LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47066

Szanya Most tájékoztatott a hölgy aki vizsgálta B.-t.Azt mondta az idén változtatták meg az erre vonatkozó törvényt,mert hátrányos megkülönböztetés volt az eddigi gyakorlat és nagyon sok volt az ebből adódó felháborodás.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47067

Amugy az általad leírtakra hivatkoztam én is,nem hiszem hogy maradni fog ez a diag. , de nálunk fogad a suli autit és nagyon jó a fejlesztőnk.

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47068

Donpepe
Grat :) De jó ez a 3 év, azt hittem már kötelező minden évben menni.
Viszont ez az info nekem fura. Minden óvodának? Nem integrálónak is? Aztán kírják a fejlesztéseket és az óvoda meg közli bocs nincs autispec fejlesztőnk, nem tudjuk neki biztosítani a fejlesztéseket, menjen a gyerek máshova? De örülök hogy minden jól ment :)

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47069

Babesz. A mi ovink sem integráló, 40-re van auti ovi de ott sokkal súlyosabb gyerekek vannak. A fejlesztő ebből a szempontból másodlagos, aki 50 km-re lakik a legközelebbi fejlesztőtől az sem biztos hogy elviszi, viszont marad legalább 4 órája az ügyeit intézni vagy pénzt keresni hogy ne hajlanak éhen.
A három év új volt nekem is. Viszont a vizsgàlat öt kicsit erősnek tartom egy 3,5 évesnek.

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47071

Jó hírek, hogy ne mindig csak panaszkodjak: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Ha esetleg valami csoda folytán erre tud valaki válaszolni, akkor legyen kedves. auti.hu/forum-67150/7-ovoda-iskola/38612-iskola-valasztas#47070

Donpepe, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47072

Szia Szanya Megjött a fogtündér? Köszi a tanàcsot. 3.5 évesen még nem vagyunk elkésve,de szalad az idő.A kötelező befogadással kapcsolatban tudtál meg valamit?

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47073

Ahogy mondod. :cheer:
Abszolút nem vagytok elkésve, meg enyhébben is érintett, szóval szerintem nem lesz ezzel gond, a suliig mindenképp meg fog oldódni.
Rákerestem a jogszabályra, de nem találtam meg. Volt egy módosítása a köznev. törvénynek tavaly, amit megtaláltam, de az de nem ez. Megkérdezem jövő héten a jogász anyukát, amúgy is akartam írni neki.

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47074

Szanya Őszintén én sem találtam semmit, az biztos hogy az ombudsman felszólította a kormányt tavaly, hogy rendezze az sni-s gyerekek hátrányos megkülönböztetéséből adódó problémákat és tegye rendbe a jogszabályokat.

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47075

Babesz. Elfelejtettem ìrni hogy a fejlesztő nem az ovinak kell biztosìtani hanem a ped. szakszolgnak.
Annyit mondott még a vizsgáló B. - vel kapcsolatban hogy a írásával lesznek gondok, gondolom abból kiindulva hogy nem rajzol. Olvasni sokkal hamarabb fog megtanulni mint kortársai. Most rendeltem egy könyvet '' Autizmussal élő gyermekek megismerése és tanítása". Valaki esetleg olvasta?

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47076

Rajzzal kapcsolatban nekem elég megnyugtató tapasztalatom van. 3-4 évesen az én fiam sem rajzolt, legfeljebb krumpliszerű autót. Elmúlt 5 éves, mire elkezdett érdeklődni a rajzolás iránt, aztán évekig a rajz volt a kedvenc tantárgya az iskolában, az írása pedig gyönyörű. Állítólag a legszebben író fiú az osztályban. (Most hatodikos.) Úgyhogy az sem százszázalékos, hogy ha kicsi korában nem rajzol, gond lesz az írással, bár kétségkívül van benne logika.

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47077

Geszter Köszönöm az információt,B.festeni,színezni szeret.2 éves kora körül elkezdett spirált,pontokat rajzolni de megunta,jobban érdekelték a betűk,számok,állatok és autók,ezek közül az állatok a menő még most is,legóból ügyesen épít járművet.Integrált suliba jártok?Én sem írok szépen és nem is szeretek írni,középiskolában meg is húztak érte,na nem magyarból,matekból mert nem jegyzeteltem.Minden tanár elfogadta hogy nem írom le az órai anyagot csak ő nem,így járt. :)

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47078

Donpepe
Ez mind szép és jó, de hogy biztosítson a pedszakszolgálat autispec fejlesztőt, ha nincs szakember? Szép, hogy leírják mit és hogyan kellene, csak éppen semmit nem ér a valóságban.

