LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14858

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Szanya:
Én tegnap voltam a férjemmel karácsonyi ajándékokat venni a dorogi MiniMax boltban. Tele van Babylonnal! A Molding Kft. netes honlapjáról lehet rendelni
www.molding.hu/keszsegfejleszto-jatekok-...04-babylon-epit.html
Mi is kaptunk a Mikitől, nem babylon, hanem valami utánzat, de nagyon jó, a színek sokkal élénkebbek! Majd este megnézem a csomagoláson a nevét, ha a kölykök nem szedték még ki belőle a papírt! Van különböző méretű kiszerelésben, olcsóbb, mint az eredeti.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14859

Szánom bánom, de már nem emlékszem ki is jelezte, hogy esetleg érdekelné, hogy kártyázunk az úszásnál. Megpróbálom leírni, talán hasznos lesz valakinek.

Úszásoktatás:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14860

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Szanya,
Az előadás nagyon jó volt! Nekem is új lendületet adott, hogy több vizuális segítséget készítsek.
A fiamnál leginkább az iskolai dolgokkal és az iskolában van gond. Régebben be lehetett kísérni a gyerekeket az osztályterembe, és így szinte mindent megcsináltam helyette, de nemrég bevezették, hogy csak a folyosó elejéig lehet kísérni. Így egyedül kell levetkőzni, felakasztani a kabátot, pulcsit és minden téli kelléket, és aztán bevinni a tanszereket, tornazsákot az osztályterembe. Eleinte többször is előfordult, hogy a táskában maradt a tolltartó vagy az üzenő, vagy délután keresni kellett a kesztyűt, vagy akármit, de már ügyesedett ezen a téren. (Itt is jól jönne a vizuális segítség). Tulajdonképpen jobb ez így, hogy kicsit önállósodott. Most itthon próbálom bevezetni (vizualizálva) hogy ő pakolja be a táskájába szükséges könyveket, füzeteket.
Champ, ez nálatok (az iskolában és otthon is) hogy van?

Hárommackó,
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Borkamama,

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14861

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Vasárnap cirkuszban voltunk, most először a fiammal.

Szerencsére nagyon tetszett Á.-nak, és semmi gondot nem okozott a 2,5 órás program, közben volt egy negyedórás szünet is.
Azt hiszem, kicsit elvarázsolta a légkör, a fények, lett egy új lámpatípus is: a napraforgólámpa :) , ami ide-oda forogva világítja be a porondot, meg a nézőteret.
Nagyon tetszettek neki a légtornászok meg a "halálkerekes" produkció is.
Remélem, nem komolyak a szándékai, hogy most légtornász szeretne lenni ;) .
Majdnem úgy nézte végig az egészet, mint egy átlagos gyerek, de azért amikor egy bordó és egy fehérruhás artista tornázott a levegőben, megkérdezte tőlem, hogy nekem melyik mez tetszik jobban és kinek drukkolok. :blink:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14862

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: a játék neve magic beads

3Maci: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Miri: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14863

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Miri: És kinek drukkoltál? A fehérnek vagy a bordónak? :laugh:
Az én fia is egyfolytában cirkuszba akar menni. A Városligetben voltatok? Amikor én akartam vinni, akkor mindig valami tematikus program volt (legutóbb kínai cirkusz), én valami klasszikus lovas, bohócos, légtornászos előadásra vinném el szívesen.
Vasárnap elcsíptük az M2-n az "Orrom krumpli, hajam kóc" című sorozat egy részét, Z. teljes extázisban nézte végig! Hát igen, ez van, amióta látta a Keménykalap és krumpliorrt! :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14864

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
3mackó: Ügyesek vagytok az úszással, és tényleg tök jó, hogy ilyen jól bevált minden. :)

Miri: Ezen a "te kinek drukkolsz" beszóláson hangosan felnevettem, nagyon aranyos! :D

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14865

• Borkamama
  • Borkamama profilkép
  • Nem elérhető
  • Borkamama és 4 éves aspi kisfia
Ajánlottak egy filemet, de sajnos franciául van, én pedig nem érteni francia nyelv (a mellékelt linkről megnézhető):
Le cerveau d'hugo
90 perces film egy aspergeres srácról. Remélem, hamarosan lesz angol változat is (abban, hogy magyarul lesz, valahogy nem igazán bízom...).

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14866

Vízhez Z-t nem nagyon kellett szoktatni :) , mert szinte azonnal otthon érezte magát benne, talán túlságosan is :whistle: . De most már úgy érezzük, hogy talán tényleg meg fog tanulni úszni is. :woohoo:
Hát azért még komoly munkába kerül így is, hogy van kártya, labda-visszaszámlálás, és két ember, hogy Z azt csinálja amit kell :huh: , de így legalább csinálja.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14867

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
3Maci: a fiammal az a gond, hogy képtelen lazán a víz felszínére feküdni, így meg nem nagyon lehet gyakorolni mondjuk a lábtempót. :unsure: Ha a kinyújtott karjaimra fektetem, akkor is kb. 2 másodpercig marad úgy, aztán ösztönösen összegömbölyödik, vagy kalimpál. Én jártam olyan kismama vizitornára, ahol volt relaxációs pihi, szerintem ez kellene neki is. Jól lenyugtatni, ellazítani és akkor kezdeni foglalkozni vele. Jelen állapotában annyira izgatott a vízben, hogy nem képes ellazulni. Nála egyébként is egy jele a kellemes izgalomnak, hogy megfeszíti az izmait.... :blink:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14868

• sephora
  • sephora profilkép
  • Nem elérhető
  • Levi 4 és fél (AS), Marci 2 és fél éves
Off topic - bocsánat!

