LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48632

Aba,
Köszönöm szépen a részletes választ, nagyon jókat írtál!!
Kisfiam szeptemberben lesz 4, tiéd 5 és fél, korban közel állnak. Annyi kérdésem lenne .... kisfiad milyen oviba jár?
Tavasszal védőnő kiszúrta, hogy fiam kicsit "furcsa" , így mondta szó szerint, mást nem. (többször visszakerdezte ugyanazt, és néha érdekes mimikaval), TSMT terapeutához küldött, ő pedig tanácsolta pszichiáter felkeresését. Mi szülők voltunk G. Maria pszichiáter nőnél (terapeuta őt ajánlotta), már ott boritekolta, hogy kisfiam autista. Gyermekemmel július végén megyünk hozzá.
Kisfiam idén kezdi az ovit mivel evvesztes, bölcsibe bem járt. Pszichiáter azt tanácsolta, hogy keressek kis létszámú integráló óvodát a sima korzetis helyett (28-an vannak). És kérjem a Pedagógiai Szakszolgálat vizsgálatát. Kerületben 2 óvoda van, ahol fogadnak autistakat. Az egyikben voltam, sírva jöttem ki.... Mellesleg itt is 20 fő a kuscsoport.
Félek bekerülni a "rendszerbe", tényleg kötelezően jelölnek ki majd óvodát?! És oda KELL vinnem a gyereket?
Teljesen kétségbe vagyok esve, a korzetis óvodába vagyunk beiratkozva, ahová nem merem vinni, elég katonás hírneve van. A lehetséges kijelölt óvoda pedig a másik véglet. Ez tiszta őrület!
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48633

Eurolina, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48634

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető
Eurolina,
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48635

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48636

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48637

Eurolina:

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48638

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48639

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető
Jajj, ne is mondjátok, kezdődik az "iskolaválasztás" éve, úgy félek tőle, mint a tűztől... Pláne, ha nem lesz kit/mit megnézni, mert megint bezárnak mindent :D :pinch: .... vagy bejön mégis valami fincsi szakértői vélemény szeptemberben, ami még inkább felbolygat mindent, ami amúgy is plazmaállapotú...

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48640

Aba, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48641

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető
Szanya,

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48642

Aba, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48643

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48644

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48645

Aba
Akkor nálatok nagyon enyhe érintettség lehet, ha eddig simán ment minden az oviban.

Marcoverde
Igen, totálisan egyetértek, hogy az óvónő személye a legfontosabb, de az ovistarsak szerepe is jelentős. Ha például a csoportban van egy-ket erősebb tüneteket produkálo autista vagy más sni státuszú(duhkitores, kiabálás stb), nem veszik át és kezdik el utánozni? Az enyém amennyire nem szólal meg és bújik mogem gyerektarsasagban, annyira figyeli és vonzódik a kirívó viselkedés formák felé (legyen az csak szaladgalas, dobalozas, valami mondóka kiabalasa). Ilyen előfordulhat vagy megtörtént veletek?
A korzetes óvodában nem merem hagyni. Kerületben arról híres, hogy az innen kikerült gyerekeket felismerik a tanító nénik, mert szépen megulnek a padban 45 percig. Nincs beszoktatas sem, mult héten lehetett bemenni az udvarba ismerkedni, ennyi. A gond az, hogy nem tudom hogyan fog viselkedni a fiam 27 gyerek között, mikor a játszótéren azt kérdezi, hogy mikor mennek már haza, hogy nyugodtan játszhasson. Nem hiszem hogy leül melléjük uzsonnazni például. A kézenfogva sorakozasrol nem is beszélve. És ha az óvónőknek feltűnik a furcsa beszedstilusa, mimikaja, akkor vége.
Bekonyorogtem magam pénteken egy katolikus óvodába. Ott is 25-en vannak, elvileg tele van, de gondolkodik rajtunk. Holnap megyünk megint. Őszintén elmondtam, hogy állunk mivel sok sérült gyereket lattam. Összevont ügyeleti csoport volt kb. 12-en lehettek, abból 5 volt észrevehetően érintett. Igazgató is őszinte volt, elmondta, hogy vannak itt papírral és papír nélkül is, fogadják őket, de segíteni, fejleszteni nem tudnak. De a törődés, szeretet érezhető volt. Kisfiam eléggé szorongott, nagyon közel jöttek hozzá, egyikük a kezét húzta, hogy menjen játszani, stb. Az óvónővel jó lenne találkozni, de azt hiszem ő új lesz, most fog kezdeni szeptemberben. Ebben van most minden bizadalmam....
Marcoverde, ti már tutira bekerultetek az őszi csoportba? Mi most pénteken megyünk arra a fél órás találkozóra, ahol állítólag eldől, hogy tudnak e a fiammal dolgozni .

Szanya1
A Bóbita ovi a 14 kerületben van?

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48646

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető
Szanya,

Eurolina,

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48647

És ami még halálra remitett az integráló oviban.... látták, hogy mennyire felénk, bújós és mondtam is, hogy még nem volt gyerekkozossegben. Erre azt mondta a vezető, hogy mindent megtesznek majd, lassú beszoktatas, nem minden nap eleinte, de ha sehogy nem megy, akkor marad az Egymi, mert ugye az az egyetlen 6-7 fős kis létszámú!!! Ez tényleg így működne??!

Szanya1
El is felejtettem reagálni.....most hogy már kicsit képben vagyok, teljesen feldühít, amit az a nagy tekintélyű pszichiáter javasolt. Milyen kis létszámú integráló óvoda???! Hol? A mesében??! És még kemény pénzeket fizetek azért, hogy ilyen hülyeségeket beszél, ahelyett, hogy megmondana hogyan is állnak a dolgok valójában. Elképesztő! Ha nem lennék benne, el sem hinném...

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48648

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48649

Eurolina, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48650

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48651

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető
Oldalmegjelenítési idő: 0.755 másodperc