LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47046

Kellemes Húsvéti Ünnepeket mindenkinek :)

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Donpepe
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47047

n

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47048

Szia Babesz cukik lehettetek a 4 éves idegenvezetővel. :)
Mire gondolsz mint motiváció? Amugy képes lenne öltözni is,vetkőzni meg vetkőzik is "bárhol" mostanában úgy érzem inkább szívat minket,ma pl.felvette az egyik cipőjét magában.De a hétköznapokban teljes öltöztetés van,aztán gondol egyet felveszi anya cipőjét és abban flangál.Kézmosás abból áll hogy a kezét tartja a víz alatt,fogmosás,rágja a kefét bemártja víz alá és tovább rágja.Popótörlés nuku,nem is szól ha végzett nekünk kell figyelni mert simán ráül a székre,ágyra.
Amugy jól vagytok? Mi kettő hete itthon vagyunk,durva kór kapott el minket.

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47049

DonpepeVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47050

Nálunk is kötőhártya gyulladással kezdődött aztán átment arcüreggyulladásba,az egész ovin és szülőkön keresztülment.Hála istennek nekünk az ovi nem tesz keresztbe.De a gyerek hát a makacsság mértékegysége 1 B.

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47051

Donpepe
Na ez szuper, mindig van valami :(

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47052

Babesz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47053

Donpepe, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47054

Szia Frézia. A jutalmazás és a dicséret az folyamatos,hétvégén itt volt a nagyapja olyan szépen úgymond nt-sen kommunikált vele hogy mindketten lerőkönyödtünk,mintha nem is ugyanaz a gyerek lenne.

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47055

FréziaVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Szanya
Remélem jól vagytok, veletek mizu?

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47056

Most értünk haza a messzitávolból, de itt meg olyan rémdrámák folynak, hogy huha.
Igyekszem menteni a menthetőt.

Marco, Frézia, köszi a kisegítést. :)

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47057

Szanya. Pihenni voltatok legalàbb? Holnap megyünk a ped. Szakszolg. -hoz ilyenkor mindig szétb. az ideg B. ma ült az ölemben és bepisilt, rá parancsoltam a bilire csúnyán. Szegény elkezdte a sírást.

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47058

Voltunk, csak nem pihentünk semmit (várost néztünk), viszont végig paráztam és nem indokolatlanul. Nem akarok panaszkodni, mert inkább le se írom, csak nehogy valami rosszabbra forduljon.

Van az úgy, hogy az ember ideges, ez van. Én is sokat magyarázom, hogy anya most épp ezért meg azért mérges, persze ez nem segít már utólag, de legalább talán az megvan, hogy nem őrá haragszom ilyenkor. Remélem, hogy rendesek lesznek holnap!!!

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47059

Szanya. Pedig nem árt néha kiírni a problémákat magunkból. Holnap írok mi történt, bàr rendkívüli dolgokat nem várunk.

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47060

Ezeket inkább nem, viszont azért van kiírható is, pl. a káromkodás... Na az romlott, pedig igyekeztem nem reagálni. :unsure: Egyelőre nem látom a megoldást.

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47061

Donpepe
Egy kalappal holnapra. Nehéz, èn is tök ideg vagyok olyankor, pedig jobb nem lesz tőle, nem tudja befolyásolni vele az ember a másnapi vizsgálatot, csak kikészül az egész család :) A gyerkőcötök nagyon ügyes, nagyon szèpen fejlődik és remélhetőleg a szakértőinèl is valami értelmes vizsgálót fogtok ki :) Drukk :)

Szanya
Nektek meg kitartás!

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47062

Babesz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47063

SzanyaVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47064

Na megvolt a vizsgálat,legközelebb 3 év múlva.Szeretném megosztani a tudást először is,aminek birtokába jutottam.Autista diagnózissal minden óvodának kötelessége fogadni a gyereket,ha a autispec. óvodába való eljutás aránytalan teherrel jár a szülő részére.Erről minden óvodát kellett hogy értesítsenek a helyi ped.szakszolgálat munkatársainak.2019-től hozták ezt törvénybe.
A vizsgálat főleg a szellemi képességek vizsgálatával telt el B.iq-ja 3,5-6 éves gyerek szintjén van vizsgálattól függően.Rajzolni nem akart,formaberakó,válogatás,memória nagyon ment.Kevert specifikus diagot írt obs.autizmussal.Azt mondta az együttműködés,bevonhatóság jó volt,annak ellenére hogy azért otthagyta párszor az új feladatot és elment ismerkedni a szobában lévő játékokkal.
Személyes véleményem:Ezen a vizsgálaton az általam ismert kortársak 90százaléka sokkal rosszabbul teljesített volna,úgyhogy büszke vagyok.

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47065

Ennek utána kell nézni, mert autit csak úgy fogadhat intézmény, ha adott a személyi és tárgyi feltétele az ellátásnak, ami tudjuk, hogy még ott sem adott, ahol benne van az alapítóban. Megpróbálok rákeresni.
A kevert spec. jó, azzal valószínűleg a suli egyszerűbb (ha addig marad). Amúgy gratula. :)
Oldalmegjelenítési idő: 0.882 másodperc