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47079

Nálunk is az a tapasztalat, hogy az ovis kori korlátozott rajzolás és minimális színezés után az íráskép olvasható, nincs vele gond. Szerintem ebben nincs egyenes összefüggés.
Nálunk a töritanár volt a jegyzeteltetős. Konkrétan lediktálta a saját maga által írt könyvet. Az első év első felében már ínhüvelygyulladásom volt tőle. :dry:

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47080

Az enyém sincs oda mostanában a rajzolásért. Sose volt rákattanva, de mostanában meg szinte egyáltalán. Ha megkérem összedob egy autót, napocskát, emberkét, de ennyi. Ha rajz akkor max a nyomtatott nagy betűk, azokat szereti lerajzolni magától meg a számokat, aztán ennyi is. Viszont ahhoz képest milyen keveset rajzol szerintem elég jól lerajzolja a betűket, aztán majd meglátjuk hogy lesz ebből írás sulira. Enyémet még az építőkockák sem érdeklik, most kezdi a lego duplo érdekelni, azokból a jàrműveseket összerakja, szétszedi, játszik velük és ennyi. Már ez is haladás nála ha építésről van szó :D

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47081

Babesz.Sajnos ez ellen igazán nem tudunk mit tenni,de sajnos az a szülő aki még az óvodába sem tudja leadni a gyereket,hogy esetleg pénzt keressen,önállóan sem fogja tudni elhordani a gyereket esetleg több száz kilométerre horror pénzért fejlesztőhöz.Itt sajnos csak az a pár óra szabadság lenne a cél,amit a szülő hasznosan tölthet el mondjuk tanulással,pénzkereséssel és megpróbálja önállóan fejleszteni a gyereket.Ez a helyzet,a pedagógushiány még nagyon sokáig nem fog pozitív irányban változni.Mihozzánk két közeli helyre is kihelyezett a Bárczy gyógyped.szakot persze nem auti szakiránnyal azt sem.Csak ez is a nem egyszerű esetek közé sorolható,minden tiszteletem annak az sni-s gyereket nevelő szülőnek aki gyerek,munka mellett beíratkozik a főiskolára és végigviszi.Fiatalokat nem érdekli akit érdekel annak egy része azt gondolja hogy beül meghallgat pár előadást,aztán kap egy diplomát,hivatástudat zéró.Nejem tanul,mellette 12 órában dolgozik a kórházban és hiába nyúzom a gyereket mikor hazaér este 7-kor még el kell menni vele a lovakhoz vagy ugrálni vagy bármi,aztán fél 4-kor kezdődik minden előlről.
Engem csütörtökön műtöttek szombat reggel 1 órára próbálta egyetlen élő rokonunkat apósomat megkérni,hogy vigyázzon B.-re ne kelljen magával rángatni a kórház 4.emeletére és fogni a gyereket,a csomagot és engem hogy le ne guruljak a lépcsőn,ezért liftel mentünk. :) Szerinted? Füvet kell neki nyírni az esőben.Nem a siránkozás a célom,pedig már rám férne,hanem vázolni próbálom a helyzetet ezt a lehetetlen helyzetet.

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47082

Szanya,Babesz Szerintem is főleg azért mert változik az érdeklődés.

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47083

DonpepeVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47084

Babesz Köszi nincs nagy baj,csak felvágtak és még fáj de már látom a végét.Azért ez nagy gáz,mikor látom a többi gyereket szinte a nagyszülők nevelik,olyan kijelentéseket hallok hogy a nagyszülőnek,dédinek kötelessége pénzelni az unokát és bármikor rendelkezésre állni,mindezt makk egészséges gyerekkel aki mindent megért.Mi meg vészhelyzetben sem kérhetünk segítséget,mondjuk nejem finoman közölte apukával hogy nem kell nekünk beszélni egymással,nálam ez biztos hogy egy-két füles kíséretében zajlott volna.Mi családunkban ez nem volt szokás,a szüleimet ha éjfélkor ugrasztotta a szomszéd hogy kell neki két tojás akkor anyám kisétált és adott neki,egyszerűen dühít ez az állapot.

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47085

DonpepeVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47086

Babesz Megértem amit leírtál csak én mindenkitől elvárom hogy a gyerek legyen az első,még akkor is így lenne ha nt.lenne.Gondolj vissza mi gyerekkorunkban rengeteg gyerek volt,nem volt facebook,összejártunk éreztük azt hogy szeretnek,erre van szüksége egy gyereknek és ha ezt a szomszéd adja meg neki őt szívesen látom,aki nem adja meg neki kerüljön messzire.
Oldalmegjelenítési idő: 0.916 másodperc