LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15091

Viki, Neked legalább van mit! :woohoo: Na, azért azóta elmentünk még egyszer és beszereztem pár cuccot. De még mindig nincs mindenkinek!

Tomger, ez mekkora!!! :laugh: :laugh: :laugh:
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15092

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Mi ma estünk túl a végső bevásárláson, a skacok addig Anyukámnál voltak.
A kislányommal már elkészítettük a kókuszgolyót, én most először csináltam krémmel töltöttet is. A keksztekercsből maradt némi töltelék, azokat töltöttük a kekszgolyókba. Kíváncsi vagyok milyen lett, még nem kóstoltuk meg.
Fiam tegnap nagyon laza volt! Megvettük a fenyőfát, együtt a két gyerekkel. Már nem tudom titkolni előlük, hogy honnét van a fa, minden sarkon azt árulják, persze, hogy rájöttek, nem a Jézuska hozza. Amíg kiválasztottam a fát, ők a kocsiban vártak. A fa árus srác segített betenni a kocsiba. Látta, hogy két kisgyerek ül bent, ezért próbált nem túl illúzió romboló lenni, és ezt mondta: "Sziasztok srácok! Én vagyok ez elő Jézuska, hoztam nektek egy fenyőfát!" Erre a fiam: "És ajándékot is hoztál?" :laugh:
Holnap megyünk a cirkuszba, már nagyon be vannak zsongva, tuti kelnek hajnalban! :S

Várom, hogy elaludjanak, aztán állok neki csomagolni!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15093

Mi is megcsináltuk az első verziót (mindmegette) a kókuszgolyóból. Ez meggylével készült és a közepén magozott meggy van. Mivel a meggylé cukrozott, ezért nekem ez már túl édes, lejjebb kellett volna venni az eredetileg megadott cukoradagot. És nem is elég szilárd. Holnap kipróbáljuk a tejes verziót (drOetker). Viszont a fiam imádta csinálni. :) (Persze meg se kóstolta.)

Champ, mit mondott a fenyőárus? :laugh:

Érdekes, hogy így bírjátok Ti is a cirkuszt, én nem szeretem. Féltem az artistákat... :unsure: Pedig jó volna valami érdekes program.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15094

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: a fenyőárus köpni-nyelni nem tudott, nekem odasúgta, hogy anya és apa dolga! :laugh:
Most megyünk először cirkuszba! (Nem mintha itthon nem lenne minden nap... :whistle: ) Z. nagyon be van zsongva, bár minket kicsit aggaszt, hogy holnapra országos ónos esőt mondanak! :unsure:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15095

Van mit mesélnie otthon. :laugh:
Hú, hát remélem, hogy nem lesz. :unsure:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15096

Most, hogy a beígért világvégét is túléltük :) ... kicsit korábban ... Boldog, Békés karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek!
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15097

„A szeretet türelmes, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem viselkedik bántóan, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a rosszat. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal. Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem múlik...”

Mindannyiunknak kívánom, hogy ne veszítsük szem elől a karácsony elmúltával se a fényt, se a szeretetet. Őrizzünk meg magunknak minél többet az ünnepből.

Szeretnék szeretetben gazdag áldott karácsonyi ünnepeket és egészségben gazdag békés boldog újesztendőt kívánni!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15098

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
A karácsony akkor szép,
hogyha fehér hóba lép,
nem is sárba, latyakba...
Ropog a hó alatta.
(Csanádi Imre)

Reméljük megmarad a hó :)

Kívánok Nektek, Boldog Békés Karácsonyt!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15099

Tomger, köszi a Kiskarácsonyt! Valamiért nekem totál egymásra csúszott az egész megnyitáskor, úgyhogy szétpakoltam és visszatettem a mappádba. Csak két dokumentumban sikerült megoldani, egyben állandóan egymásra csúszott.
Látom, már voltatok is szánkózni. :)

Ma és tegnap gyakoroltuk babzsákozva az igen-nem választ és az "én" választ. Azt hiszem, nagyon jól megy végre. De ebben sose lehetek biztos! Az ünnepek közt (mikor épp nem bolyongunk), nekiállok az Én könyvnek, most már úgy gondoljuk, hogy értené.

Champ, pontosan hogy is csináljátok a Csendkirály játékot? Rájöttem, hogy nagy szükség van rá... Meg egy "egy helyben maradok és nem fetrengek,még akkor se, ha unom a témát király" játék is jó lenne... :laugh:

Boldog névnapot, akiknek ma van! :)

Boldog, békés karácsonyt kívánok mindenkinek! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15100

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Valamit én csinálok nagyon rosszul , mert nekem is szét-összecsúszik állandóan. Rendberakom lementem és amikor megnyitom megint szétmegy. Majd megkérdezem a mérnököt a családban..majd egyszer.
Örülök, ha hasznát veszitek. Gergő szereti a dalokat ilyen egyszerű rajzokkal, de belátom az Este jó ...pl .. sokkal magasabb mondanivalóval bír, mint amit így össze tudok hányni képekkel.
Viszont az én 4 évesemnek még pont elég.

