LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 6 éve 6 napja #47026

Kivételes esetekben, a Pedagógiai Szakszolgálat (korábban Nevelési Tanácsadó) szakértői bizottsági feladatköre szerint, annak döntése alapján, lehetőség van arra is, hogy a gyermek 8 éves korában kezdje meg az Általános Iskolát.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 6 éve 6 napja #47027

Donpepe
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 6 napja #47028

Babesz A ped.szakszolgàlat küldi a behívót és az ovinak az értesítést. Ettől elérni nem lehet. Ennek az utolsó vizsgàlat időpontjától számítva 1 éven belül meg kell történnie, kivéve ha a gyermeket nt-nek találjàk.

Autizmus mindennapok 6 éve 6 napja #47029

Persze fellebbezni azt lehet, pár hónappal az iskolakezdés után már lesz is eredménye. És ha addig nem jár intézménybe (oviba nem tud, mert nincs szakértői kijelölő), akkor lehet vitatkozni a Gyámhatósággal is.

Autizmus mindennapok 6 éve 6 napja #47030

Ha a ped. szakszolg. úgy látja hogy mehet suliba az meg jó és örülni kell neki. Persze az öröm biztos nem lesz felhőtlen, rá kell gyúrni az àlllandó tanulásra, Szanya szokott erről írni.

Autizmus mindennapok 6 éve 6 napja #47031

Donpepe
Június végén voltunk tavaly. Még van 2,5 hónapjuk, de ezesetben is már gondolom valamit kellett volna jelezniük vagy tudja a fene. Ha küldik a behívót akkor már van időpont is vagy az majd csak később?

Autizmus mindennapok 6 éve 6 napja #47032

Donpepe
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 6 napja #47033

Donpepe, ja, persze, csak lehet, hogy 7 évesen egymi, míg 8 évesen kapásból integrált lenne, ami nem mindegy, mert az iskolaváltás nagyon stresszes és másodikban már nem biztos, hogy van hely az integrálóban. Nem véletlen az a törvény, ami, ezek meg ignorálják magasról.

Autizmus mindennapok 6 éve 6 napja #47034

Ha szerencséd van, nem reagálsz rá és elfelejti. Ha nincs az gáz.

Autizmus mindennapok 6 éve 6 napja #47035

Babesz Mert ők a hatóság. Miért hívnak be évente fölösleges köröket futva, mikor diagnosztizálni nem tudnak?

Autizmus mindennapok 6 éve 6 napja #47036

Szanya

Autizmus mindennapok 6 éve 6 napja #47037

DonpepeVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 6 napja #47038

• Marchi
  • Marchi profilkép

Autizmus mindennapok 6 éve 6 napja #47039

Marchi
Én sem panaszkodhatom a tavalyi vizsgálatnàl rendesek voltak, csak szakértelem nincs. Én azért a volt ovónéniteket leoltottam volna, hogy inkább neki kellene keresni egy pszichiátrián ahová beköltözhet.

Autizmus mindennapok 6 éve 6 napja #47040

Autizmus mindennapok 6 éve 3 napja #47041

Sziasztok! Új vagyok itt Köztetek, mégcsak másfél hete ismerkedem a témával, a gyanu eléggé erős bennem. Próbálom röviden megfogalmazni: a fiam B. nyáron lesz 5 éves. Időben született sürgősségi császárral. Fejlődése rendben volt, bár 8 hónaposan ahogy lábraállt lábujjhegyezett. Ezt dévénnyel korrigáltuk. Beszédfejlődése is folyamatos volt, 2 éves kora után indult be igazán. 2 évesen már rendszámokat “olvasott”, a könyvben a számokat figyelte. Állandóan számol. Rajzon is szerepelnek számok. Rendszámokat, telefonszámainkat fejből tudja. Angolul is számol. Betűz, szavakat ír, verset másol. Nem mindegy wordben a betűtípus/méret/szín. A “furcsa” betűket kiszúrja (pólón felirat) keresztrejtvényben betűimet átjavítja. Amit kigondol ahhoz görcsösen ragaszkodik. Fürdés utáni szertartás másfél éves kora óta ugyanaz. Ha vmi változna benne hiszti/dühroham jön. 3 évesen volt egy borzalmas dührohama, nem azon az útvonalon jöttünk haza az oviból amit ő akart. Kiakadtak a szemei és habzott a szája annyira megviselte (minket is)
Barátságos kisfiú, elbeszélget a szomszédokkal, köszön az utcán. Oviban eljátszik (ott is szokott számolni) vannak barátai. Ha kétségbe vonják a tudását hirtelen dühös lesz. Órát ismeri, órákat rajzol. Itthon egyre többször indulatos, agresszivvé válik. Evészavaros, napközben nem alszik. Hangokra érzékenyebb, fülét befogja. Görcsösen ragaszkodik hozzám, mem akar új helyre menni (pl kirándulás, foglalkozás ovisoknak) mert azt mondja fél, anya kell. Nem sikerült rövidnek lennem, de talán a légyeget megragadtam. Kíváncsi lennék a véleményetekre, köszönöm szépen!

Autizmus mindennapok 6 éve 7 órája #47042

Szia Pille!

Szerintem senki nem fog itt diagnózist adni leírás alapján:) Azok alapján, amit írsz, a gyanúd érthető, ha a rugalmatlanságot, mániás érdeklődést, szenzoros érzékenységet nézzük. Érdemes azt is figyelni, hogyan játszik a társaival, az is sokat elárul. Én mindenképpen mennék egy kört szakembernél, szerintem érdemes nem neurológushoz, hanem pszichiátriai rendelésre menni. Elég brutális várólisták vannak, lehet, hogy érdemesebb magánúton menni, hogy ne kelljen kétségek közt lenned hosszú hónapokig. És kitartás, tudom, hogy szörnyű a bizonytalanság

Autizmus mindennapok 6 éve 7 órája #47043

Kedves Marcoverde!
Köszönöm a válaszodat. Igen ez a várakozás nehéz (elindítottam a folyamatot) viszont minden nap adódnak olyan “események” amelyek megerősítenek abban hogy lépni kell.
Köszi mégegyszer

Autizmus mindennapok 6 éve 7 órája #47044

Szia Pille!

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47045

Sziasztok.
Öltözéssel vetkőzéssel, WC hasznàlattal, fenéktörléssel kapcsolatos tapasztalatok, tanàcsok érdekelnének ki hogyan oldotta meg, mikorra alakult ki az önàllóság ha kialakult?
Oldalmegjelenítési idő: 0.988 másodperc