LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46784

Latonya, ez jó ötlet. Oviban nálunk is ok a helyzet, bár van pedagógiai asszisztens a csoportban, aki külön odafigyel az SNI-s gyerekekre. Az én fiam nem barátkozik és én emiatt féltem őt a szekálástól később, ezért keresek neki védettebb környezetet.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46785

Latonya, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46786

Szanya
Megint a szívemből beszéltél, de amúgy ez nem csak autikra igaz, sokan szinte keresik a másik gyerekében a hibát hogy lehülyézhessék, miközben az ő gyerekük katasztrófa. Iskolával kapcsolatban auti szülőktől hallottam"Az hogy jól tanul az nem elég ha szociálisan nem tud beilleszkedni". Szerintem pedig a jó eredmény eléréséhez be kell illeszkedni.

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46787

De a nagy probléma ott kezdődik, amit a fejlesztőnk mond. Ha továbbképzésen szeretne részt venni azt megtehető önköltségen. Az azért durva.

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46788

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46789

Csino beküldte:
Latonya, értem, amit írsz. Az a baj, hogy én nem merem megkockáztatni a normál általánost.

Én meg sajnálom, hogy nem mertem. Persze az egész totálisan attól függ, milyen a pedagógus/osztályösszetétel. De szerintem pár év alatt egy szegregált alapítványiban elég nagy hátrányt össze lehet szedni szociálisan. Persze, ha izolált marad a gyerek az államiban, akkor semmit nem ér ez egész.. Ami az alapítványiakat illeti: a Laborcban nem tudom hogy volt, de a Heurékában semmi speciális segítséget nem kapott senki a problémájára. kb annyi, hogy mivel mindenkinél van valami prob, ezért lassabb a tempó, alacsonyabban van a léc, és néhány tanárnál talán több a tolerancia. De kb ennyi.

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46790

Luna, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Marcoverde, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Fentebb már kérdeztem, hogy a Patronáról nincs valakinek infója? Ők tudom, hogy fogadnak autit, de kérdés, hogy mi történik ott egy autival...Szanya, esetleg nem hallottál mástól róluk?

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46791

Szanya, kérhetnék egy szívességet?Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46792

Csino,

A Patróna nekem a katolikus lányiskola, a Piar párja. Apácák tanítanak ott. Hát arról elképesztően rosszakat hallottam első kézből még ifjú koromban. Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
8 éves ASDs kislány

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46793

Sziasztok, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46794

Latonya, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46795

Csino, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Donpepe, ahogy mondod. Irtó ritkán van ingyenes továbbképzés pedagógusoknak. A jellemző a fizetős. Ez a felháborító. Rááldozza a szabadidejét és még fizessen is, miközben kötelezően rányomják, hogy integráljon. Ez a szokásos, hogy jóvan, valóban jár az autinak is a normál, hát akkor előírom a sulinak, hogy vegye fel, de nem adok hozzá semmit, oldják meg! Mindenkinek az érdeke az ingyenes és kötelező képzés lenne és többnyire pont az ellenkezője zajlik.
Persze időnként lehet pályázni ingyenes képzésre, ami megint csak nevetséges, hiszen a pályázattal is az iskolai alkalmazottak ideje megy! És ez milyen már, hogy pályázni kell valamire, ami alap kellene, hogy legyen? Á, nem is pörgök rajta. :(
Jobban vagytok már?

Babesz, mizujs?

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46796

Szanya, értem, köszi, rendben!

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46797

SzanyaVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46798

Babesz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46799

SzanyaVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46800

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46801

Babesz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46802

Szanya, még egy kérdésem lehetne sulikról? Meg szerettem volna nézni két intézménynél, milyen SNI-vel fogadnak gyereket. Már eleve egyiknek sincs fent a weboldalán az alapító okirat. A Kir.hu-ra mentem így tovább, az alapítót megtaláltam, de nincsenek benne a kódok egyik sulinál sem. Úgy emlékszem, régebben a kir.hu-n ha rákeresett az ember egy intézményre, ott magán a weboldalon is kilistázta a kódokat az oldal. Most ezt a funkciót sem látom:.( Akkor meg tudom egyáltalán valahol nézni ezt a dolgot? Hol/miben kell feltüntetnie ezt az iskoláknak?

Autizmus mindennapok 6 éve 1 hónapja #46803

Most intézzük a vizsgálatot a kicsinek. Az AA-nál 4hónap, ha kipengetjük a teljes összeget.. Rosszul emlékszem, hogy ez régen nem volt ennyire durva? :D Csak azért nem akarjuk a Bethesdában, ahová tartozunk, mert ott mindenképpen kell nevelési tanácsadóhoz menni előtte, amit meg kifejezetten kihagynánk, de ott nyárig már esélytelen. Kemény mi van itt. Nincs valami fizetős, ahol adnak hivatalos diagnózist, és ennél hamarabb megy a dolog?
Oldalmegjelenítési idő: 0.885 másodperc