LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48652

• Eurolina
  • Eurolina profilkép
  • Nem elérhető
Aba

Igen, arra értettem a "simán ment"-et, hogy nem hivattak be és közölték, hogy vizsgaltasd ki a gyereket, hanem "megtűrik" a csoportban. Nálunk itt a korzetis oviban ez nem menne szerintem.

Szanya1

Igen, a 18. Kerületit olvastam, de minden ilyen speciális óvodába szakértői kell, gondolom. Azt egyelőre nem akarok. Meg bekerülni sem lehet egyszerű, pláne július végén...
A sima óvodákba itt nem mernem csak úgy betenni, hiába mondanám, hogy idegrendszeri értetlenség, stb. Nagy lutri lenne, hogy működne e. Hívtam magán ovikat, de mind beteltek, az árakról nem is beszélve!
Az egyháziban a kuscsoport most indul ősszel 25 fővel. Nem tudom abban mi az összetétel, milyen gyerekek vannak, ma rákérdeznel. Olyan ovit találni, ahol az én fiam legyen az egyetlen autista, papírok nélkül és elfogadják, hát azt jelen pillanatban lehetetlennek tűnik.
Mellesleg ha ez a symbio összejönne ősztől, heti egyszer van. Ha délelőtt van (talán marcoverde tudja), akkor azon a napon nem megyünk oviba. Amúgy is csak délig marad.... valahol...
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48653

• marcoverde
  • marcoverde profilkép
  • Nem elérhető
Eurolina: Ami még nem telt be, az 10:15-kor lesz délelőtt. Nem biztos az sem, hogy mi beférünk; több jelentkező van, mint ahány hely a csoportban, és az alapján lesz összeállítva a csoport, hogy kb hasonló profilú gyerekek legyenek, akikkel jól lehet csoportként együtt dolgozni.

Bóbita: Tényleg! Ismerősöm kisfia járt oda, és nagyon szerették. Szerintem az nem árt, ha felhívod őket, aztán kiderül, kell-e papír, van-e hely, stb.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48654

• Eurolina
  • Eurolina profilkép
  • Nem elérhető
Köszönöm marcoverde, a Bóbita a 14 kerületben, ugye?

Most jöttünk haza az egyhazibol. ... Nem kellunk, próbálkozzunk talán augusztus elején, de nem biztat.
Nagyon kibuktunk..... kisfiam a gyerekek jelenlétében visszahúzódó volt, kicsit mászókazott, de az apja közelében csak. Aztán a gyerekek bementek kezet mosni, stb. , a vezető kint maradt velünk és próbált kisfiammal beszélni. Valaszolgatott is, de nagyon "furcsa" módon. Erősen grimaszolt, gesztikulalt, elkezdett rohangálni, és úgy válaszolt. Aztán az apja lábát elkezdte taposni, közben kiabálta, hogy leveszem a zoknid, és nevetett közben. SOHA az életben nem viselkedett így, tisztára , mint egy kis dilis, már bocsánat, de biztos így jött le másoknak. Apjaban is most tudatosult mivel állunk szemben, elsírta magát ( soha nem láttam sírni), taccson van....
Aztán kijottunk az óvoda ajtaján, és az édes, kedves éne visszatért.
Ebbe szerintem beleorulunk...óvoda most sincs,

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48655

• marcoverde
  • marcoverde profilkép
  • Nem elérhető
Eurolina: szerintem sokan tudják itt, milyen érzés :( Amikor azt nézegetik nagyítóval, hogy "mennyire gáz ez a gyerek", nagy kegyesen belefér-e vagy nem. Illetve, hogy onnantól kezdve, hogy tudják, hogy autista a gyerek, mindig azt nézegetik, miben tér el az általuk normálisnak vélt gyerekektől. Egyébként mi sem viselkedünk "nyomás alatt" természetesen, miért pont nekik kéne? Talán még a próbahét tisztességesebb lenne, de az sem az igazi.
Amúgy hülyeséget írtam, a XVIII. kerületi Csodabogárra gondoltam.(ha megvan még, mintha náluk is lettek volna finanszírozási problémák) Nevéből is adódóan SNI-s a profil, de az tuti, hogy ott kedvesek és megértőek lesznek vele, és bőven lehet, hogy jobban jár, ha ott kezdi az ovis pályafutását, később pedig még mindig átviheted "mélyebb vízbe".
Amúgy ez az enyhéknél az örök dilemma.: inkább olyan helyre viszed, ami valszeg szociálisan kevésbé "ösztönző", de elfogadó, békés a közeg, vagy normálba, ahol megvan a lehetőség, hogy nem fogja jól érezni magát, nem fogják elfogadni. Én nem tudom,, a naggyal jót tettünk-e, hogy normálba vittük... Tanulás szempontból tuti, de nem szereti...
Ha most tanácsot kéne adnom, akkor azt mondanám, h a jelenlegi helyzetben egy sni szegregált (ha jó), jobb ötletnek tűnik kezdésnek. Elképesztő lélekromboló tud lenni, amikor a gyerekedet nem fogadják el az oviban, mi teljesen tropára mentünk ebbe annak idején.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48656

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
A Csodabogár úgy emlékszem, hogy bezárt. (Nemrég frissítettem volna, de már nem volt mit...)

