LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47087

Donpepe, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47088

.

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47089

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47090

Babesz. Nekünk ez a 5 éves teszt kimarad , mi 3 év múlva megyünk akkor már több mint 6 éves lesz. Amúgy olvasgatom a szakirodalmat most nagy pihenésem közben Baron-Cohen stb. Nem sok jelentőségét tulajdonítanak az IQ teszteknek legalàbb is nagyon összetett a dolog. Uta Frith Autizmus a rejtély nyomàban c. Könyvet olvasom most érdekes és érthető módon írja le az autizmus. Minket is ijesztgetett a vizsgáló a sulival én meg megkérdeztem tőle hogy vegyek másik gyereket a boltba?
Szanya Vadidegenre én sem bíznám, de a nagy apjától elvárom hogy vigyázzon rá. Anyukádnak jobbulást kivànok.

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47091

Tegnap àtjöttek a szomszédok {lehet hogy utoljára} Tudni kell hogy már mindenki kerüli őket mert a 2.5 éves kisebb hiperagresszív, először beleharapott B. hasàba ezért még nem szóltam később a karjába úgy hogy a teljes fogsor nyoma bekékült kisebzett. Persze B. üvöltött ekkor már leosztottam a gyereket is és a szüleit is akik ezt szemrebbenés nélkül végignézték. A lényeg elment a kisfiú az anyjával a nagyobbik testvér maradt. 10 perc múlva B. már a kisfiút kereste hogy hová lett, nem tud haragudni fel sem tételezi szerintem a rossz szándékot a harapás mögött.

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47092

DonpepeVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47093

Babesz
1év alatt minden találkozás alkalmával sérülést okozott szülők részéről semmi.

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47094

Donpepe
Érdekes. Ilyenkor én kedvesen rászólnék a gyerekre, hogy ilyet nem szabad csinálni és mondhatod hogy nem fog játszani a tiéd vele mert fáj neki ès félni fog. Valami hasonlót, hátha eljut a gyerekig, de legalábbis hátha a szülők észbekapnak. Ilyen harapásos eseteket kicsiknél többet láttam babaklubban, de aztán általában leszoknak róla amikor már eltudják mondani mi bajuk, mit szeretnének, mi frusztrálja őket. Mondjuk ez nem a te problémád hanem a szülőké :D

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47097

Gyerekvigyázás téma: Nálunk senkire, de tényleg senkire nem lehet bízni a gyerekeket, évek óta nem voltunk együtt a feleségemmel kettesben sehol. Még ha beteg valamelyikük, és egyikünknek sem szerencsés otthon maradni, akkor szegény idős dédnagymamát meg lehet kérni, hogy vállalja be a délelőttöt, de ez minden. Mondjuk nem csodálom, hogy senki sem rajong az ötletért, 3 gyerekre (akiből a kicsi brutálisan anyás), nem egyszerű vigyázni, altatással együtt különösen.Ilyenre nincs példa, hogy érintett szülők lebarterezik? Én vigyázok a tiédre, legközelebb vigyázol te az enyémre. Én pl. szívesen bevállalnám más gyerekét alkalmanként :)

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47098

Hogyan, odamenve, a gyerek lakhelyén, vagy a felvigyázónál? Jó ötlet, csak annyiban komplikált, hogy azért eléggé képben kell lenni a bevállalt gyerek szokásaival kapcsolatban, főleg, ha a saját gyerekkel kombinált felvigyázásról van szó. Ha arra gondolok, hogy pl. én vigyázok nálunk máséra, akkor az egy kérdés, hogy Z. mit szólna hozzá, lévén nálunk az eddigi 12 éve alatt gyerek a lakásban nem járt. Fogalmam sincs, hogyan reagálna. (Ezért nem merek osztálytársat se meghívni, irtó égő lenne, ha kitörne a botrány, hogy ne nyúljon semmihez.) Ha meg átvinném máshova, akkor lehet, hogy fordított felállásban lenne ugyanez, vagy valami hasonló, mivel az autik annyi minden össze tudnak veszni...
Vagy úgy gondoltad, hogy a gyerek lakhelyén és egyedül szitterkedve? Még az a legsimább ügy, de szerintem az autis körökben elég megoldhatatlan.

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47099

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47100

Persze, nem egyszerű, csak valahogy úgy gondoltam, hogy még mindig jobb megpróbálni, mint hogy minden menjen tovább, mert azért az nem túl kapcsolatépítő egy párnál, ha 0 közelébe redukálódik a kettesben eltöltött idő. Nálunk mind a ketten jól értünk a gyerekekhez (a feleségem óvónő, nyilván ő ügyesebb az ilyen improvizált szerepjátékokban, stb), úgyhogy adott esetben meg tudnánk oldani alkalmanként (illetve nem túl messze :) hogy egyikük kimegy szittelni, a másik meg a sajátokat rendezi otthon. Végül is van, hogy koncertre/kocsmázni/moziba,színházba is elmegyünk (külön), amíg a másikunk vigyáz otthon a gyerekekre, szal ennyi erővel ez sem horror ötlet. A felvigyázandó gyerek otthoni környezetből való kiszakítása, vagy más gyerekekkel való összeeresztése valóban problematikusabbnak tűnik,de lehet, hogy még az sem lehetetlen projekt. :laugh: Sztem még akkor is bevállalnám a sittinget néha-néha, ha nem kapnánk vissza, nálunk a kicsi amúgy is brutál anyás még 4 évesen, meg hát 3 gyerekre vigyázni, az azért feladat:) Vicces amúgy, de valószínűleg pont a középső, NT fiam adná fel a legjobban a leckét egy babysitternek :D

Summa summarum: nem egyszerű, de azért akik autikat nevelnek, szerintem jobban ráéreznek a dolgokra, mint egy átlag babysitter... még talán jól is elsülhet a dolog.

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47101

Marco,

8 éves ASDs kislány

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47102

Latonya:

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47103

Sziasztok. Sikerült találnunk egy auti spec.fejlesztőt,jövő héten találkozunk először,kíváncsi vagyok hogy jövünk,jönnek ki egymással.Árban is elfogadható és valószínűleg érthet is hozzá mivel autista gyerekekkel foglalkozik főállásban.

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47105

Marco,

Babesz,

8 éves ASDs kislány

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47106

Latonya
Mondjuk igen logikus :) Az enyém se menne csak úgy el egy idegenhez :D Vagy lehet hogy belemenne aztán végigstresszelné szegény. Na ilyet nem akarnék neki :)

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47107

Donpepe, örülök, hogy találtatok szakembert, remélem beválik!

Babesz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47108

SzanyaVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Donpepe
Én is örülök, remélem szuper lesz :)

Autizmus mindennapok 5 éve 11 hónapja #47109

Babesz Gratulàlok a puszihoz, és még kívánok milliót. P
Oldalmegjelenítési idő: 0.996 másodperc