LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48717

• marcoverde
  • marcoverde profilkép
  • Nem elérhető
Nálunk nem emlékszem, de mások sztoriaiban már nagyon sok ilyet hallottam :) Igazából mivel nehezen tudják magukat más helyébe képzelni, ezért egyszerűen csak annyi történik, hogy ha mosolygás=jókedv, akkor majd varázsolunk jókedvet úgy, hogy anya arcát "átrendezzük":) Szerintem nagyon aranyos egyébként :D
Fejlesztésen ezeket a témaköröket nagyon jól rendbe lehet rakni - megint a Symbót tudom példaként említeni, ahol van pl. ilyen kurzus, hogy "Érzelmeink nyomában", illetve az erre épülő "Érzelmeink eszköztára", ahol rendbe rakják az érzelmek témakörét :)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48718

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Most olvasok egy könyvet Mérő Lászlótól, ahol is elmondja, hogy kísérletek alapján kiderült, hogy ha valaki mosolyog (vagy más alapérzelem arckifejezését mutatja) akár mesterségesen beállítva (a példa úgy szólt, hogy szájban vízszintesen tartott ceruza), akkor elkezdi érezni az adott érzelmet. Tehát ez az arcátrendezés nem is rossz ötlet! :)

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48719

• FrannyG
  • FrannyG profilkép
  • Nem elérhető
Várólistán vagyunk szociális fejlesztésre, csak nem a Symbóba, mert még nincs 5 éves. Szerintem is aranyos egyébként :-) Csak kíváncsi voltam, h tényleg másnál is van-e ilyen. A saját érzelmeit egyébként tök jól felismeri és verbálisan is jól kifejti, de pl. ha más sír, rendszeresen nevet, pedig igazán jólelkű kislány. Szóval biztos jót tesz majd neki.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48720

• FrannyG
  • FrannyG profilkép
  • Nem elérhető
Cukikám akkor erre magától ráérzett :-D

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48721

• Eurolina
  • Eurolina profilkép
  • Nem elérhető
Bóbita Óvoda Zugló
@szanya1, elolvastam írásod a Bóbita óvodáról, hogy mennyire szerettetek. Ma voltunk bent beszélni az igazgatónővel, aki már más, mint amikor ti jártatok. Nincs esetleg mostani tapasztalata valakinek?

Más.... vajon mi a "helyes" beszoktatasa egy közösségbe még soha nem járt, gyerekeket kerülő 4 éves szociálisan nagyon érintett, egyéb területeken enyhén érintett gyereknek. Az igazgatónő szerint a sírás a szülőnek szól, és csak addig, amíg ki nem ér az épületből. Ti ott hagytátok az oviban a taknya-nyala egybefolyik gyereketeket? Milyen hosszú volt a beszoktatas?

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48722

• FrannyG
  • FrannyG profilkép
  • Nem elérhető
Mi taknya-nyála egybefolyt gyereket nem hagytunk ott. Nem csak a szülőnek szól. A miénk beszoktatás alatt egyszer 20 percig sírt, mikor rájött, h tleg kimentem. Ott ültem a folyosón, AZÉRT, hogyha ez megtörténne, bemenjek vagy kihozzák. B..tak kihozni vagy szólni. Engem is érdekel a kérdés, új oviba megy úgy 4 évesen, középsőbe, h febr közepe óta nem járt oviba. Gyerekeket szereti, de otthon szeret lenni, nem az oviban.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48723

• FrannyG
  • FrannyG profilkép
  • Nem elérhető
Szóval később is ha sírt, csak valamilyen elfogadható szintű megnyugtatás után hagytuk ott.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48724

• Eurolina
  • Eurolina profilkép
  • Nem elérhető
Köszönöm FrannyG, hogy megosztottad. Ilyen konkrét példák érdekelnek. Rettegek szeptembertől, és nem tudom meddig lehet hagyni elmenni ezt a "majd abbahagyja, megszokja" dumát. Oh bárcsak szeretné a gyerekeket, ti akkor sokkal előrébb vagytok. Attól félek, nehogy nagy trauma legyen neki.

Szóval 20 után bementel magadtól?

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48725

• FrannyG
  • FrannyG profilkép
  • Nem elérhető
Nem, 20 perc után mégis meg bírták nyugtatni. Nem szóltak, h sír, a folyosóról nem hallatszott. Szóval nem tudtam, h sír. Utána napokig nem akart újra menni, eléggé össze volt omolva napokig, monologizált többet (3,5-nél még csinálta ezt), meg sírt. Meséltünk neki ovis mesét az alteregójáról, és nem ekkor ugyan, hanem egy hosszabb betegség miatti visszaszokásnál rajzoltam neki napirendet, amiben 5 lépésben lerajzoltam a délelőttöt (csak de van oviban), és amin mi is rajta vagyunk, szülők. A vége, h ott vagyunk együtt az oviban, amikor megyek érte. Illetve ekkor költöttem neki 2 mondókát/dalocskát is, azt mondogatta magának mantraként. A lényege az volt, h mindig érte megyünk, és h nem kell ott aludnia. Dúdolta az óvónőknek is :-) Egyébként hiába "szereti" a gyerekeket, ha nem akar ott lenni (az enyém).

