LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15111

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Én is nagyon boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!!!

Tomger, nagyon édes a kis Mikulásod! :)

Champ, örülök, hogy tetszett a cirkusz. ;)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15112

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Békés Boldos Karácsonyt Kivánok Mindenkinek !

:)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15123

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15124

Kisstim, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15125

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15126

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Kisstim:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15127

Kisstim,Szanya

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15128

Marcoverde, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15129

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15130

Fiam egyik újítása: mivel a kettest nem mondja ki, ezért bevezette a nulla fogalmát. Tehát a hány lábad van? kérdésre a helyes válasz az "egy". :woohoo: Amit meg is mutat leszámolva, miszerint "nulla, egy". :laugh: A társasjátékban jól lép a bábuval, csak azt mondja közben, hogy "nulla, egy, hár-maas"! Ezenkívül úgy döntött, hogy a továbbiakban mindennek kicseréli a nevét poénból, tehát a leves pl. cukkini, a banán saláta, a zöldbab paprika, stb. (És kivárja a reakciót! A kacagást is szereti, meg ha kiakadunk rajta, azt is... ) Nagyon fog tetszeni a szakértőiseknek... Elvileg tavasszal kéne mennünk. Ilyenkor (többedik vizsgálat) hogy szokott lenni, be kell jelentkezni, vagy küldenek behívót? És ha maradunk még egy évet oviban, akkor szerintetek elég, ha küldök nekik egy mailt, hogy emiatt csak jövőre megyünk?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15131

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Szanya1!
ha maradtok a suliban, akkor csak jövőre kell a vizsgálat, most nem.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15132

De az előző szakvéleményen az van, hogy 2013. Most akkor be kell jelentkezzek magamtól vagy sem?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15133

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Nem kell neked bejelentkezned, de előfordulhat, hogy behívnak. Hogy jövőre mi lesz? No,
azzal várjunk még...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15134

Igaz! Már csak pár nap és sok minden kiderül... Hogy mi nem működik majd. :unsure:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15135

Szanya, Edina, Süni, Marco!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15136

KIsstim !A leginkább elképzelhetőnek tartom ,hogy a kisfiad esetleg álmodhatott valamit ,ami a ti lakásotokban" történt ". Az én kisfiam 3 évesen ugyanezt művelte a "NÉNIvel ".Elmondta ,hogy a néni anyánál járt ,bejött a bejárati ajtón,fél tőle ,sötétbarna haja volt .,stb...Ez ment 1 hónapig legalább.(de mint említette Marcoverde,Marcinál nemcsak ez volt ,de ,rengeteg ilyen :cápa ,sárkány , "Kékfény-állat "_ez volt 2,5 évesen nála a Pólus-ég.. :),bölény ,"forgácsszínű sóder ",ami szúrós volt ,táskamajom:).. ,stb ,stb . Sok sztorim van ezzel kapcsolatban ,Néha tényleg nem tudtam ,mi ez nála ,Álom ?Valóság ?Fantáziahazugság ? Netán téveszmék ?Tényleg kicsit álomvilágban él(t )a drága. ..És amíg kisebb volt ,nehezeb volt ,mert hiába beszélt ,dehát egy nt sem mindig tudja jól megfogalmazni 2,5-3,5 éves korban a vágyait ,félelmeit ,gondolatait,álmait ..Ezek tényleg elég elvont ,összetett dolgok . (persze van olyan nt ,aki már ebben a korban is jól megfogalmazza az előbb említetteket .)A 3-4 éves kor amúgy is elég határ egy nt -nél is az álom -valóság megértésében .A tipik tankönyvi példa :Mit álmodtál ,kislányom ?-kérdezi az anyuka .Anya ,hiszen te is tudod ,te is ott voltál ....-mondja a 3-4 éves nt gyerek is :cheer: ,ami még tök normál. Bocs, kicsit elkanyarodtam a témától,de visszatérek :),hogy mennyire is jellemző egyes autiknál,hogy ez az álom -valóság -fantázia nem annyira válik szét ):ismertem olyan aspis kislányt ,aki a dinókról beszélt egyfolytában ,olyan sztorikat adott elő a lányka is ,hogy nem értettem ,hogy tényleg ezt ő így érzékeli,vagy mi ..(Tök komolyan előadta ,hogy a dínók ott vannak mögötte,mindjárt megtámadják-mindezt kapkodó tekintettel. . )A csoportomba meg egy aspis kisfiú járt ,aki kígyókirálynak képzelte magát (..random megharapott ,"mart "másokat :de ő ezt természetesnek tartotta ,mert Ő volt "kígyókirály":):nála mint az eset bizonyítja, a játék nem nagyon vált szét a valóságtól .
Szerintem tényleg ne gondolj hallucinációkra , szerintem semmi gond a fiaddal !(nem téveszme ,nem hallucinációk ,az én fiam is mondom beszélt mindent "összevissza " :laugh: ,de négyévesen "csak "autizmus diagnózist kapott :a papíron az állt ,"tiszta tudat ,minden téren életkorának megfelelően orientált "..Legalább akkor megnyugodtam ,hogy legalább nincs más gond :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15137

Szanya !Hány éves is a kisfiad ?Nekünk Marcinál ,ő 6,5 éves ,az ovi kért időpontot a szakértői vizsgálatra .Az iskola előtt tuti ,hogy az ovinak kell kérni időpontot .Az is igaz,hogy nekünk minden évben kellett mennünk Marci 4,5 éves kora óta a bizottsághoz . (nálunk ezt az ovi kérte mindig a sni-s papír miatt ,hogy "kaphassa a megfelelő fejlesztéseket M",amiből nem annyira sokat láttunk . ..)
Anno ,amikor a diagnózist kaptuk(2,5 éve ) ,nekünk a pszichiáter azt mondta ,csak a suli előtt kell . Attól függ ,a fiad megy -e suliba ,de attól is ,hogy az ovi ,ahova a fiad jár ,mennyire tart igényt az sni-s papírra . :)(tavaly nekünk már nagyon kérte az ovi ,hiába ,hogy Marci nem ment még suliba ,de az életkor miatt :azt mondta a vezető ,hogy életkora szerint már suliba kellene mennie,akkor kell a papír .. ) Egyb ,ha már egyszer voltatok ,odaírják az éves kontrollt úgy hiszem..

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15138

Edina 21 beküldte:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15139

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Kisstim, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15140

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Szanya, az Szakértői felé nem tudom mit kell tenned, hívd fel őket.
Bár ilyen nem mondom ki szabályt még nem alkalmaz a fiam, de a válaszok elbohóckodását nagyon elkezdte.
Hiába próbálok vele egy egy képről beszélgetni egy két szó max mondat után elkezd kacarászni és idétlenkedik.
Egyszerű erdei kép 5 álattal. Milyen állatokat látsz?
Egyet megnevez. És aztán elkezdi hogy ott a varjú bácsi (nincs a képen semmilyen madár)
És nevetgél nagyokat. Nem lehet vele egyszerűen gyakorolni, mert nem tudom mikor idétlenkedik és mi az amit nem tud.
Jelenleg az Anyát pöpöpő-nek hívják. Apát föföfőnek hívják és anyának pöpöpője van apának meg föföfője. a sláger...Gondoljatok amire akartok :( :( :(
Oldalmegjelenítési idő: 0.173 másodperc