LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46804

Csino, sose volt olyan, hogy kódot listázott volna a KIR, csak a szöveg van az alapítóban.

Marco, régen volt egy időszak, amikor túl kevés gyerek volt "gondozásban" és ingyen és gyorsan be lehetett kerülni, de azóta...
Nem értem ezt a nevtanos dolgot a Bethesdával. Ki mondta, hogy ez kötelező?
Azt hiszem, a Vadasban Gádoros Júliának mintha lenne magánrendelése is.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46805

Marcoverde,

A Korai nektek még játszik? 3 éves korig vizsgálnak. Nem biztos, hogy hamarabb, de olcsóbb. Előtte nem kell nevtanba menni. Utána bíztatnak rá, de Ti már rutinosak vagytok, nem kell hallgatni rá, ha nem akartok.
8 éves ASDs kislány

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46806

Marcoverde, a Cseperedő Alapítvánnyal szoktak elégedettek lenni és az teljesen magán. Illetve nem tudom, mennyi idős a kicsi, mi a Bp.-i Korai Fejlesztőbe anno elég gyorsan bekerültünk, de szerintem ott csak 3-3.5 (?) éves korig fogadnak.

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46807

Szanya, azóta megvan a kód, mármint a KIR-en is látom legalább, hogy milyen SNI-ket fogadnak. Mondjuk totál úgy rémlik, régebben fent voltak a számok is. Így pl találgatok, mi az az "egyéb pszichés fejlődési zavar". Tudom, hogy az autizmus nem az, de hogy mi az, azt jó lenne tudni...

Ha esetleg hallottatok olyanról, hogy mondjuk auti nem azzal az SNI-vel ül a suliban, ami a valódi gondja, osszátok meg velem légyszi. Őrlődöm, hogy megmondjam-e az egyik suliban, ahová majd megyünk a gyereket megmutatni. Amúgy a szakértői papírjából és az oviban adott véleményből szerintem egy hozzáértő simán levágja, hogy auti, de mégsem merült fel a bizottságnál, hogy ez a kódot kapja és mi sem álltunk vele elő.

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46809

Koraiból kicsúsztunk sajnos, a Cseperedőét viszont nem fogadja el az Államkincstár...ki fogjuk pengetni a 120at az AAnál, de durva, hogy így is július lesz ..

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46810

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46813

A Cseperedőnél nincs pszichiáter, vagy hogyhogy nem fogadják el?

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46814

Marco, láttad, amit írtam a Vadasossal? Közben eszembe jutott, hogy a Heim Pálban dr Rigler sem küldött annó szakértőihez és az ingyen van.

Csino, nagyon gyakori, hogy az auti nem auti kóddal van a normál integrációban. Mivel az esetek többségében a segítség nulla, ezért kevéssé van jelentősége a dolognak a gyerek szempontjából pillanatnyilag. Azért lenne jó, ha az autik auti kódon lennének bent, mert akkor egy valóságot tükröző számadattal lehetne normális ellátást követelni.

Mamil, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46816

Szanya

Ú, bocsi,a felett átsiklottam :blush:

Csino

Szerintem Simó Judit ott a pszichiáter . Biztos akkreditáció kérdése.

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46822

• Nina42
  • Nina42 profilkép
  • Nem elérhető
  • 7 éves kissrácot terelő
Szanya, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46823

Nina, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46824

Nem is tudtam, hogy a diagnosztizáló helyeket is akkreditálni kell. Azt hittem, alapvetően bármelyik gyerekpszichiáter kiadhat auti papírt...

Szanya, durva a sztori...

Visszatérve még a kód/más kód kérdéshez, számomra most azt a kérdés, hogy meg merjem-e mondani a bemutatáskor, hogy a fiam amúgy auti, vagy sunnyogjak a jelenlegi SNI kódjával...tök ciki, ha netán felveszik és utána kezdenek gyanakodni, amikor már odajár, és mondjuk el akarnak küldeni auti kivizsgálásra, én meg előállok azzal, hogy amúgy már száz éve tudom, hogy az a gyerek. De ha meg megmondom, fel sem veszik szerintem. Na ez a dilemmám:(

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46825

Csino, van egy kódod a szakértőitől. Te pszichiáter vagy, hogy felülbíráld? Nem, tehát beíratod a kódnak megfelelő módon a megfelelő iskolába, amit a szakértői kijelöl. Kész. Ha bárkiben felmerül, hogy nem jó a kód, akkor majd jelzi a szakértői felé.

Mai döbbenet: ismét lenyúlták a sportról szóló cikkemet. De miért pont ezt lopkodják le? Találtam még más nyúlást is, de a sportosnál ez már a harmadik eset. Érdekes. Lassan felvehetek egy szerzői jogos jogászt. :dry:

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46826

CsinoVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46827

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Szanya
Ez ilyen. Amit simán ellehet lopni, azt ellopják :)

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46828

Babesz,Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Rajta van a lopásgátló, de világos, hogy ami nincs lebetonozva, azt viszik, nem is ez a fura, hanem, hogy miért pont mindig ezt? Egyébként írtam a plagizáló oldal tulajának, aki egyrészt megsértődött, másrészt csak akkor kért elnézést, mikor megemlítettem, hogy ez lenne a minimum... Majd kioktatott, hogy vádaskodom! :woohoo: :woohoo: :woohoo: És mindezt aláírás nélkül, azt se tudom, kivel leveleztem! Ez kééész. :dry:

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46829

SzanyaVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46830

Reggel bepötyögtem két oldalt,leütöttem hogy elküld és kiírta hogy lejárt időkorlát,úgyhogy elveszett minden,lusta voltam újra leírni.Nemtudom mennyire érzik gáznak a bepisilést az oviban nálunk középső csoportban is van aki bepisil és nem veszi zokon sem ő sem az óvónők.Múlt héten az enyém is bepislantott kétszer direkt mert azt látta az oviban.
Nem tudjuk mi van most vele lehetséges az hogy ennyire eltolódik a szeparációs szorongás?Az anyjával folyamatos hiszti megy és ellenkezés ha oviba viszi ordít ha elhozza ordít.Velem nem csinálja csak ha anya otthon van.
Szanya valószínű azért lopkodják a cikkeidet mert tetszik és érdekesnek találják.

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46831

Babesz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46832

Donpepe, amikor leszakad valamiért a net, akkor is ez van. Én azt szoktam csinálni (ha épp el nem felejtem), hogy küldés előtt nyomok egy ctrl c-t. Meg néha az is használ, ha a böngészőben nyomsz egy visszát, nekem többnyire ilyenkor visszajön a beírt szöveg.

Szerintem ha mindkettőtöknek ordítana, akkor lenne szeparációs szorongás, nem? Vagy lehet, hogy kevesli anyát, mert sokat dolgozik? Az is lehet, hogy csak valami saját gyártású szabály. Viszont az nem semmi, hogy direkt bepisil, mert látta a mintát. Ennek van jó oldala, mert ha ennyire utánoz, akkor menni fognak később a drámajátékok (nálunk kis műsorokat adtak elő, az enyémnek ez akkor nagyon távoli dolog volt).

Igen, ezt mondta az oldal tulaja, tök jó, csak ugye a szomszéd autóját se viszem el egy körre, mert tetszik... :woohoo: Áh, na mindegy, Babesznak igaza van, az ilyenekkel nem érdemes foglalkozni.
Oldalmegjelenítési idő: 0.974 másodperc