LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14919

• Borkamama
  • Borkamama profilkép
  • Nem elérhető
  • Borkamama és 4 éves aspi kisfia
Szanya1 beküldte:
Hol van a kieső fogas vizu segítség? Gyerek tegnap este óta megszakításokkal de szinte folyamatosan bőg, most jöttünk rá, hogy mozog az egyik alsó metszője, attól van kétséégbeesve. Nem érti!

Vizuális segítséget nem tudok, de talán segít... Mesélte valaki, hogy ő attól félt, hoogy ha kiesik a foga, akkor nincs többé fog. Hadakozott az anyukájával, nem engedte, hogy a fogorvos kihúzza a mozgó fogat. Aztán kiderült, hogy elég lett volna, ha elmesélik neki, hogy a tejfogacska helyett kinő majd a felnőtt, erős fogacska. Szóval, lehet, hogy érdemes erre helyezni a hangsúlyt. De ezt el is lehet bábozni neki. Rózsaszín papírból az íny, fogacska mozog, majd kipottyan, új fogacska előbújik és mindenki nagyon örül.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14920

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Marco!Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14921

Bundáskenyér:

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14922

Borkamama, zseniális ötlet! És van is hozzá színes papírom. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14923

• Borkamama
  • Borkamama profilkép
  • Nem elérhető
  • Borkamama és 4 éves aspi kisfia
Szanya: Szurkolok, hogy gyorsan túl legyetek a fogváltáson és a kisfiadat megnyugtassa a bábozás. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14924

Borkamama, köszi! :)

HáromMackó, föltettem az úszásost ebbe a cikkbe, szerintem nagyon jó, a férjem szerint nem kell rajta javítani se. Azért nézd meg légyszi, hogy jól írtam-e le, hogy hogy csináljátok.
auti.hu/index.php/vizualis-segedeszkoezo...itsegek-oetletadonak

(Ha nem látszik, be kell lépni a zöld gombbal.)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14925

Azon gondolkodom, hogy lehet, hogy szét kéne szedni ezt a cikket, meg azt is, amit Edinával írtunk, mert kezd nagyon nagy lenni! Meg könnyebben meg lehetne találni, ha a címek utalnának a konkrét tartalomra, nem?
Csak nem tudom, hány ezer helyre linkeltem be, azokat mind át kellene írni.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14926

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Megnéztem az úszásos eszközt, nagyon tuti! :) Ha majd mi is tanulunk, jó lesz nekünk is, mintaként. Jó, hogy ez is bele lett rakva a cikkbe.
Nem tudom, hogyan lehetne szét bontani, mert nincsenek meg a technikai ismeretim hozz. Én, mint régi tag, tudom kezelni, és átlátni, de lehet külön cikkekre bontva jobb lenne. Pláne, ha később is bővítjük.
Talán lehetne úgy, hogy megmaradna a teljes cikk, amit eddig belinkeltél, és aztán különszedve, megismételve tematikusan. De mondom, nem értek igazán hozzá... :blush: :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14927

Én is erre gondoltam, hogy meghagyom és esetleg külön is fel lehetne tenni. De majd megkérdezem a hozzáértőt. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14928

Szanya1:
Igen, tömören leírva így zajlik, csak annyi, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14929

Labolen:
Tényleg csak minták lehetnek a feltett kártyák, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14930

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
3Maci:
Nagyon jók az úszós kártyák! Most lebuktál: titokban grafikus vagy rajztanár vagy! ;) :laugh:
A mi úszásunkon is hasonló feladatok voltak, lehet, hogy ez nekünk is segített volna! na, majd a következő turnusban!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14931

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14932

champ:
Tájékozott a kisfiad. :) És milyen jó, hogy ilyet tudtok játszani!

*
Jó is lenne, ha grafikus lennék, akkor most tudnám, mit próbáljak itthon dolgozni. Ha nem kell tovább mennem a pálcikaembereken, akkor zseniális vagyok. :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14933

HáromMackó, javítom!

