KIsstim !A leginkább elképzelhetőnek tartom ,hogy a kisfiad esetleg álmodhatott valamit ,ami a ti lakásotokban" történt ". Az én kisfiam 3 évesen ugyanezt művelte a "NÉNIvel ".Elmondta ,hogy a néni anyánál járt ,bejött a bejárati ajtón,fél tőle ,sötétbarna haja volt .,stb...Ez ment 1 hónapig legalább.(de mint említette Marcoverde,Marcinál nemcsak ez volt ,de ,rengeteg ilyen :cápa ,sárkány , "Kékfény-állat "_ez volt 2,5 évesen nála a Pólus-ég..

,bölény ,"forgácsszínű sóder ",ami szúrós volt ,táskamajom:).. ,stb ,stb . Sok sztorim van ezzel kapcsolatban ,Néha tényleg nem tudtam ,mi ez nála ,Álom ?Valóság ?Fantáziahazugság ? Netán téveszmék ?Tényleg kicsit álomvilágban él(t )a drága. ..És amíg kisebb volt ,nehezeb volt ,mert hiába beszélt ,dehát egy nt sem mindig tudja jól megfogalmazni 2,5-3,5 éves korban a vágyait ,félelmeit ,gondolatait,álmait ..Ezek tényleg elég elvont ,összetett dolgok . (persze van olyan nt ,aki már ebben a korban is jól megfogalmazza az előbb említetteket .)A 3-4 éves kor amúgy is elég határ egy nt -nél is az álom -valóság megértésében .A tipik tankönyvi példa :Mit álmodtál ,kislányom ?-kérdezi az anyuka .Anya ,hiszen te is tudod ,te is ott voltál ....-mondja a 3-4 éves nt gyerek is

,ami még tök normál. Bocs, kicsit elkanyarodtam a témától,de visszatérek

,hogy mennyire is jellemző egyes autiknál,hogy ez az álom -valóság -fantázia nem annyira válik szét ):ismertem olyan aspis kislányt ,aki a dinókról beszélt egyfolytában ,olyan sztorikat adott elő a lányka is ,hogy nem értettem ,hogy tényleg ezt ő így érzékeli,vagy mi ..(Tök komolyan előadta ,hogy a dínók ott vannak mögötte,mindjárt megtámadják-mindezt kapkodó tekintettel. . )A csoportomba meg egy aspis kisfiú járt ,aki kígyókirálynak képzelte magát (..random megharapott ,"mart "másokat :de ő ezt természetesnek tartotta ,mert Ő volt "kígyókirály"

:nála mint az eset bizonyítja, a játék nem nagyon vált szét a valóságtól .
Szerintem tényleg ne gondolj hallucinációkra , szerintem semmi gond a fiaddal !(nem téveszme ,nem hallucinációk ,az én fiam is mondom beszélt mindent "összevissza "

,de négyévesen "csak "autizmus diagnózist kapott :a papíron az állt ,"tiszta tudat ,minden téren életkorának megfelelően orientált "..Legalább akkor megnyugodtam ,hogy legalább nincs más gond