot nagyon szeretném elkerülni, de ezt egyre inkább reménytelennek tűnő....
Jelenleg a korzetis oviba van felvéve, akkor tavasszal még "minden rendben volt". Ott nem kezdhetünk, "erős" óvoda, beszoktatas sincs, mássága rögtön feltűnne és biztos nem toleralnak. Egyháziban "megbuktunk", oda nem kellunk. Autista integráló óvoda 2 van a kerületben. Az egyikben voltam, nagyon byomasztonak tűnt, de ott az igazgató felvette, augusztus 20-a után menjünk. Ide viszont kérik, hogy menjek a pedagógiai szakszolgálathoz.
Már abban is kételkedem, hogy bírja e egyáltalán bármilyen gyerektarsasagot is. Minden interakció udvaron, játszótéren történt, és borzasztóan sült el. Mi lesz a csoportszobaban 20-25 gyerek között??
És tegnap az ovis látogatás után bekakilt a kisgatyajaba, és ma hajnalra bepisilt.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48675

• Babesz
  • Babesz profilkép
  • Nem elérhető
Eurolina
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48676

• Babesz
  • Babesz profilkép
  • Nem elérhető
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48677

• Geszter
  • Geszter profilkép
  • Nem elérhető
Eurolina,

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48678

• donpepe9
  • donpepe9 profilkép
  • Nem elérhető
Valaki jár az autizmus alapítványhoz? Ugye ott kitöltik a GYOD hoz a papírokat, mert nem találtam semmit róla?

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48679

• Eurolina
  • Eurolina profilkép
  • Nem elérhető
Babesz, Geszter,

Igen, néha úgy érzem, esélyt sem adok neki azáltal, hogy meg sem próbálom a korzetes óvodát. Ugyanezeket gondolom, hogy sokat lesz beteg, lehet újra karantén lesz, stb. Ugyanakkor valahol érzem, hogy bukott ügy, szerintem ő két hetet sem bírna ki. És valahogy úgy is érezném, hogy cserbenhagyom, magára hagyom, hiszen akkor nem mondhatok semmit az óvónőknek. De ha teljesen őszinte akarok lenni, akkor beismerem, hogy per pillanat nem is ismerem a fiam. Van egy itthoni éne, ami kicsit furcsa, de vág az esze, együttműködő az idő zömében (velem mindig, apjan ki van fogva)és van ez a másik éne, mikor emberek közé kerül, és átmegy szó szerint egy kis dilisbe. Ha így fog viselkedni vizsgálaton, vagy ovodalatogatas során, simán elkonyvelik, hogy nem ép elméjű.
Kis létszámú magán óvodára is gondoltam én is, de még nem léptem ez ügyben.

14. kerület Bóbita óvodát hívtam, és még egy férőhely van. Persze az sem kis létszámú, 29-an vannak. Iskolatitkarral beszéltem, ő is papírt kért, mondtam még nincs, de azért adott időpontot jövő csütörtökre.
Fogalmam sincs mivel teszek jót...

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48680

• Csino
  • Csino profilkép
  • Nem elérhető
Donpepe, mi hozzájuk járunk. Ők kiadják a pszichiáteri papírt a diagnózissal. Nekünk azalapján a papír alapján töltötte ki a gyerek háziorvosa a papírt a GYOD-hoz. De gondolom, az AA pszichiátere is kitöltheti. Mondjuk az én fiam már elmúlt 6 éves, nálunk ki kellett, hogy jöjjön a szakértő. Lehet, hogy kisebbeknél más a dolog, mert ott nincs szakértő.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48681

• donpepe9
  • donpepe9 profilkép
  • Nem elérhető
Csino. Mi még csak 4.5 évesek vagyunk, ma küldték a papírt a kormányhivataltól hogy el indították a felülvizsgálatot 8 napon belül küldjük be a papírokat.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48682

• marcoverde
  • marcoverde profilkép
  • Nem elérhető
bocsi, gyorsan kérdés, még nem csináltunk ilyet, úgyhogy full homályban vagyunk

- beszélő, szobatiszta gyerek esetén (6 év alatti) is lehet GYOD-ot igényelni? (mármint igényelni tuti lehet, csak meg lehet-e kapni :D), mi alapján állapítják meg a gyakorlatban a jogosultságot?
- esetleg van, aki egyéni vállalkozóként gyod-ot vesz fel? főállásnak számít a gyod? (ergo, érdemes -e katázni mellette vagy nem).

