LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 6 éve 2 hete #46981

Szanya
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 6 éve 2 hete #46982

Babesz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 2 hete #46983

Szanya
Köszi, úgy legyen :)

Autizmus mindennapok 6 éve 2 hete #46984

Sziasztok, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 2 hete #46985

Szia Frezia
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Szanya
Lányom 10 éves, fiam 8 éves

Autizmus mindennapok 6 éve 2 hete #46990

Zorka, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 2 hete #46992

Frézia, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Zorka, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Babesz,Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 2 hete #46993

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok!

Frézia,

Autizmus mindennapok 6 éve 2 hete #46994

Szia Miri! 1000 éve:) Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hete #46995

Miri, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hete #46996

Sziasztok. Sok régi hozzàszólást visszaolvasgattam, de az írás valamiért nem megy. Elkenődtem mostanában, annak ellenére hogy sokan azért mondják hogy fejlődünk én nem ezt látom. Amilyen szépen ejtette B. a szavakat most elkezdett hadarni érthetetlenül, meg úgy általában minden téren egy helyben toporgunk, kivéve a makacsság ha az oroszlánra azt mondja hogy az kígyó abból nem enged. Oviban van egy kisfiú és egy kislány akivel barátkozni de a kislány fél tőle mert olyan erősen szeretgeti hogy megijed(amúgy is nagyon félős) Megyünk ped szakszolg rá. Az óvónéni aki 3 hónapja azt mondta ennek a gyereknek semmi baja, most azért csak talált pár negatív jelzőt amit beleírhat a véleménybe.

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hete #46997

Donpepe

Csak azt tudom mondani, hogy ne csüggedj :) 9 éve csináljuk tudatosan az auti szülős műfajt a most 13 éves nagyfiammal. Mindig vannak különböző periódusok. Van, hogy több hónapig teljesen sima, rigolyamentes, kiegyensúlyozott időszak volt, hogy szinte azt éreztük, semmi prob nincsen.. ami átcsapott abba, hogy nagyon erősek a tünetek, borzasztó alaphangulata volt, nemhogy fejlődőnek, de abszolút visszaesésnek éreztük az állapotát. Ezután megint ugrásszerű fejlődés.. nagyon egyenetlen a fejlődési ívük sokszor. A gyermekeinknek az óvoda/iskola nagy erőfeszítés, folyamatosan kompenzálniuk kell, és ebben nagyon el tudnak fáradni mentálisan - ilyenkor is úgy tűnhet, visszaestek. Nálunk az időszakok pl tök sokszor tavaszra, az ovi/suli év végére estek. Ne aggódj, el sem tudod képzelni, mennyit fog még fejlődni a gyermek. Ha 4 évesen megmutatják, hová jutunk 13 éves korára, biztosan hihetetlennek tűnt volna.Még abban sem voltam biztos, fogunk e valaha normál dialógusban beszélgetni, vagy csak ő monologizál a mániáiról :)

Ez a véleményes dolog meg... Kaptunk már párat, valami miatt a pedagógusok ahdlyett, hogy kiegyensúlyozott képet akarnának adni, szinte megfeszülnek, hogy az összes negatív irányú eltérést leírják, néha már izzadtságszagúan is, az meg soha nem jut eszük be, hogy az is benne legyen, miben ügyes, miben fejlődött. Sztem azt hiszik, azt várják el tőlük, hogy kizárólag az eltérésekre fókuszáljanak :)

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hete #46998

Sétán volt valaki? Mi a mostani és korábbi fejlesztőkön kívül nem találkoztunk ismerőssel.

Szanya, azt hiszem a férjedet láttam már elmenőben :)
Szélforgó volt idén lufi helyett, nálunk nagyon bejött, illetve a kicsiket alig tudtam elrángatni az óriásbuborék készítésből :)

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hete #46999

Marcoverde
Köszönönöm a biztatás, nem egyszerű és nem a gyerek a legfőbb probléma hanem az hogy vagy minket néznek hülyének vagy hülyének tettetik magukat az óvónők. Tájékoztatás semmi ha kérdezünk mindenki mást mond és azt érzem hogy az a mintaszülő aki lesz@rja a gyereket mert nem zaklatja kérdésekkel az óvónőket, én nem leszek mintaszülő. Remélem lesz fejlődés mert nagyon okos kisgyerek.

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hete #47000

Nálunk a séta elmaradt, durván esett az eső. Pedig úgy rá voltunk készülve.

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hete #47001

Marco, az igaz lehet, ugyanis kint volt fotózni és mikor hazajött azt mondta, hogy "Mintha Marcot láttam volna elmenőben, de nem vagyok benne biztos". :cheer:

Donpepe, sajnos nagyon sok olyan pedagógus van, aki a szülőt csak tehernek tekinti. Én sem tudok kezdeni ezzel semmit, ha telibe szabotálják a segítséget meg a kommunikációt, akkor nem lehet mit tenni. :( Amúgy egyetértek azzal, amit Marco írt, pontosan így van.

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hete #47002

Szanya Tudom hogy így van, attól még nyomaszt. Én a törivel szívesen birkózom, engem a matek fog kinyírni, azt anyára bízom ha eljutunk odáig.

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hete #47003

Donpepe, még az is előfordulhat, hogy kifogtok egy jó tanárt és nem kell ezzel otthon foglalkozni. Hátha!
A nyomasztás az van. Az állandóan van. Sajnos. :(

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hete #47004

Babesz Meggyógyultatok már? Nálunk most ilyen össze-vissza hadarás, zagyválás érthetetlen karattyolás megy. Olyan szépen ejtette a szavakat, mos t meg úgy elkezdett hadarni hogy érthetetlenné vált minden. Mondókánál, ami nem jut eszébe kihelyettesíti valami halandzsával, amúgy folyamatosan mondja. Felállítottuk a trambulint, imádja végre elkezdett ugrálni és labdába is belerúg párat.

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hete #47005

Sziasztok.
Valaki esetleg nem tudja, hol lehet elérni peabody vagy hasonló intelligencia tesztet, vagy olyan helyet ahol 3.5 éves autinak csinálnak ilyet?
Oldalmegjelenítési idő: 0.882 másodperc