Eurolina: szerintem sokan tudják itt, milyen érzés

Amikor azt nézegetik nagyítóval, hogy "mennyire gáz ez a gyerek", nagy kegyesen belefér-e vagy nem. Illetve, hogy onnantól kezdve, hogy tudják, hogy autista a gyerek, mindig azt nézegetik, miben tér el az általuk normálisnak vélt gyerekektől. Egyébként mi sem viselkedünk "nyomás alatt" természetesen, miért pont nekik kéne? Talán még a próbahét tisztességesebb lenne, de az sem az igazi.
Amúgy hülyeséget írtam, a XVIII. kerületi Csodabogárra gondoltam.(ha megvan még, mintha náluk is lettek volna finanszírozási problémák) Nevéből is adódóan SNI-s a profil, de az tuti, hogy ott kedvesek és megértőek lesznek vele, és bőven lehet, hogy jobban jár, ha ott kezdi az ovis pályafutását, később pedig még mindig átviheted "mélyebb vízbe".
Amúgy ez az enyhéknél az örök dilemma.: inkább olyan helyre viszed, ami valszeg szociálisan kevésbé "ösztönző", de elfogadó, békés a közeg, vagy normálba, ahol megvan a lehetőség, hogy nem fogja jól érezni magát, nem fogják elfogadni. Én nem tudom,, a naggyal jót tettünk-e, hogy normálba vittük... Tanulás szempontból tuti, de nem szereti...
Ha most tanácsot kéne adnom, akkor azt mondanám, h a jelenlegi helyzetben egy sni szegregált (ha jó), jobb ötletnek tűnik kezdésnek. Elképesztő lélekromboló tud lenni, amikor a gyerekedet nem fogadják el az oviban, mi teljesen tropára mentünk ebbe annak idején.