LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14959

• Patri
  • Patri profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam: 9 éves autista BNO 84.8
A Waldorfról a véleményem annyi, hogy az ő szabadelvűségük nem biztos, hogy jót tesz egy auti gyereknek. Mellesleg a szomszédomban lakott két gyerek, akik Waldorfba jártak már oviba is.... hát a napi üvöltözés és trágár megjegyzések egymásra, az mindig megvolt. (Bár megjegyzem ez a szülők felelőssége is.)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #14960

kimni:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #14961

Patri, szuper! :) Jobbulást, mi is kínlódunk ezzel.

HáromMackó, a kedvedért... Igazi jó gyermek. :cheer:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #14962

Ma olyat csinált Z amit még eddig soha. Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Szanya1:
A feladat az feladat. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #14963

HáromMackó, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #14964

• Patri
  • Patri profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam: 9 éves autista BNO 84.8
Köffi Szanya! Már a végét járjuk... már csak a fiam nem kapta még el... 4-ből három megvolt...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #14965

Szanya1:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.Lemaradtam. Mi ennek a fülbesúgós játéknak a lényege?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #14966

38.7 fokos lázzal kezdtünk tegnap éjjel :(
Ma hullámzott, talán a kapott lázcsillapítónak + antibiotikumnak köszönhetően!
Az ÉN KIS HŐSÖM 50 percet várt türelmesen a váróban, majd a doktornéninél bent öszzehányta magát :unsure:
A dokinéni bocsánatot kért tőlünk, hogy nem hívott be bennünket előtt (nagyon szereti L-t :) )
A kedve jobb, óvóda csak jövőre, pedig minden nap úgy készül :( , és már az óvónénik is szeretik :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #14967

Csibnyusz, úgy látszik, ezt az undorító betegséget mindenki elkapja. Kitartás, nekünk már a 3. hetünk megy el vele. :(

HáromMackó, csak annyi, hogy valamelyikünk súg a fülébe valamit (egyelőre csak szavakat, mondatot még nem), ő pedig ugyanazt kell, hogy súgja a másikunk fülébe, aki kimondja hangosan és ha az volt a kezdő szó, akkor örülünk. A lényege, hogy megtanulja, mi az, hogy súgni, na meg át is kell adni az "üzenetet". :) Nagyon tetszik most neki, pedig korábban nem ment. Emma tegnap megint tök jót játszott babzsákosban a gyerekkel, már hasznosítottuk is. :)
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #14968

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Miri: írtam privit!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #14969

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Jaj, mennyit fog ártani az autizmus ügyének ez a szerencsétlen, tragikus iskolai lövöldözés :(

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #14970

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Sziasztok !
Régen voltam már itt .
Üdvözlöm az új fórumozókat és persze a régieket is.
Végre túl vagyok a vizsgákon . :)

Leírom mi holtartunk a Bizottsággal.
Szept.06-án hívtak be.
Sokat vártunk és egy pici szobában levegőtlen és kb.50 fokban kellet feladatokat csinálnia a fiamnak.Annyira megviselte az egész , hogy megbeszéltük a szakemberekkel lemásolják az iskolai anyagait , füzeteit és engedik hadd menjünk. Megnyugtattak nem lesz gond.
Ezek után kaptunk egy határ eset ért.fogy véleményt és önkormányzati iskolában nem nevelhető oktatható mondatot .
Egyébként 120 IQ -t mértek a gyereknél két éve ,és integrálható volt a vélemény.
A lényeg, írtam egy levelet a Bizottságnak , hogy nem fogadom el a véleményt .Kértem vizsgálják újra az iskolában .Egy mondatban elutasítottak.
Mentem az Önkormányzat oktatási osztályára megírtuk a fellebezést a jegyzőnek címezve , most várjuk a Bárczira az ídőpontot ott fogják ujra felvenni a teszteket.
Remélem az már pontos képet ad a fiam jelenlegi tudásáról .
A mostani oktatási káoszban , nem fogom hagyni egy percig sem , hogy csak úgy írkáljanak a gyerekről .

