LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15141

Andesz, 3 hónap múlva lesz 6. Igen, az lehet, hogy az SNI papír évente kell az ovinak. Na ez jó, megint lehet kérdezősködni majd. :unsure: Remélem, elég ha egy levélben kérem, hogy hosszabbítsák meg a korábbi véleményt... Nem vágyom új IQ tesztre, nagyon nem!

Tomger, hát ez bizony ugyanaz, mint ami nálunk megy. Mármint a hülyéskedés. De azért ez a pöpöpö és föföfö... Ezt megértem, hogy nem vagy tőle boldog...
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15142

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Sziasztok!

Rég voltam, nagyon sűrű volt az elmúlt pár napunk így, hogy Apával mentünk ideoda. De jó volt.
Olvasni olvastalak titeket, mert végre kaptam egy normális telefont (teljesen be volt tojva a régi egy ideje) és ezen tudok emailt is olvasni, nekem ez új dolog...

Kisstimnek írtam emailt tegnap, én is egyetértek azzal, hogy ez a fantázia szüleménye. Még mindig úgy érzem, hogy fantáziában Marcoverdéék M-jához áll a legközelebb a fiam, "messze földön híres" a fiam fantáziája. De ilyeneket a 3-4 éves NT fiam is tudott, hogy nézd anya, ott jön a dinó stb. Asszem, én is ilyen lehettem ennyi idősen.
Ami más az aspi fiamnál, az az álom. Már 3 évesen mutogatva, fél szavakkal elmesélte, mit álmodott. És hihetetlenül hatottak rá. Ezért mi nagyon korán kezdtük, hogy megmagyarázzuk, hogy az nem valóság. Rengeteget magyaráztam neki, hogy az álom nem fog megtörténni és sosem történt meg, csak képzelte. Ma már tudja szerencsére, de ebben iszonyú sok meló van.

Tomger, fantasztikus a kép G.ről!! :) Édes! Az enyém gyerek is rengeteget csinált ilyesmit. A legidegesítőbb az volt nekem, amikor elkezdett dalolászni, de csak halandzsázva. A mai napig csinálja, én ettől a falnak megyek. Mert persze nem hajlandó megtanulni tőlem semmilyen dalt, nagyon durván ellenáll, majd ezek után leül és halandzsázva, röhögve, hangosan dalol. Áhh...

Marco, huhu, én nagyon megértelek. Amikor elviszi apukám a nagyfiam időnként pár napra, akkor mi is átéljük. Nyáron volt egyszer, hogy pár napot a kisebbel töltöttem egyedül a balatonnál. És az tűnt fel, hogy nem kell nonstop aggódnom mindenen, nem kell állandóan terveznem, spontán programjaink voltak, olyan laza volt az egész, fellélegeztem, akármilyen csúnyán is hangzik. Pedig nálunk a kicsi egy hétördög! Úgy hívja mindenki, hogy Rontó Pál, nagyon pörög, nagyon manipulatív, hisztis is és szörnyen akaratos. És még így is képes voltam azt érezni, hogy kicsit fellélegeztem, pedig egy ilyen hétördög volt velem. A vicces az volt, hogy ennek ellenére vártam, hogy újra velem legyen a nagy is, hogy újra átölelhessem és biztonságban tudjam (féltettem). Nekünk mostanában kezd könnyebb lenni a naggyal (koppkoppkopp), nagyon jót tett neki, hogy nem dolgozom, itthon vagyok és én is nyugodtabb vagyok, többet tudok foglalkozni velük, így több energiát tudok befektetni abba, hogy kezeljem a kitöréseket, kilengéseket. Onnan is látszik ez, hogyha más vigyáz rá, vagy más is itt van, aki próbál vele foglalkozni, akkor nagyon nehezen teszi túl magát a dolgokon, velem meg elég gyorsan (de erősen kellek ehhez). Nálunk ugye a legnagyobb baj még mindig az az, hogy mindenen ideges, minden frusztrálja, mert a beszédértése rémes, nem ért csomó mindent, azaz másképp ért, vagy oda sem figyel, így, ha nem egyedül csinál valamit, állandó problémákba ütközik, amitől tiszta frusztrált lesz.