Marco, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Eurolina, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48657

• marcoverde
  • marcoverde profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: ezzel nem értek teljesen egyet, szerintem nekünk kellett az a 2 év sni szegregáltban, annyira "gáz" volt akkor M, hogy gyomorgörccsel mentünk érte mindig az oviba, szerintem neki sem volt baj, hogy "védett közegbe" került egy időre. Nem érzem, hogy ez rontotta volna a későbbiekre nézve az esélyeinket. Normált kizárólag akkor, ha maximálisan elfogadóak, borzasztó pedagógusokkal hadakozni nonstop.

Montessori: ez a Padlizsán téri, ugye? Tényleg, velük is beszéltünk anno, és nem ketgettek el az auti szó hallatán. Csak végül felvették M-t a helyi normál oviba.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48658

• Csino
  • Csino profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok!
Eurolina, merre laktok? (nem olvastam mindent végig). Az én fiam most végezte ki az ovit, utolsó évre átvittük egy egyházi oviba, ahová nyáron vették fel, az óvodai jelentkezések után, ami szerintem esélytelen kategória, így a mai napig hálával gondolok az igazgatónőre és arra, hogy ilyen ma egyáltalán Mo.-on létezik. Ha gondolod, megírom az ovi nevét, bár nem tudom, kiscsoportban van-e hely, de egy telefont megérhet (21 fős csoportok vannak kb. és a pesti belvárosban van).
Persze itt is megnézték a gyereket, sajnos mindenhol ez van,. nagyítóval nézik, hogy vállalják-e őket:( nagyon együttérzek amúgy...

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48659

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Marco, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48660

• Eurolina
  • Eurolina profilkép
  • Nem elérhető
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat, és az ajánlásokat, hívom majd őket.
Csino, a XVII. kerületben lakom.
Nem akarok belegondolni a jövőbe....nem tudom ti hogyan csináljátok, hősök vagytok egytől egyig.
Rettegek, hogy a gyerekem nem fogja bírni a másik 25 gyerek közelségét, és így fog viselkedni, és még rosszabbul az oviban (az integráló oviban). Okolom magam is, hogy miért nem erőltettem kicsit jobban tavaly a gyerekkozossegben.... És akkor eltanácsoljak? Hova?!? Szegregált kis létszámú? ! Ott kik vannak? Mind viselkedés problémás és ép elméjű, vagy vegyesen? ?!

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48661

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Eurolina, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48662

• misty
  • misty profilkép
  • Nem elérhető
Eurolina
Mindenképp muszáj szeptemberben kezdenie az ovit? Nem emlékszem hány éves. De ha most kezdené kérhetsz 1 év halasztást, törvényben le van szabályozva (4 éves korig kérheti a szülő). Nem kell hozzá szakértőis papír. Én ezen gondolkozom, a lányommal kapcsolatban, most kezdené ő is.
9 éves auti fiú, 7 éves auti lány

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48663

• Eurolina
  • Eurolina profilkép
  • Nem elérhető
Szanya1
Ezt azért kérdeztem, mert abban az integráló oviban itt a kerületben azt mondták, hogy ha annyira nem birja, akkor marad az Egymi.

Misty,
Kisfiam szeptemberben lesz 4 éves. Idén már mennie kellene valahová, mert ha még egy évet várok, még nehezebb lesz megszoknia a gyerekeket....már ha megszokja őket és a szabályokat....

Szabályokról jut eszembe....akik integráló oviba mentek, nem volt gond a szabályokkal? Mentek sorakozni, kezét mosni, atoltozni, stb.? Itthon nincs gond, de amit ma láttam az oviban...... jelen pillanatban ezt lehetetlennek tartom

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48664

• Eurolina
  • Eurolina profilkép
  • Nem elérhető
Szanya1
Esetleg nem tudod, a Sashalmi manodanal lehet említeni az autizmus gyanút? Vagy kontorfalazni kell?

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48665

• misty
  • misty profilkép
  • Nem elérhető
Eurolina
Azt vegyétek figyelembe, hogy először volt a helyen (ahogy kivettem visszaolvasas közben), mindenkinek meg kell szoknia. Egy nt gyerek se úgy viselkedik első körben, illetve vannak olyanok, akik nem. :-)

Az én 5 éves fiam idén kezdte az ovit, minden szabályt betart. Tetszenek nekik a szabályok, biztonságot ad.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48666

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48667

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Eurolina, mondd meg inkább. A gondot én nem ezzel látom, hanem azzal, hogy nem tavasz van és nem körzetes. De hátha.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48668

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48669

• misty
  • misty profilkép
  • Nem elérhető
A miénk csak az oviban tartja be, itthon nem, vagyis ellenkezik, meg nem mindet. :laugh:
De oviba alig járt, hozzá se szokott igazából, nem mutatta még ki a foga fehérjét. :-)

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48670

• misty
  • misty profilkép
  • Nem elérhető
Eurolina
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48671

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin

Oldalmegjelenítési idő: 0.132 másodperc