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48683

• marcoverde
  • marcoverde profilkép
  • Nem elérhető
Eurolina: Mályvát nem próbálod meg? hátha véletlenül van hely. A feleségem több évig ott volt óvónő, nagyon szerette. Ha autiként akarod elsütni, oda is kell papír, de tuti kapna asszisztenst.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48684

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Marco, ez totál attól függ, hogy ki megy ki, olyanok is kapnak, akik elvileg nem jogosultak. Ha jóindulatú az ellenőr, akkor megadja.
Az egyéni vállalkozói az egy kérdés. Ha jól emlékszem, úgy szól a szöveg, hogy 4 órát lehet dolgozni, vagy távban, tehát elvileg nem kizáró, de mikor egy hasonló kérdést tettem fel az ügyintézőnek még az ápolási idején, akkor teljesen elbizonytalanodott, először nem akarta megadni, aztán azt mondta, hogy még átnézik majd, de elvette a papírjaimat és végül megadta.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48685

• marcoverde
  • marcoverde profilkép
  • Nem elérhető
Azt írják, 6 év alatti gyermeknél orvosi véleményt kell csak beküldeni, vagy rosszul értettem?

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48686

• misty
  • misty profilkép
  • Nem elérhető
Marco

Nézzétek át a szoc törvényben:

net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=99300003.tv

38, 39. § szól róla

Nem jogosult, ha

"...keresőtevékenységet folytat és munkaideje - az otthon történő munkavégzés kivételével - a napi 4 órát meghaladja...."

Ennyi van, ha Kata-s vagy akkor nem kötött a munkaidő elvileg.

Valahol a neten fent vannak a pontok is, próbáld meg kiszámolni szerintetek meglenne e.

Nálunk 6 év alatti és pszichiáter töltötte ki a papírokból, azt kellett beadni
9 éves auti fiú, 7 éves auti lány

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48687

• donpepe9
  • donpepe9 profilkép
  • Nem elérhető
Marco Pszichiáter által kitöltött nyomtatvány kell, pontrendszer alapján döntik el. Szanya olyan nincs hogy jogosulatlanul megkapom, az inkább hogy jogosult lennél de eutasítanak erre van a jogász. 4 órában lehet dolgozni bárhol vagy korlátlan idővel otthon.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48688

• donpepe9
  • donpepe9 profilkép
  • Nem elérhető
Az óvodából ill. Iskolából is kell igazolás hogy 5 óránál többet nem tölt ott. De pl. Ha neked kell óvodába ill. Iskolába bevinned és onnan elhoznod egyéb okok miatt már jogosult vagy persze ha megvan a 8 pontod hozzá.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48689

• marcoverde
  • marcoverde profilkép
  • Nem elérhető
Ha igazolás kell az oviból, hogy 5 órát van ott, (ami amúgy teljesen érthető), akkor mindenképp tárgytalan. Köszi mindenkinek :)

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48690

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Donpepe, de van ilyen, hogy valaki nem érné el elvileg a 8 pontot és mégis megkapja. Ebben az országban mindenre van példa... :unsure:

Marco, az nem játszik, amit Donpepe ír (48688. második mondat)?

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48691

• donpepe9
  • donpepe9 profilkép
  • Nem elérhető
De játszik.
Az A-D pontban foglaltintézmény igénybevétele az ápolás végző személy rendszeres közreműködését szükségessé teszi.
Ne kelljen csatolom Kálozi Mirjam levelét.
Hát Szanya én még csak az ellenkezőjét hallottam, de autik közül mindegy hogy beszél vagy sem, magasan funkcionál vagy sem. Elérik a 8 pontot, ha nem akkor nem auti.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48692

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Elviekben nyilván, azért kérdeztem rá. Csak Marco-éknak nem biztos (pl. ha a gyereket más hozza-viszi).
Oldalmegjelenítési idő: 0.133 másodperc