Aba
Akkor nálatok nagyon enyhe érintettség lehet, ha eddig simán ment minden az oviban.
Marcoverde
Igen, totálisan egyetértek, hogy az óvónő személye a legfontosabb, de az ovistarsak szerepe is jelentős. Ha például a csoportban van egy-ket erősebb tüneteket produkálo autista vagy más sni státuszú(duhkitores, kiabálás stb), nem veszik át és kezdik el utánozni? Az enyém amennyire nem szólal meg és bújik mogem gyerektarsasagban, annyira figyeli és vonzódik a kirívó viselkedés formák felé (legyen az csak szaladgalas, dobalozas, valami mondóka kiabalasa). Ilyen előfordulhat vagy megtörtént veletek?
A korzetes óvodában nem merem hagyni. Kerületben arról híres, hogy az innen kikerült gyerekeket felismerik a tanító nénik, mert szépen megulnek a padban 45 percig. Nincs beszoktatas sem, mult héten lehetett bemenni az udvarba ismerkedni, ennyi. A gond az, hogy nem tudom hogyan fog viselkedni a fiam 27 gyerek között, mikor a játszótéren azt kérdezi, hogy mikor mennek már haza, hogy nyugodtan játszhasson. Nem hiszem hogy leül melléjük uzsonnazni például. A kézenfogva sorakozasrol nem is beszélve. És ha az óvónőknek feltűnik a furcsa beszedstilusa, mimikaja, akkor vége.
Bekonyorogtem magam pénteken egy katolikus óvodába. Ott is 25-en vannak, elvileg tele van, de gondolkodik rajtunk. Holnap megyünk megint. Őszintén elmondtam, hogy állunk mivel sok sérült gyereket lattam. Összevont ügyeleti csoport volt kb. 12-en lehettek, abból 5 volt észrevehetően érintett. Igazgató is őszinte volt, elmondta, hogy vannak itt papírral és papír nélkül is, fogadják őket, de segíteni, fejleszteni nem tudnak. De a törődés, szeretet érezhető volt. Kisfiam eléggé szorongott, nagyon közel jöttek hozzá, egyikük a kezét húzta, hogy menjen játszani, stb. Az óvónővel jó lenne találkozni, de azt hiszem ő új lesz, most fog kezdeni szeptemberben. Ebben van most minden bizadalmam....
Marcoverde, ti már tutira bekerultetek az őszi csoportba? Mi most pénteken megyünk arra a fél órás találkozóra, ahol állítólag eldől, hogy tudnak e a fiammal dolgozni .
Szanya1
A Bóbita ovi a 14 kerületben van?