LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48612

Most láttam a Netflixen, hogy szerdától indul egy új dokusorozatuk ha jól vettem le, az a címe Szerelem az autizmus spektrumban. Gondoltam szólok, hátha valakit majd érdekel. Nem tudom milyen lesz, de egyébként a Netflixes dokumentumok szerintem jók szoktak lenni :)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48613

Eurolina, ez a viselkedés, amit írsz, na ez klasszikus. Hogyan lehet megértetni... Valószínűleg érti (persze csinálhatsz rá szabályoldalt meg jutizhatod, ha nem csinálja), csak ezek azért nagyon érdekes, megnyugtató és kiszámítható dolgok, ha felnyomja a kapcsolót világos lesz, mindig és mindenkor, a wc lehúzásakor jön a víz, az asztalról lelökött cucc pedig mindig a földön landol (de még érdekesebb, hogy mindig picit máshogy, sosem teljesen egyforma).
Nálunk ilyen millió van és annyira küzdős leállítani, hogy nekem nem ér annyit. Úgyis jön helyette másik.

Babesz, ez tök érdekes lehet! Csak nincs Netflixem. (Spúrságból, tehát nem is lesz... :silly: ) Valaki beszámolhatna...

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48614

Szanya
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48615

Babesz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48616

Szanya
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48617

Babesz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48618

@szanya1
Tényleg?! Hát ha te sem tudod/nincs hozzá erőd leállítani, akkor tényleg reménytelen lehet.... Ez már régóta így van, egy éve .... Kinovik valamikor?! Vagy tini korban is ez lesz? Mi más jöhet helyette?! Tiéd hány éves?

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48619

Eurolina, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48620

9 éves auti fiú, 7 éves auti lány

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48621

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48622

Misty, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48623

Ez azért valahol tényleg borzasztó, hogy az aspizás megy, miközben... szakirodalom.atlatszo.hu/2020/07/17/a-na...ak-itelt-gyerekeket/

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48624

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48625

Eurolina:

Lehetetlen prognózist mondani 4 éves korban. Ha jól beszél, abba mindenképp lehet kapaszkodni. Nekem ott tart a 14 éves, amiről álmodni sem mertünk - 4 éves korában (amikor éppen egyébként szintén brutális villanykapcsoló-mániája volt :) azt hittem, az is esélytelen lesz, hogy normális dialógust folytassunk, csak monologizált, kérdezgetett, echolált. Fogalmam sincs, miért tart ott ahol, mennyi szerepe van a fejlesztésnek, a nevelésnek, az egyéni érési ütemnek.
Ha visszagondolok, még pár éve is voltak olyan periódusok, hogy azt hittem, a diliházban fogunk kikötni (amúgy ennyit arról, hogy 5 év után "túl vagyunk a nehezén" :) Azt, hogy mi minden volt közben, nem akarom leírni, mert nem akarlak ijesztgetni, ráadásul minden gyerek más, simán lehet, hogy nektek teljesen más problémáitok lesznek. Az tuti, hogy felesleges mániák megszüntetésére koncentrálni (pl. a kapcsolgatás), ezek helyett mindig jön egy újabb és megint egy újabb.
Most egy tök jó fej, szerintem zseniálisan szarkasztikus humorú, nagyon kedves egyéniségű, empatikus, sok területen iszonyatosan önálló srác. Persze vannak negatívumok, csak ezek nem a viselkedése kapcsán jönnek: extrém alacsony önbizalom, rengeteg szorongás, időszakosan enyhe depresszió, plusz úgy alakult, hogy nagyon magányos az osztályban... de nagyon bízunk benne, hogy a középsulit valahogy túléljük... Az eszközei szerintem meglennének, hogy csendesebb, nyugis gyerekekkel spanoljon, de - már csak a nagyon fura mozgása miatt is - látszik, hogy azért nem olyan, mint egy átlag tini, és totál alkalmas arra, hogy ha akarják, rommá szívassák a "menő arcok": Szerencsére ez azért most nincs.

Érdekes, amúgy, hogy mennyire különbözőek, a kicsi jóval kevésbé merev, mint a nagy volt, nagyobb a szociális igénye, gyönyörű a szemkontaktusa, de lényegesen rosszabb a beszédértése, a kommunikációja, kíváncsiak vagyunk, ő mehet -e pl. többségi suliba.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48626

@szanya1 és @marcoverde

Köszönöm, hogy ilyen sokat megosztottatok.
A nem foglalkoztok/foglalkoztatok a villanykapcsolgatasokkal és huzogatasokkal, az gyakorlatban mit jelent?
Ha ketten vagyok itthon vele, semmi gond. Mihelyst megjön apja, "rájön" valami, és az este folyamán többször is "belendul". Rohan végig a házon, borogat, kapcsolgat, huzogat, ontoget ki vizet, stb. Nem lehet ignoralni, mert szetszedi a házat.
Hogyan kellene kezelni?
Akkor is előfordul, mikor családunkat latogatjuk meg, de nem ennyire durván.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48627

Eurolina, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48628

Szanya 2.5 òràtòl èn is szètcsúsztam volna ott.Bàr ma 15 òràt dolgoztam egy 10 perces ebédszünettel és még élek,vagy nem.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48629

Szanya: Wow, ez azért hatalmas dolog. Az NT fiamat a padlóról kellett volna összekaparni, de valszeg kivittem volna inkább 10 perc után, mikor rájövök, hogy miről van szó :laugh:

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48630

Marco, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Donpepe,Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 7 hónapja #48631

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok, jó rég jártam erre, felpörögtek itt a hétköznapi dolgok :)

Próbáltam visszaolvasgatni, Babesz nektek gratula a fogorvoshoz, ügyin csináltátok!

Eurolina,

Oldalmegjelenítési idő: 0.717 másodperc