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48726

• FrannyG
  • FrannyG profilkép
  • Nem elérhető
Meg az enyém nagyon szenzoros. Nettó 3 óra a csoportban totál lefárasztja az idegrendszerét a huszonx gyerek között. Mikor elhozzuk, mindig kell vagy 10 perc, míg kitisztul teljesen a tekintete. Egyébként itthoni körülmények között vele nem sok baj van, meg máshol sem, ha mi ott vagyunk, csak az oviban, de ott nagyon. Nem bírja, ha változik a napirend pl, azon télen mindig totál kiborult. Aztán jött a korona, most kíváncsi leszek.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48727

• Eurolina
  • Eurolina profilkép
  • Nem elérhető
Ezt a képes napirendet lehet kipróbálom. Már otthon is elővetted és beszéltetek róla? Az oviban is megmutattad neki, mikor beértetek? Enyém is csak délig lesz....
De ti most valtotok ovit, ugye?

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48728

• Babesz
  • Babesz profilkép
  • Nem elérhető
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48729

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48730

• Eurolina
  • Eurolina profilkép
  • Nem elérhető
Köszönöm a válaszokat.
Gyerekem esetében csakis a fokozatos beszoktatast látom kivitelezhetőnek. Habár per pillanat azt sem látom, hogyan fogom a 2. napon bevini. Még az első napon valahogy raveszem, de mikor már tudja majd, hova megyünk, ordítani fog, a kocsiba sem bírom betenni.
Játszótéri tapasztalat....ilyen még nem volt sosem, eddig csak megfigyelő volt. Most 2 idősebb, iskolás lány bement a kis házba, ami előtt kisfiam is játszott. Kisfiam elkezdett halandzsa szót kiabálni úgy, hogy fel-ala járkált a kishaz előtt, és az ablakhoz érve bekialtott a lányoknak ( nem hajolt be, nem állt meg, csak az ablakhoz érve odafordult, és kiáltott) . A lányok egy ideig tűrték, aztán elmentek onnan. Majd visszajöttek, erre kisfiam újra kezdte. ( Mikor elmentek a lányok, csak úgy magában mondta hangosan , ahogy szaladgált). Ekkorra már több gyereknek feltűnt...
Jól gondolom, hogy így próbált kapcsolodni,? Hiába mondtam, hogy ne kiabáljon, a lányok megijednek. Inkább köszönjon jó hangosan, stb. Csak olaj volt a tűzre....ilyet még soha nem csinált,

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48738

• donpepe9
  • donpepe9 profilkép
  • Nem elérhető
Üdv Mindenkinek. Ma voltunk az autizmus alapítvány ambulancián, mint kiderült első vizsgálatának, még két alkalommal fogunk találkozni. Nagyon kedvesek voltak.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48739

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Donpepe, az jó, és mondtak valamit? Bent lehettél végig? Mik voltak a feladatok?

Eurolina, egy autinál én erősnek érzem a feltételezést,, hogy így akart kapcsolódni, de persze nem lehetetlen. Egyszerűen ez egy hatásgyakorlás. Érdekes hanghatás elérése. Ha valaki esetleg reagál rá valamit, úgy még érdekesebb.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48740

• donpepe9
  • donpepe9 profilkép
  • Nem elérhető
Szanya. Bent voltunk végig, ami kiemelkedő b az Anna és Zsuzsi feladat és a cukros dobozban ceruza biztos ismered mindkettőt. Ezen kívül szín és forma szerint elhelyezés.
Mi beszélgettünk a pszihológussal a pszichiáter foglalkozott B. Vel.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48741

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Az a gyógypedagógus lehetett, nem pszichiáter. Vagy ezt így mondták, hogy pszichiáter nézi a gyereket?
Az tök jó, ha ezek a Sally-Ann jellegűek mentek! Kíváncsi vagyok, mit mondanak majd a végén!

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48742

• donpepe9
  • donpepe9 profilkép
  • Nem elérhető
Pszichiáter volt. Dr. Balázs Anna pszichológus pedig Horváth Blanka
Látszott hogy összehangoltan dolgoznak, semmi mellébeszélés, csak a lényeg.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48743

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Donpepe, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Oldalmegjelenítési idő: 0.670 másodperc