Champ, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14934

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Champ: ezen jót nevettem, köszi. :D

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14935

3mackó, nagyon komolyan mondom, hogy szuperül megrajzoltad! Lehetnél illusztrátor :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14936

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
3maci, nálunk totális csőd az úszás, pillanatnyilag nem is járunk a betegségek miatt, de asszem, amúgy is lemondtam volna. Ellenben a te kártyáiddal lehet, hogy újra nekivágunk januártól :) Köszi :)

Nagyon nem volt időm a napokban fórumozni, nem is voltam sokat gépközelben és nehéz megszervezni ezt a karácsonyt, mindenki tőlem várja, hogy mondjam meg, mikor hova megyünk és senki nem mond időpontot, de ha mondok valamit, arról mindig kiderül, hogy nem jó nekik, mert ez és ez van. Hát hihetetlen...

Elolvastam Csibnyusz (hu, asszem ő írta..) által belinkelt cikket a waldorfról. Érdekes volt, a stílusa nekem nem jött be, de a lényeg kiszűrhető belőle. Még mindig van egy kis hajlandóságom a waldorfra, de egyre jobban hajlok a sima suli felé.
Azt szeretném kérdezni, hogy miért mondja mindenki azt, hogy a waldorfban túlságosan szabadjára engedik a gyerekeket? Nem is ez érdekel, hanem, hogy egy sima iskolában ezzel szemben mi a helyzet? Ha nincs asszisztens, mitől kapna több segítséget a szociális helyzetekben a fiam egy normál suliban? Nem kekeckedésből kérdezem tényleg, ezen gondolkodom napok óta, hogy mi lehet a különbség és mivel nincs iskolás gyerekem, őszintén, elképzelni sem tudom, mi zajlik egy ilyen iskolában. (egyikben sem)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14937

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Komolyan mondom, beszédértés területen meg vagyok lőve! :woohoo:
Tegnap este azt csináltuk, hogy ismert mesék tartalmát röviden elmondtam neki, figyelve, hogy személy neveket ne említsek, ne legyen könnyű. Az összes mesét kitalálta és mondta a címüket! Akkor miért nem megy ez mindig így????? :woohoo:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14938

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Kimni: félig olvastam csak a cikket, annyira zavaró volt a stílusa. Okosat nem tudok mondani, mert nincs ismerősöm Waldorf suliban. Oviban van, és csak annyit tudok arról is elmondás alapján, hogy nem segítik a gyereket egy konfliktusban, hanem azt mondják, oldják meg maguk. Vagyis nem szólnak bele, nem segítik a megoldást. Hát nem tudom, én ezt egy gyerekemnél sem hagynám... De mondom, ez is csak hallomás alapján mondom, nem tapasztalat.

Champ: beszédértés problémát én sem igazán értem. A logopédus felmérése alapján a fiam értése 90 %-os. Közben olyanokon fennakad, hogy hol van a melegé, mert ha azt énekeljük, hogy hadd egyem meg melegében, akkor az csak egy hely lehet.
Vagy ha megyünk fel a lépcsőn, és kérdezem, miért mész lábujjhegyen, akkor azt kérdezi, hogy most egy hegyre megyünk-e fel.
Vagyis hogy nehezen érti a mögöttes jelentést akár egy ilyen egyszerű szóban is. Nekem fel sem tűnik például egy ilyen kétértelmű kifejezés, de el sem tudom képzelni mire gondol, ha azt kérdezem mondjuk, hogy : elég? :huh:
Mondjuk pont ezt érti szerintem, de hogy egy csomó ilyen szavunk és kifejezésünk van, ami nekem fel sem tűnik, ő meg agyalhat, hogy vajon mit akarok. És az a jobb eset, mikor megkérdezi. :)
Oldalmegjelenítési idő: 0.674 másodperc