Donpepe
Csak azt tudom mondani, hogy ne csüggedj

9 éve csináljuk tudatosan az auti szülős műfajt a most 13 éves nagyfiammal. Mindig vannak különböző periódusok. Van, hogy több hónapig teljesen sima, rigolyamentes, kiegyensúlyozott időszak volt, hogy szinte azt éreztük, semmi prob nincsen.. ami átcsapott abba, hogy nagyon erősek a tünetek, borzasztó alaphangulata volt, nemhogy fejlődőnek, de abszolút visszaesésnek éreztük az állapotát. Ezután megint ugrásszerű fejlődés.. nagyon egyenetlen a fejlődési ívük sokszor. A gyermekeinknek az óvoda/iskola nagy erőfeszítés, folyamatosan kompenzálniuk kell, és ebben nagyon el tudnak fáradni mentálisan - ilyenkor is úgy tűnhet, visszaestek. Nálunk az időszakok pl tök sokszor tavaszra, az ovi/suli év végére estek. Ne aggódj, el sem tudod képzelni, mennyit fog még fejlődni a gyermek. Ha 4 évesen megmutatják, hová jutunk 13 éves korára, biztosan hihetetlennek tűnt volna.Még abban sem voltam biztos, fogunk e valaha normál dialógusban beszélgetni, vagy csak ő monologizál a mániáiról
Ez a véleményes dolog meg... Kaptunk már párat, valami miatt a pedagógusok ahdlyett, hogy kiegyensúlyozott képet akarnának adni, szinte megfeszülnek, hogy az összes negatív irányú eltérést leírják, néha már izzadtságszagúan is, az meg soha nem jut eszük be, hogy az is benne legyen, miben ügyes, miben fejlődött. Sztem azt hiszik, azt várják el tőlük, hogy kizárólag az eltérésekre fókuszáljanak