Ügyesek vagytok ha megy az én
Nekünk még nem megy, pedig amikor csak lehet szóbahozom, kérdezem. Csak akkor mondja, ha a kezét a mellkasára teszem.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15101

Eddig nekünk se ment egyáltalán, most viszont olyan simán, hogy egész meglepődtem. Persze Emmánál volt az első alkalom, onnan van a technika. Mivel Gergő kommunikációja nagyságrenddel gyorsabban fejlődik, ezért szerintem max. pár hónap és menni fog.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15102

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
MI túl vagyunk az itthoni szűk körű, azaz csak 10 fős karácsonyunkon. :) (Mivel mi a hivatalos három nap mindegyikén valamilyen távolabbi családi rokonnál leszünk hol itt hol ott, ezért mi előre hoztuk a magunkét.) Nagyon jól sikerült, L. még énekelt is két dalt magától, mindenki örül a játékoknak, és kevéssé vesztek csak össze a gyerekek az ajándékokon. Volt családi közös szánkózás, hólapátolás, eszem-iszom és három fa alatt is bontogatott mindenki.
Remélem holnap nem lesz igazi ónos eső, mert utazunk, és nem lenne jó, ha csúszna az út, főleg hogy lehet hazafelé én vezetek. De odafele se csússzon.
Egyszóval még gyorsan most, amíg olvassátok:

Mindenkinek békés, boldog karácsonyt kívánok!

És minden névnaposnak is sok boldogságot! Ma is holnap is. :) Meg akkor is, mikor épp elfelejtem. :D

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15103

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Csütörtökön lesz az rtl-en Egon és Dönci. Ezt, ha jól emlékszem 3maci ajánlotta, hogy a kisfia szereti. Akit érdekel nézze meg, mi biztos felvesszük. :) Már ha jól rémlik... :D

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15104

Sziasztok!
Így az utolsó percben mindnyájatoknak szép ünnepet kívánok!

A névnapi köszöntést pedig magamra venném, köszönöm :laugh:
Mindenki másnak is boldogot!

Szanya, pici fiad nagyon meglódult, nem győzök ámuldozni :)
Mimi is belehúzott, ünnepek után beszámolok!

Labolen, vigyázzatok az úton! De jó Nektek már volt karácsonyotok! Alig várom a holnapot!

Champ, remélem élvezték a srácok a cirkuszt!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15105

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Minden kedves fórumtársamnak és családjának ezúton kívánok boldog karácsonyt!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15106

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Először is szeretném köszönteni a Vikit és az Évát és az Ádámokat + minden kedves fórumozónak pihentető, felfrissülő, szép ünnepet! ;)

Mi tegnap karácsonyoztunk, ma anyós program van! :whistle: Majd talán valamikor a fórumhoz is hozzászólok, mert mint, minden karácsonykor most is kivettem az éves 1x betegállományom.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15107

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Bocsánat, hogy így el vagyok tűnve, de itthon van Apa péntek óta és nem tudok a gép elé ülni.

Én is szeretnék mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Egészségben Gazdag, Boldog Új Évet kívánni!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15108

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Kellemes Karácsonyt Mindenkinek, az ünneplőknek nagyon boldog névnapot! :whistle:

Mi mindent beborító jégpáncélra ébredtünk! Egy domb legtetején lakunk, Apa hólánccal ment le kenyeret venni, a lényeg, hogy épségben haza is ért.

A srácok totál be vannak zsongva! Az öcsém időhúzó és relxációs módszerét alkalmazom: egy nagy tálba összekevertem egy csomag eperlevél tésztát és némi árpagyöngyöt, kaptak két kis tálat, szét kell válogatni. Öcsém anno tarka és fehér babot válogatott karácsonykor, hogy ne kergesse őrületbe a családot 24.-én. Kb. 6-7 éves lehetett, úgy kelt reggel, hogy kérte a babokat! :laugh:
Tegnap este 11-kor díszítettük a fát, én felkeltem ma 1/2 6-kor, hogy bekapcsoljam az égőket, így arra keltek, hogy várja őket a feldíszített fa. Nagy volt az öröm!

Szanya: a csendkirályt egyszerűen 3-ig tartó elszámolás után elkezdjük. Aki legtovább bír csendben maradni (nálunk kuncogni szabad, különben mindig csak 10 másodpercig tartana), az a végén kap egy meleg kézfogát, némi gratulációval fűszerezve. :laugh: Ha fürdőkádban játszunk, akkor habból korona kerül a fejre. Szerintem adhatsz a győztesnek valami kézzel fogható jutalmat is. Az enyémek ilyen téren igénytelenek, nekik a "Gratulálok!" elég! :)

Ágiviki: nagyon jó volt a cirkusz, még nekünk is nagyon tetszett!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15109

Boldog névnapot kívánok az Ádámoknak és Éváknak! :)

Champ, nekünk csak számolással ment a csendben maradás, de az is csak kacarászva... :laugh: Egyébként a tárgyjutalom nálunk nem működik, úgyhogy marad a gratuláció szintén. :cheer:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15110

Bűvölet

Csöndes téli éjben
angyal szárnya lebben.
Gyertyafény az ágon,
néha meg-meglibben.

Nem tudom ki adja
e mesés perceket,
de az érzés, mi átjár,
nem más, mint a
szeretet.

Mindenkinek áldott ,békés és boldog karácsonyt kívánok!
Oldalmegjelenítési idő: 0.162 másodperc