Szeretnék ajánlani nektek egy játékot. Tudom, karácsony után van, de nem kerül sokba. Story Cubes a neve. A fiam szárnyal a játék során!!! 9 dobókocka van, mindegyik valamilyen kép van (egy ház, egy kulcs, egy sátor, egy fej, ami szomorú, egy földgömb stb stb), dobni kell velük és a kidobott a képekkel kell egy mesét elmesélni. Azt hittem, ez szörnyen nehéz lesz neki, de rájöttem, hogy a vizuális segítség megvan! És az én fiamnak ugye elég élénk a fantáziája is, így összekapcsolta őket és hihetetlen, mennyire ügyes és élvezi! Szerintem szuper auti fejlesztő. És még élvezetes is nekik!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15143

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Kisstim.

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15144

• Manka197
  • Manka197 profilkép
  • Nem elérhető
  • Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Mindannyiótoknak szeretnék Boldog Újévet kívánni! (ha már a karácsonyiról lemaradtam...)
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15145

Kimni, örülök, hogy jó volt a karácsony. :)
Rákerestem a játékra, hát ettől mi még fényévekre vagyunk, de szuper ötlet, tényleg nagyon jó beszéltetős módszer!

Manka, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15146

• Manka197
  • Manka197 profilkép
  • Nem elérhető

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15147

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Manka, szia!!!! Végre itt is vagy picit :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15148

Manka, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15149

• Manka197
  • Manka197 profilkép
  • Nem elérhető
Oké, kösz, Szanya és Kimni! Téged is üdv, és örülök, hogy jól telnek napjaitok.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15150

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15151

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Manka!
Szerecsésen megúszta . :)
Vegyetek öntapadós átlátszó fóliát , azonnal minden üveg felületet burkoljatok be vele.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15152

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Csak olvasni volt időm titeket a nagy karácsonyi utazgatásunk alatt, és most sincs sok időm, csak Mankának írok, mert

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15153

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15154

Csibnyusz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15155

• Manka197
  • Manka197 profilkép
  • Nem elérhető
Labolen, kösz a címet! Még nem néztem utána ennek a fóliás verziónak, de bennünk is felmerült.

Edina, kíváncsi vagyok a fiadnál mi volt a folyamat, amíg megtanulta. Az én fiamnak még csak énkönyve van a vele történt eseményekkel. Nehezen kötik le az őt nem érdeklő oldalak, ezért nem tudom, bejönne-e a szabályoldal.
És mindenkinek köszi az együtt aggódást, nekem már ez is megkönnyebbülés! Most nyugodtabbak a napok, persze, az alap temperaamentum marad, így mindenképp fejleszteni kell az önmagán uralkodást.

Csibnyusz, jobbulást és neked is B.Ú.É.K.!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15156

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
OFF
Csibnyusz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15157

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15158

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Na, az előzőhöz lemaradt, hogy én úgy gondolom, hogy lehet így is járni fejlesztésre, de nem vagyok gyógyped és nem tudom biztosan, csak én azt hiszem, ez is egyéni, nem csak a fejlesztés :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15159

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Manka: szerencse, hogy van egy védőangyalotok, de ez hosszú távon tényleg nem megoldás. Andris is szeret lendületből a konyha kijárati üvegajtajának neki rohanni, de mivel ő elég óvatos csak az ujjai vannak ott bizonyítékul, de az rögtön ablakmosás után. :angry:

Csibnyusz: remélem tényleg csak a megerőltető idegállapotodnak köszönhető ezek a rosszullétek. Majd tájékoztassál minket és mielőbbi jobbulást neked!

Marco: Nagyon jót nevettünk a férjemmel, hogy nálatok is csend honol, ha M. nincs otthon, de mégis mennyire vágytok a kis tornádó után. Férjem mondta, mintha Dávidról beszélnél. Egyik nyáron ő volt a szünetben kettesben a gyerekkel és mondta már alig várja a szept. tanítást, mert nem fárad el annyira, mint mikor a gyereket kell lefoglalni.

Kimni:Örülök, hogy ismét jól telik az az idő amikor itthon van apa. Gyerekek, hogy "szoktak" hozzá apa nincs itt itt van kérdéshez? Ha írtad már bocsi, de néha maratoni olvasást tartok a diszemmel!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #15160

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Jaj a lényeg lemaradt. Dicsekszem egy kicsit, a család többi tagját izgalomba tartotta, hogy Andrisnak elkezdett nőni az alsó első tejfoga (na jól van késik a fogváltása, de legalább később romlik ;) ) A család szerint nagyon hátul nőtt az új fogacska és aggódtak, hogy cápa lesz. De nem! :laugh: Ma kiesett két tejfoga is. Meg se kottyant a nagy fiúnak!
Oldalmegjelenítési idő: 0.806 másodperc