Mimmo!

Próbáltad már a Thermacare-t a nyakadra? www.thermacare.hu/

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14869

• sephora
  • sephora profilkép
  • Nem elérhető
  • Levi 4 és fél (AS), Marci 2 és fél éves
Miri!

Ez nagyon jó, hogy a fiadnak ennyire bejött a cirkusz és a 2 és fél óra időtartam sem okozott gondot! Én kiskoromban csak 1x voltam cirkuszban, de egy örökkévalóságnak éreztem, annyira hosszú volt a műsor, ez úgy megmaradt bennem... :silly:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14870

12.12-én, tehát holnap a Delejben vásár lesz a felnőtt csoport alkotásaiból! A facebookon megosztottam a felhívást.
Aki tud, menjen el és vásároljon, én nem érek rá. :( :( :( Azért remélem még csütörtökön is lehet vásárolni. Ha hagytok valamit. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14871

• Borkamama
  • Borkamama profilkép
  • Nem elérhető
  • Borkamama és 4 éves aspi kisfia
Miri beküldte:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14872

champ:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14873

Miri, ez a kinek drukkolsz olyan aranyos! :cheer:
Az iskolai rendhez Edina szinte összes eszköze le van fotózva és fel van töltve, szerintem érdemes megcsinálni.

HáromMackó, szuper, hogy bevált a speciális megtámogatás az úszáshoz! Nekünk sajnos nem aktuális, de ha vállalod, akkor beteszem a vizu eszközökbe.

Borkamama, ha be vagy lépve, akkor látod a vizuális eszközök menü összes cikkét. Ott mindent megtalálsz. A kódos vagy dobozos munkáról a youtube csatornára tettem videókat. A letölthető feladatokban van dobozos munka is, de nem mind az. A kódos vagy dobozos munkát a gyerek önállóan végzi, olyan dolgot kell beletenni, amit tuti biztosan önállóan képes megoldani. A feladat (nevezhető másnak is) az az, amit asztalnál, segítséggel vagy "játékvezetéssel" végez a gyerek. A kódos pihentető, önbizalom erősítő, a feladatban fejlesztés van. A szabadjátékot is tanítani kell, az egy külön fejlesztési része/ideje a napnak. Azt, hogy melyikre mennyi időt adsz, hogy tervezed meg a feladatokat, az függ a gyerek képességeitől (pl. mennyi ideig bír egyáltalán koncentráltan dolgozni) és erősen függ attól is, hogy mennyi időt tudsz rászánni, nem csak magára a fejlesztésre, hanem a feladatok előkészítésére.

Spontaneitás? Inkább az a nehéz, hogy minél kevésbé legyen az ember spontán.

El kell menni szülőtréningre, mert lehet találni a neten szinte mindent, de ahhoz, hogy értsd, hogy mit csinálsz, kell az alap.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14874

Szanya1:
Csak a saját rajzaimat tudom lefényképezni, az is elég? (Az oktató most többfajta kártyát használ, többféle feladathoz készített képeket.) Ha igen akkor hova is küldjem el a képeket?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14875

Persze, jó a Tied! Ez úgyis csak ötletadó, hogy ezt is meg lehet így oldani.Küldheted a privátomra is vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., mindegy. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14876

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Champ: Hála Mirinek a növény már Gödön éldegél, köszönöm még 1x!

A Babilon játék nagyon jó, bár Andrist tavaly hidegen hagyta, még nem volt jó a finom-motorikája, viszont a művemet pik-pak szétszedte. Tavaly megvesztem volna mesekártyáért, de most végre kaptam bookline.hu/product/home.action?id=11577...ebb_klasszikus_mesek és a doboza még zenél is!
Gondoltam, ha vonatozás közben elszakadna az ablaktól, majd idővel mesélhetnék neki. Max. majd saját szórakozásra olvasom, ha mégse! :whistle:

Szanya: Ha meggyógyultál, gyúrhatsz a következő előadás sorozatra! Tudod 2013 évben lesz szabad szombatom! ;) Na jó viccet félre téve nagyszerű ötlet volt, mind a témák, mind az előadás-szervezés színvonala! Veregessétek magatokat vállon a férjeddel.
Egyet sajnálok nagyon anyósom nem volt most az utolsón velem, nem ártott volna hallania , hogy nem pátyolgatni kell Andrist, hanem segíteni önállósodni. Bár A. sok mindent egyedül csinál, azért ezen a területen is van mit fejlődnie.

Kimni: Most már tudom milyen érzés odaadni valakinek a babakocsit és a többi babaholmit úgy hogy tudom már felesleges visszaadnia! :(

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14877

sünöcske:

Babakocsi, babaruci lepasszolás. :( Hát igen, szívfájdító. :( :(
Köl egy negyedik is. :P Nem, elég lesz ennyi, vagy mégsem. :laugh:
Ma is találtkoztam egy csomó földszintes kiscsajjal a bababoltban, sóhajtoztam rendesen.
Oldalmegjelenítési idő: 0.168 másodperc