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #14971

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Bundáskenyér:
Bennem forr a vér! Eddig sem volt könnyű nekünk, de most kaptunk még egy keresztet: potenciális gyilkosokat nevelünk!!! :woohoo: :evil: És milyen sokan fognak bedőlni ennek a baromságnak! A híradóban elmondták, hogy valszeg enyhe auti volt az elkövető, de olyasmi nyilatkozat, információ, mint az index cikke nem hangzott el!
index.hu/kulfold/2012/12/15/adam/
Megüt a guta! :woohoo:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #14972

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Edina: ez döbbenetes! :blink: A Teljes szakmai hozzá nem értés borzasztó példája. Hogy a fenébe dönthetnek ilyen dolgokról csak egy rövid vizsgálati helyzet alapján. Figyelembe vették a korábbi papírjaitokat? Vagy esetleg amit a tanítók írtak róla?
Most ezek után hogyan merjek elmenni egy vizsgálatra eléjük, mi van ha a fiam éppen rossz passzban van? :( Persze elmegyek, de komolyan nem értem, amit Marco is írt korábban, minek nézegetik folyton az iq-t? Oké, hogy változik az eredmény az életkorral, na de ennyit???
Remélem hamarosan rendeződik a dolog. És bízom benne, hogy ez nem hat ki a fiad iskolai elhelyezésére.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #14973

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Champ, Bundáskenyér: Én bízom benne, hogy ezt nem fogják sokáig feszegetni, illetve hogy minden "csoda" három napig tart. Nemsokára a kutya nem fog emlékezni erre az esetre. Nem itthon történt, és annyi ilyesmit hallani, szinte negyedévente. Itt volt a norvég eset is, az is már szinte a feledésbe merül. Vagy a pécsi diák esete.
Szerintem aki ezzel nincsen napi kapcsolatban ,arra nem hat ennyire ez az információ. Depressziósok is követnek el rossz dolgokat, mégsem mondja mindenki azt, hogy aki depressziós, az mindjárt megy lövöldözni.
Amúgy azt hiszem a bátyja mondta ezt, és kész. Volt diagnózisa? Én még csak az indexes cikket olvastam amúgy, És jó, hogy ők legalább megkérdezték a Vadast. Remélem ezt a részét is elmondják legközelebb a híradóban is.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #14974

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Labolen!
Ez a kis magyar valóság.
Nem is csináltak IQ tesztet .
Én már ott kiakadok, hogy nem azt nézik a spektumon belül hol helyezkedik el és milyen fejlesztésre van szüksége és milyen oktatásra, ellátásra , hanem a lényeg az , hogy auti .
De ezt tudjuk mi is, ezért fölösleges menni évente a Bizottsághoz mivel nem egy nátha ami meg fog gyógyulni.
Az iskolában felháborodtak, gyakorlatilag az igazgatónő javaslatára fellebeztem.
Amig a sulit nem zárják be addig nincs gond, de ha másik sulit kell keresnem ezzel a papírral akkor maradnak a szegregált auti csoportok . Ami neki nem jött be elsőben. :(

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #14975

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Nem is értem az egészet. Gondolom vittél mindenféle eszközt, meg segítséget. Ha veletek ilyen előfordul, ennyi felkészülés után, akkor egy kevésbé rutinos szülő és gyerek mire számítson?
ÉN annyit tudok tenni, hogy viszek friss pedagógiai szakvéleményt a gyerekről. Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez. Szóval én az óvónők leírásával megyek, meg a fejlesztőktől is kérek valami leírást. Aztán bízok a csodában, a timerben, meg a jutalomban. Meg az emberek empátiájában. :dry:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #14976

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Ez a miesetünkben nem volt elég.
Vittem a 2-dik oszt bizonyítványát és friss ped.véleményt .

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #14977

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Hát nem mondom, hogy nyugodtabb vagyok. :( Elképesztő. :S

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 4 hónapja #14978

Edina:
Az első IQ tesztet hol csinálták?
Oldalmegjelenítési idő: 0.704 másodperc